Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekes anyukák! Mennyi...

Kisgyerekes anyukák! Mennyi pénz megy el egy hónapban élelmiszerre?

Figyelt kérdés
2012. febr. 1. 10:40
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Engem megint le fognak pontozni :)

Kb. 140eFt megy el kajára, ruhára, tisztító és tisztálkodó szerre, ebből a kaja 100-120eFt körüli. Nyáron kevesebb, mert van kertünk, zöldségre, gyümölcsre nem költünk annyit.

2 felnőtt, 2 gyerek, majdnem minden nap főzök, a férjem heti 2-szer itthonról viszi az ebédjét, havi 2-3szor rendelünk vacsit.

2012. febr. 1. 10:51
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

Ma számoltam össze, írtam ebben a hónapban minden alkalommal mikor boltban voltam, mennyit költöttem.

85,000 ft-ot költöttem én, minden nap főzök. A férjem munkába menet vesz magának reggelire ebédre valót,este azt eszi amit főztem, az a meleg étkezése, hideget eszik egész nap, ő 50,000 költ kenyér, felvágott, vaj, sajt, savanyú, zöldség, csoki, üdítő... amit eszik.

135,000ft, és ebben nincs ruha, sőt tisztító szert sem vettem a hónapban mert múlt hónapról maradt.

Azért is kezdtem el írni, hogy tudjam hová megy el havonta ennyi, és semmi feleslegest nem vettem!

És még ezen felül tankoltunk 30,000-ért a hónapban, + a férjemnek a bérlet+ a rezsi, autó lakás hitel, telefon internet. Próbálok spórolni, megnézem mindennek az árát, nem a legdrágább termékeket veszem, és mégis havi 350,000 keres a férjem, én kapok 70,000, és mindd elmegy!

A kaján lehetne spórolni, hogy nem veszek a gyereknek tejszeletet, túrórudit,krémtúrót, kekszeket, szörpöt, heti 1 üveg üdítő, heti 1 nescafé, ezek amik luxus termékek szerintem, ezen lehetne havi 10 ezret spórolni ahogy így látom, de a rezsi, hitelek, számlák, az visz el még sokat.

2012. febr. 1. 11:15
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
80-100 ezer között. A sertés hússal szerencsénk van, azt kapjuk a szülőktől, de csirkét, pulykát veszek. A férjem azt viszi ebédre, amit itthon főzök, reggelit vesz magának. A gyereknek krémtúró, tejpép (kb.800Ft egy doboz, egy hétre kell 2), joghurtok, keksz stb. Elég sokat költünk zöldségre, gyümölcsre. Rendelni havonta kb. 2X szoktunk, amikor már kivagyok a főzéstől.
2012. febr. 1. 11:32
 4/29 A kérdező kommentje:

Köszi

Most kezdtem el írni, egy gyerekünk van, és megdöbbentő, hogy 100 körül költünk kajára.Plussz apa munkahelyen ebédel...

Igaz nálunk is van tejszelet, joghurt, ez az , de nem napi szinten.

Na meg erre jön a többi, ruha, tankolás, stb...

2012. febr. 1. 11:53
 5/29 anonim ***** válasza:

rengeteget.

két naponta főzök,minden nap eszünk húst,nagyon ritka ha nem.vagy a leves húsos,vagy a második.a férjem hideg reggelit,ebédet vesz magának,este eszik itthon főttet és én is.a gyerek bölcsiben eszik,de reggel indulás előtt két deci tejet itthon megiszik,a bölcsibe túró rudival megyek érte,mire felöltöztetem megeszi.vacsora az amit mi eszünk,vagy szendvics,tejfölös kenyér.tejtermékre sokat költünk,férjem indulás előtt megeszik itthon két joghurtot,hétvégén a fiam is azt eszik reggel.sajt,tejföl,felvágott mindig van itthon.iszonyat drága minden,ma is elmentem reggel a boltba,3600-at fizettem és egy hátizsákba belefért amit vettem.ja és volt benne 3 üveg ásványvíz,ami összesen volt 250 ft,ezzel már majdnem tele lett a táska.én is próbálom az akciókat nézni,de van amiből tényleg csak minőségit szabad venni,mert az olcsó szemét,pl felvágott,virsli.olyan 250 az össz bevételünk,de minden hónapban elmegy,pedig hitelünk sincs.ez a kaja, rezsi , tankolás , ruha , bölcsi,gyógyszerek

2012. febr. 1. 12:53
 6/29 anonim ***** válasza:

Kb. 60-75. Egy gyerekünk van. Némi zöldséget, gyümölcsöt kapunk szülőktől, krumplit, hagymát, almát.

