Van valamilyen "rigolyája" 2,5-3 éves gyermekednek?
Inkább kihagyhatatlan szokásnak mondanám.
Fiam 25 hónapos, és minden áldott este fürdés előtt feláll a kissámlira a mosdókagylónál és:
- fogat mos (nekem is kell, egymást nézzük közben a tükörben)
- megborotválkozik (!): a habmaradékot szép akkurátusan szétkeni az arcán, majd egy kiselejtezett szempillaspirállal lehúzza
- beparfümözi magát, az apjáéval és az enyémmel is (nem tudja még fújni, csak húzogatja a kis nyakán, és közben sziszeg hozzá).
Olyan édes, hogy meg tudnám zabálni.
Talán még az, hogy a mosogatógépből az evőeszközöket neki kell kipakolni, különben balhé van.
DVD-hez én nem nyúlhatok. Ő kapcsolhatja csak be.
Ajtót ő nyitja
Megy a mikró azonnal szalad és számolunk 1-10-ig.
Fogmosás-kissámli-tükör-aztán mindenkinek megmutatja milyen szép a foga.
Kocsiba azonnal előre kell ülni, és kormányozni, persze a hangtechnikát is ő kezelheti kiizárólagosan (jó nagy hiszti mire beszuszakolom a gyerekülésbe)
Maminál az elektromos kaput kizárólag ő nyithatja távkapcsolóval.
Megvan a Chack (autó) helye, mindig ugyanoda. Meg van az ő széke, az ő helye, a fotelje. Oda senki más nem ülhet. Mindegy ha mást csinál és véletlen leülök a fotelba szusszanni, azonnal kitessékel.
Fürdeni csak a segítségével lehet. Adja a tusfürdőt, szivaccal mossa a hátam (meg az egész fürdőszobát) stb..
Ha elmegyünk itthonról mindent aminek az a kis jelzőfénye van (TV,kábeldoboz) le kell lapcsolni.
Hát most ennyi jut eszembe
Ja, és két éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!