Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van valamilyen "rigolyája"...

Van valamilyen "rigolyája" 2,5-3 éves gyermekednek?

Figyelt kérdés
Ilyesmikre gondolok,hogy pl. nálunk mindig a fiamnak kell betenni a kulcsot a zárba,mert ha nem akkor hisztizik.Van nálatok is ilyen?
2012. jan. 17. 08:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Inkább kihagyhatatlan szokásnak mondanám.

Fiam 25 hónapos, és minden áldott este fürdés előtt feláll a kissámlira a mosdókagylónál és:

- fogat mos (nekem is kell, egymást nézzük közben a tükörben)

- megborotválkozik (!): a habmaradékot szép akkurátusan szétkeni az arcán, majd egy kiselejtezett szempillaspirállal lehúzza

- beparfümözi magát, az apjáéval és az enyémmel is (nem tudja még fújni, csak húzogatja a kis nyakán, és közben sziszeg hozzá).

Olyan édes, hogy meg tudnám zabálni.

Talán még az, hogy a mosogatógépből az evőeszközöket neki kell kipakolni, különben balhé van.

2012. jan. 17. 09:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Pont ilyenekre gondoltam! :-)
2012. jan. 17. 09:24
 3/6 anonim ***** válasza:

DVD-hez én nem nyúlhatok. Ő kapcsolhatja csak be.

Ajtót ő nyitja

Megy a mikró azonnal szalad és számolunk 1-10-ig.

Fogmosás-kissámli-tükör-aztán mindenkinek megmutatja milyen szép a foga.

Kocsiba azonnal előre kell ülni, és kormányozni, persze a hangtechnikát is ő kezelheti kiizárólagosan (jó nagy hiszti mire beszuszakolom a gyerekülésbe)

Maminál az elektromos kaput kizárólag ő nyithatja távkapcsolóval.

Megvan a Chack (autó) helye, mindig ugyanoda. Meg van az ő széke, az ő helye, a fotelje. Oda senki más nem ülhet. Mindegy ha mást csinál és véletlen leülök a fotelba szusszanni, azonnal kitessékel.

Fürdeni csak a segítségével lehet. Adja a tusfürdőt, szivaccal mossa a hátam (meg az egész fürdőszobát) stb..

Ha elmegyünk itthonról mindent aminek az a kis jelzőfénye van (TV,kábeldoboz) le kell lapcsolni.

Hát most ennyi jut eszembe

Ja, és két éves

2012. jan. 17. 10:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam három éves. Minden este, mikor felviszem a szobájába kétszer le és fel kapcsolja a villanyt a folyosón. Minden játékot ugyanoda kell vissza tenni. Ha én megyek előbb fel a lépcsőn, vissza kell mennem és előreengednem. Este mikor vetkőzik csak ő teheti le a ruhákat, ha véletlenül én teszem le, vissza kell adnom a kezébe és leteszi újból. Sok apró kis rigolyája van. Könnyen kialakít szokásokat, amikkel aztán az egész családot megőrjíti:)
2012. jan. 17. 11:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Nalunk ujabban az van, hogy a cipofuzot mindig be kell turjem a cipobe mert kulomben mar hisztizik is hogy " loooooooog" !!!
2012. jan. 17. 13:22
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 18. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!