Volt átmeneti csípőizületi fájdalma gyermekednek?
Szia!
Mennyi idős a gyermek?
Hányadszor jött elő,mióta tart nála ?
Legtöbb gyereknél egyszer előjön és később soha többé nem ,életkori dolog főleg fiúknál ovis.kisiskolás korban ,sokan átesnek rajta.
Sajnos vannak tapasztalataink,egy egész nyáron át tartott a kisfiamnál (június elejétől,szeptemberig).
A végén szteroidot kapott már,babakocsiban toltuk végig 4 évesen.
Én idegileg kikészültem,mély depresszióba estem.
Utánnaolvasva én is a Perthestől tartotam akkoriban.
Ám nálunk beigazolódott egy HLA-B27 pozitivitás ami viszont Bechterew korra hajlamosít,gyermekkorban az első tünete a csípőizületi gyulladás.
Mindez 2010 -ben volt,azóta is járunk kontrollra,bár nem jött vissza a gyulladás azóta is kapjuk az emelt családit stb ...
Mostanában már kezdek megnyugodni,hogy talán mégsem lesz semmi gond a későbbiekben,nagyon nehéz a gyermek felé végig pozitívnak maradni,végig bíztatni ,hogy rendbejössz kicsim,amikor látom,hogy hónapok óta semmi sem segít.
Az én fiam is "szépszállegény", /3,5 éves 110 cm 18 kg/de most megijedtem a doki és a neten olvasott dolgok miatt.
2,5 hétig beteg volt és végre meggógyúlt, rá 2 napra reggel nem tudott lábra állni. Végül mint egy kis bicebóca, lábujjait behúzva jött-ment. A védőnő a vitaminthiányt kizárta, mert akkor mindkét lábán behúzná a lábbújjait. Az ortopéd orvos mondta, hogyha újra előjőn -mert amikor voltunk már szinte rendesen ment meg amikor kérte, hogy menjen akkor szaladt- ha megint előjőn menjünk vissza. Most 3 nap telt el, de már megint úgy köhög, hogy hányik attól, és reggel megint alig tudott lábra állni. Hogyha nem múlik neki, akkor szerdán megint jelenésük van :( Ő a talpát fájlalja, de sztem nem tudja hol fáj, csak fáj neki :(
Ha a talpát fájlalja az nem a csípőizületi gyulladásnak a jele.
Ágyékhajlatban fájlata annak idején a kisfiam,mikor forgatták csípőből a lábát akkor az fájt neki nagyon ,kötöttebb olyankor az izület mint máskor,tehát kissebb a mozgásterjedelme.
A kisfiamnak ahányszor előjött mindig csak egy-két napig fájt nagyon,utánna már ment volna szegényem,de nem engedték neki,hogy járjon rajta ,ert az ultrahang meg mutatta ,hogy továbbra is folyadék van a csípőizületnél.
A kisfiamnál ugye 4 hónapig tartott,jellemző volt a "kaszáló járás" ,olyan érdekesen lendítette a beteg oldali lábát.
Ha később mentetek mint kezdődött a fájdalom akkor már tünetek híjján nehét megmondania az orvosnak,hogy mi volt az,csípő ultrahang elég sokáig mutatta nálunk még,hogy folyadék volt a csípőizületnél.
Úgy múlott a gyulladás ,hogy egy ideig még reggel sántított,aztán a végén már reggel sem.
Nektek nem néztek ultrahangot ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!