Kisgyerekes anyukák! Mennyi pénz megy el egy hónapban élelmiszerre?
Hát ügyesek vagytok, de én ennyi mennyiségből amit leírtál, pl 10 000 ft húsra, nem nagyon jönnék ki 1 hónapra, pedig minden másnap főzök csak, és nem minden alkalommal húst!
Ma csak 1 kg csirkemellet és 1 kg combot vettem 2100 ft-ért, ebből a mell hétvégén elfogy, a comb marad jövő hétre, és még lesz 5 másik nap amire főznöm kell.
És 4 kg kenyérrel sem mennék messzire. Mondjuk mi nem nagyon vagyunk kenyeresek, inkább zsemle, kifli, de abból napi min 5-6 db.
4000 ft gyümölcsre zöldségre, hááááááát én kb hetente költök rá ennyit! Persze ha annyira spórolni kéne biztos nem vennék minden héten banánt, de nálunk töménytelen mennyiségű gyümölcs és zöldség fogy, magában is és kajában is.
És mi van a nem rendszeresen érkező számlákkal, mint pl kocsi bizt., adó, kommunális adó, nálunk csak ez a kettő 14 000 ft, abban a hónapban mikor ugye kiküldik, pedig 1 20 éves kocsi után fizetjük a gépjárműadót. Azért ez nagy érvágás mikor minden fillér be van táblázva, pláne ha a kaját is ennyiből kell megoldani.
Hát elismerésem, ha Te ennyiből tényleg kihozod a havi kaját, de én tuti inkább a kocsit nem használnám. Nálunk is rémes a tömegközlekedés, de megoldjuk. Nagyon keveset használjuk a kocsit, szinte csak a hazajárásra, a szüleinkhez vidékre.
Sajnos nekünk a kocsit muszáj használni munkába menet, mert az autópályára nem közlekedik sem busz, sem pedig vonat. Nagyon rossz helyen élünk tény, és higgyétek el, hogy nem kamuzok, ennyiből élünk amit leírtam. Az adók, meg a többit ki tudjuk fizetni, most váltott férjem olcsóbb biztosításra, nekünk 8 éves múlt az autó, amikor vette férjem, akkor mi még nem ismertük egymást, hanem a következő évben. Éves díja 11158 Ft baleseti adóval együtt! Szemét díj 5700Ft, amit épp tegnap fizettem ki. Vízdíjunk 2 havonta 7000Ft! Jó, annyi "segítség" van, hogy Kisfiam kinőtt ruháit adogatom el, így ami bejön bevétel, azt félrerakom, gyűjtögetem, és vagy a boltba költöm el, vagy számlára. Ennyi.
Jó éjszakát!
nem semmi,aki 30 ezerből él.mi hetente költünk annyit.
tegnap felbuzdultam,és úgy döntöttem,hogy megpróbálok úgy spórolni,hogy egész hónapra előre megterveztem a menüt.két naponta főzök,és ma elmegyek,és megveszek minden tartós dolgot előre.kiszámoltam mennyi hús kell, tészta, olaj, rizs,stb.de ez a mai bevásárlás tuti lesz 30 ezer ,de inkább több,mosóport,öblítőt,tisztítószert is venni kell.nálunk gyógyszerre is rengeteg elmegy,havi egy antibiotikum kúra a fiamnak és nekem is,mert megfertőz.gyümölcsre is sok megy,a bölcsibe is szoktam bevinni.
szóval nagyon kíváncsi vagyok,hogy ezzel az előre vásárlással tudok -e majd spórolni
utolsó vagyok.ma elmentem nagybevásárlásra,33 ezret költöttem kajára,14-et illatszerre,tisztítószerre.
a 33-ban benne van egész hónapra a hús, tészta ,rizs, cukor, liszt,fűszerek,tehát tartós alapvető élelmiszerek,meg az ásványvíz egész hónapra,kb. két hétre a tejtermék.most már csak romlandó dolgokat kell venni,ami csak frissen jó,meg lesz még egy tejtermék bevásárlás.
én ne tudnám 30-ból kihozni
jó nagy lábon éltetek akkor. Nekem 2012-ben a havi munkabérem volt annyi, mint amennyit ti kajára elszórtatok.
Utolsó igazad van!
Én már akkor is excel táblában vezettem a kiadásokat, bevételeket és januárban 33 ezret, februárban (rövidebb hónap) 27 ezret költöttem élelmiszerre, mindkét hónapban 3-3 ezret tisztítószerre, egyéb háztartási cuccokra.
Mindennap főztem és nem is olcsó cuccokat, mert a normális alapanyagon, gyümölcsön, zöldségen soha nem spóroltunk. Nem rendeltünk, nem ettünk étterembe csak SZÉP kártyával, amire akkor havi 6-6 ezret kaptunk, de az is főlrg fürdő belépőre költöttük el.
Mi akkor 220 ezerből éltünk (nekem 92E Ft mint ápoló, apának 138E Ft mint buszvezető a volánnál).
Ebből 50 volt az albérlet akkor, 30-35 a rezsi. Mi akkor nagyjából 50 ezret tudtunk félre rakni egy hónpban, abból mentünk nyaralni és volt egy tartalékunk számlán vész esetén (ebből 3 nagy kiadás volt, hűtő, zár és vízszerelő).
Számomra elképesztő amit itt fentebb írnak, 100-150 ezer elment kajára, most így 2023-ban a hatalmas infláció után sem költök ennyit kajára, pedig azóta már hárman vagyunk. Minden vagy minden másnap főzök. Azt visszük melóba enni + szendvicset minőségi felvágottakból. Múlt hónapban 110ezret költöttem kajára, amiben benne van a gyerek menzája is. Tisztítószerre alig költök, havi 5-6 ezer megy el, 1-2 üveg ecet, 1-2 üveg hipó, meg szódabikarbóna és a legolcsóbb saját márkás mosópor és mosogatószer. 2-3 havonta elmegy 5-10 ezer tisztákodási cuccokra (dezodor, sampont, tusfürő).
A keresetünk 10 év távlatából több mint a háromszorosa lett. Most már havonta 150ezret teszünk félre, amiből kényelmesen eltudunk menni hárman külföldre 6-10 napra.
Állásunk ugyanaz, én nővér, a férjem még mindig buszvezető (csak nem a volánnál, hanem a BKV-nál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!