Mit tehetnék, hogy a saját ágyában aludjon? (4.5 éves)
A lányom lassan 2 hónapja minden éjjel átjön az ágyunkba aludni. Eléggé fárasztó nekünk, mert nagyon mocorog így alig tudunk aludni. Ha visszaviszem akkor egy idő után megint jön. Korábban is volt, hogy néha-néha átjött, de így menetrend szerint minden este nem.
Nem tudom mit tehetnék, hogy a rávegyem a saját ágyában aludjon reggelig.
Kérdeztük mi lehet az oka és 1x volt egy rossz álma, így elképzelhető, hogy fél. De ott van a szobában a tesó is, na meg egymásból nyílnak a szobák és este nyitva van az ajtó.
Vagy várjak és kinövi? Csak mert az öcsém vagy 13 éves koráig mászkált át anyuékhoz és ezt nagyon nem szeretném. Neki sem jó, mert látszik rajta, hogy nem alszik nyugodtan egész éjjel tiszta karikás a szeme.
Van valakinek valami jó tippje?
második vagyok.
milyen volt az éjszakátok?
eszembe jutott egy másik példa.
Mit teszel ha nem akar oviba menni és ott áltok és sír hogy ö bezzeg nem akar oviba menni. akkor megengeded neki hogy otthon maradjon? vagy ha sír is elmentek?
ugyan ez a szitu az átjárással is.
Ma is átjött.
Egyébként szeret oviba járni és soha nem sírt még, hogy szeretne otthon maradni. Sokat vagyunk együtt, de ő sosem volt az az anya szoknyáján ülő típus. Ha hazajöttünk az oviból is abban reménykedik, hogy valamelyik barátnője átjön játszani.
Azt mondja, hogy fél azért jön át. Egyébként már gondoltam arra is, hogy odateszünk egy matracot az ágyunk mellé (ágyastul nem megoldható, mert nincs külön hálószobánk sajna) és ha jön akkor jön, de legalább nem zavar az alvásban.
de mit tennél ha egyszer nem akarna menni
vagy mit teszel ha el kell indulnotok valahova gyorsan és sürgösen a gyerek meg akadékoskodik?
érted mit akarok mondani, hogy ebben is ugyan úgy a szülöi szigor van, persze lehet 1-2 nap rossz éjszaka, de folyamtosan már megszokás. ha meg folyamtosan rosszak az éjszakák akkor meg kell nézni mi is a baj.
Ha ellenkezik akkor sajnos veszekedni szoktam vele, vagyis erélyesen rászólók. Kicsit nagyhangú + hirtelen haragú tudok lenni. Tehát nem az van, hogy ha nem akar jönni vagy töszörög a készülődéskor pedig sietni kell akkor szépen megvárjuk, hogy elkészüljön, hanem rászólok, hogy szedje össze magát. Szót szokott fogadni, ügyes kislány, és eddig az éjszakákkal sem volt gond.
Hát csak lesz valahogyan. Most matricázni fogunk vagyis, ha bent alszik akkor kap egy matricát amit később ajándékra válthat be. Régen ez is bejött és egy idő után a matricákat is elhagytuk. Kíváncsi leszek hogyan lesz. Na meg arra gondoltunk még, hogy átrendezzük a szobájukat (egyébként is szereti a változást) úgy, hogy a 2 kiságy közel legyen egymáshoz. Hátha ha látja a tesót nem fog félni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!