Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vannak olyan berögzött szavai,...

Vannak olyan berögzött szavai, kifejezései a gyermekednek amiket nem tudsz belőle "kiverni"?

Figyelt kérdés

Ma reggel gondolkodtam ezen, mert a fiam megint megjegyezte, hogy p ö c s ö g (egyben írva fentakadtam a trágárságszürőn) az eső.

Sötétre mindig azt mondja, hogy késő. Délutáni alvásnál a redőnyre is azt mondja, hogy világosra engedjem (lukacsosra) vagy későre(sötétre).

A ceruza nála következetesen cezura, a konyharuha és kéztörlő papír neki konyhatörülköző.

2012. jan. 24. 20:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
az olló nyisszantó:)
2012. jan. 24. 20:56
 2/15 anonim ***** válasza:
71%

Minden gyereknek vannak ilyen szavai. De ne akard "kiverni" belőle,mert akkor még jobban rögzül nála a rosszul mondott szó.

Inkább kérdezz vissza a helyes szót használva. Pl. a redőnyt ha világosra kéri,akkor kérdezd meg,hogy ne engedjem le egészen,csak egy kicsit.

Idő kell,mire átáll a helyes kifejezésre.

2012. jan. 24. 21:03
 3/15 anonim válasza:
A második válaszolónak nagyon igaza van, én is olvastam valahol, hogy nem szabad "rászólni", ha rosszul használ egy szót, hanem a helyes szóval egy mondatot alkotni. Az én kisfiam 2 éves és a motor helyett mammát mond. A nagymama állandóan kijavítja, de én hagyom, negyszer csak rááll majd a szájacskája.
2012. jan. 24. 21:29
 4/15 anonim ***** válasza:

"Speciális izé". 2 éves korától nagyon sokáig használta.6 éves,de nem tudjuk h mit jelentett.Szakadtunk a röhögéstől.Egy nap rengetegszer elmondta.

A homokozós szita meg,mai napig SZITAKÖTŐ.Nem tudom megértetni,h az egy bogár.:)

2012. jan. 24. 21:39
 5/15 anonim ***** válasza:
2,5 éves: Löksz tégem a hintán? Megemelsz magam? Kacitabogár... Nem akarom "kiverni" belőle, meg fogja tanulni helyesen, olykor-olykor kijavítja magát. Szerintem ez mind kreativitás is egyben.
2012. jan. 24. 21:43
 6/15 anonim ***** válasza:
4,5 éves, nadrág helyett nagyon rögzült nála a "nagrád".
2012. jan. 24. 22:22
 7/15 anonim ***** válasza:

2, 5 éves:

Bí: Balázs

Dinny: tűz,

Dá: szóda, tej

ontó: autó

tuti: kuk i

2012. jan. 24. 23:47
 8/15 anonim ***** válasza:

Nagyon hamar kezdett beszélni, és a hajszál valamiért másfél éves kora óta, hajszálDI. Most lesz négy éves, de néha még most is így mondja. Meg a ki kell nyitni helyett a Ki kell NYITÍTANI, de ezt már elhagyta.

Ja és még volt az őkeket sokáig az őket helyett, és végül is már kezdi őket elhagyni, tehát te se foglalkozz vele, majd kinövi.

2012. jan. 25. 08:03
 9/15 anonim ***** válasza:
1 éves kóra óta a Laura-Vauva,zászló-váhú,béka-gibá,seprű-höpüp.Ezeket kb 2 éves koráig igy mondta.De mostmár a Laurán kivűl mindent rendesen mond.Amit én egy kicsit sajnálok mert olyan édes volt mikor beszélt.Most 2,5 éves.
2012. jan. 25. 08:48
 10/15 anonim ***** válasza:
Autó-OGO.
2012. jan. 25. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!