Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit engedsz és mikortól...

Mennyit engedsz és mikortól ezekből a dolgokból a manódnak?

Figyelt kérdés

-édesség, chips, üdítő

-Tv nézés

és hasonló dolgok

2012. jan. 31. 17:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
60%
A kisfiam 2 éves,kb 3 hónapja nézi a tvben a meséket,azóta érdekli.Édességből a Kinderes csokikat kapja,cukrot nem,de az üzletbe mindig kikönyörgi a nyalókát,hát nem tetszik de hetente egy két alkalommal megveszem neki,de ezt is csak egy hónapja.Chipset sosem adok neki,és nem is fogok,mindig lesz olyan amivel kipótolhatom,persze ha rokonoknál vagyunk engedem hogy megkóstolja ha már előtte van,de csak pár szemet hagynák.Az üdítővel is így vagyok hogy van helyette más,mindig főzök teát,vagy ha megyünk valahova,inkább gyerek multis dzsúszt veszek neki.Szóval ilyenek nálunk nincsenek.
2012. jan. 31. 18:01
 2/17 anonim ***** válasza:
51%
A 3. vagyok.Kit érdekel hogy mit gondoltok a manózásról,nem ez volt a kérdés.Én sem manózom a gyerekem,de nincs vele bajom,ha lenne is nem írnák rá semmit,hanem válaszolnák a kérdésre.
2012. jan. 31. 18:02
 3/17 anonim ***** válasza:
59%

Szia! Nekem nincs bajom a manózással. :) Ki hogyan szereti nevezni a Gyerekét. Szoktam én is manózni amúgy, nem tudom mi van abban furcsa?! No, mindegy.

A kérdésre válaszolva: naponta adok Kinder tejszeletet, vagy Pinguit, túró rudit, igaz van amikor nem, rendszert nem csinálok belőle. Tv-t az nézi, de inkább zenéket, mint mesét. Persze azt is. Főleg akkor teszek be neki amit szeretne nézni, amikor dolgom van. Chipset, üdítőt nem ivott még, arra ráér még bőven. Szerencsére mi sem eszünk ilyeneket. Csokit is inkább Kindereket adok, de azt ritkábban. Gyümölcsöket, joghurtokat, müzliket, gabonapelyheket kap, teljes kiőrlésű dolgokat leginkább.

2012. jan. 31. 18:04
 4/17 anonim ***** válasza:
42%

Könyörgöm, miért kell lepontozni??? Hm? Most boldog lettél lepontozó? Ezt is pontozd le, de kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb örömöd az életben!

Más: Amúgy a 3. válaszolóval tökéletesen egyetértek!!! Dettó ugyanez a helyzet nálunk is, nem adok se chipset, sem szénsavas üdítőt, csak rostosat, főleg ami gyereknek való!

18:04-es voltam.

2012. jan. 31. 18:14
 5/17 A kérdező kommentje:

Akik a kérdésre válaszoltak, köszi szépen:) Mentek a kezecskék. ;)

Én is így szeretném neveli a KISLÁNYOM (ha vkinek még nem tetszene a manó..nagyon lényeges kérdés:D:D), de nem tudom mennyire lehet száműzni az ilyen dolgokat. Mert itthon nem látja azt, hogy kólát innánk vagy chipset ennénk, de ha elmegyünk valahova vagy más gyerkőc azt eszik, akkor majd neki is az kell. Nálatok nincs csoki utáni hiszti?

2012. jan. 31. 18:15
 6/17 anonim ***** válasza:
77%
Szerencsére nincs hiszti a csoki után, de mint írtam, ritkábban kap ilyet. Ha adok neki, amit tudom szeret, pl. túró rudi, megelégszik vele, és kész. Persze azért van amikor még kérek Anya, akkor kap kekszet. :) Nem hisztizik szerencsére, ha megette az édességet. :)
2012. jan. 31. 18:18
 7/17 anonim ***** válasza:
88%
3. vagyok.Az túlzás hogy hisztizik a csoki után,de azért bevágja a trükkjeit hogy kapjon egyet.Kap egyet a Kinder csokiból,az elég kicsi,megelégszik vele,és elég is.Csak azért kap mert szépen reggelizik,ebédel és vacsorázik,gyümit is szereti,kakaót is megissza,(ha probléma lenne a napi étkezéssel,biztos nem kapna),így kap napközben mindig egyet.Meg is érdemli,nem rossz gyerek,csak gyerek.
2012. jan. 31. 18:27
 8/17 anonim ***** válasza:
69%
vannak dolgok amiket nem még máshol sem.3 éves.nézhet tévét reggel és délután,de most éri ugyan a meséit de 10 perc múlva már megy játszani.csokit 1 kockát kap 1 nap de csak ha volt aznap kaka,mert székrekedéses.szénsavas italt még nem kapott kolát meg amig gyerek nem kaphat semennyit sem.sehol sem,ebből nem engedek,nem engedtem eddig.chipset ehet ha nem túl sós,de inkább más rágcsát ha lehet.
2012. jan. 31. 18:43
 9/17 anonim ***** válasza:
54%

A lányom 2 hónap múlva lesz 2 éves. Tv-ét csak felületesen nézi, nem nagyon köti még le. A reklámokat nagyon szereti, már mondja szlogeneket hozzájuk.

Csokit külön nem szoktam neki venni, inkább túró rudit, meg túrókrémet, főzök pudingot, stb... Persze kap néha csokit is, de nem tömöm vele. Chipset ritkán kap és akkor is csak a sima burgonyaszirmot, szereti a bulátát, így inkább azt adok neki. Kap még kekszeket, mert azokat nagyon szereti rágcsálni. Általában abból teljes kiörlésűt kap, vagy néha nagyszülőktől töltöttet(kakaósat, vaniliásat). Üditőnek csak 100%-os gyümilét vagy teát iszik. Szénsavasat nem, de azt én sem iszok, sőt semmilyen üditőt nem iszok itthon, így nincs miből kapnia... Kólát azt nem engedem egyáltalán még, hogy igyon. Később persze elkerülhetetlen lesz vendégségbe, de egyenlőre még el tudjuk kerülni, addig kerüljük. :)

2012. jan. 31. 18:44
 10/17 anonim ***** válasza:
66%

Én nem tiltottam sem az édességet sem a tv nézést a gyerekemtől. Amikor kérte akkor mindig kapott. Édességet már 1 éves kora után kapott, tv-t is akkor néz amikor akar. Szerencsére egyiket sem viszi túlzásba.

Lehet hogy ez a titka hogy nem tiltom?

Egyetlen dolog amit tiltok, az a kóla. Hát könyörög is érte állandóan. Gondolom azért kell neki, mert nem kaphat belőle.

2012. jan. 31. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!