A kenyeret itthon sütöm, ezzel spórolunk valamennyit. Rengeteg, de ez van.

2012. febr. 1. 13:37
 7/29 anonim ***** válasza:

Hát akkor csajok, most meg fogtok lepődni. Mi 30.000Ft-ot költünk havonta kajára. Nagyon megtanultunk spórolni, mert kénytelenek vagyunk. Első nálunk a Gyermekünk, Ő megkap mindent, persze amit tudunk, megveszünk Neki. Férjem fizujából és az én családimból élünk, vagyis összesen 142200Ft. Ebből 45.000 a bejárás kocsival, mert tömegközlekedés sajnos kilőve, rezsi ami irdatlan, csak a gázszámlánk 50.000Ft, és alig van 20 fok, villany, víz(2havonta),telefon, internet. Kábel tv-nk nincs. Így semmi nem marad a hó végére. Mi azt nem engedhetjük meg magunknak, még 1x sem 1 hónapban, hogy pizzát rendeljünk, vagy mást. Segítségünk nincs. Internetre fizetünk 2000Ft/hó, mert szegény városkában élünk, így kaptunk rá kedvezményt, és akik erre fele laknak, szintén. De kell, mert ezen dolgozok. Szóval nagyon nem könnyű, ezelőtt 10 évvel ilyen problémánk nem volt, erre nem számítottam, hogy ilyen nehéz lesz a körülmény, hogy éppenhogy kijövünk a hó végére. Az a nagy szerencsénk, hogy hitelünk nincs! Akkor tuti már a híd alatt lennénk.:((( Ez van, ez a való világ, nem ám ami a tv-ben van!

Kis embernek még rosszabb, akinek van, annak még jobb a helyzet....Hol van itt az igazság?!?! Sehol!

2012. febr. 1. 14:19
 8/29 anonim ***** válasza:

Ezt vezesd le légy szíves, mert eléggé hihetetlen. 17eFt a villany, víz, internet, telefon??? 30eFt a kaja? És az egyéb (tisztítószer és társai)? Mekkora a csemete?

Ma két blogot is végigolvastam:

Egyik: 27 éves csajszi napi 1000 Ft, ami egy főnél sem volt elég, nemhogy 3-nál...

[link]

A másik:

Két minimálbéres kereső, két gyerek:

[link]

2012. febr. 1. 14:47
 9/29 anonim ***** válasza:

Most csak 58 ezer forintot fogok kapni a nagylaklkű, családbarát kormánynak köszönhetően.Nálunk ez az összeg a kézhezvételtől számítva maximum 14 napig elég.

Igaz ebben nem csak kaja van, hanem tisztálkodó és tisztítószerek is, meg persze a lányunk ruhái, popsitörlő, kaja és pelenka.

A fenti válaszok alapján nem csodálkozom h nem elég a pénz, valószínűleg ezt a kérdést megmutatom majd a páromnak is, mert ő ugyan nem érti, szerinte havi 15ből ki lehet hozni a kaját:D

13 hós kiscsaj anyuja

2012. febr. 1. 15:04
 10/29 anonim ***** válasza:

Nálunk is legalább 100 elmegy, pedig nem veszünk luxus dolgokat.

Heti 3-4x főzök, a párom abból visz, plusz szendvicset is. Üdítőt nem nagyon veszünk, max. szörpöt.

Nincs mindennapos tejszelet, krémtúró és társai sem. Sütit szoktam inkább sütni. Gyümölcsjoghurt mindig van a hűtőben, meg mivel sajnos a kicsi fiam tejfehérje allergiás, így neki szoktunk venni szójajoghurtot és szójapudingot, ezek meg 2x drágábbak. Na meg Gesztenye Marcit, de az nem drága. Ja a szójatej is rohadt húzós, 450 Ft 1 liter és heti 2 is elmegy sokszor.

Én kávézom, a párom pedig sörözik, nálunk ennyi a "luxus".

Szégyellem bevallani, hogy mi 400 fölött keresünk és így sem élünk olyan hű, de lazán, hogy ne kelljen nézni az árakat. Igaz, ebből a hitelünk 110e Ft, de a maradék 300 az sajnos minden hónapban elmegy...

2012. febr. 1. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!