Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekes anyukák! Mennyi...

Kisgyerekes anyukák! Mennyi pénz megy el egy hónapban élelmiszerre?

Figyelt kérdés
2012. febr. 1. 10:40
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Én sem merem leírni, mert én is a másik véglet vagyok. Nagyon keveset költünk, a havi nagybevásárlás nálunk 30 ezer alatt megvan, általában 25-re számolok, mert annyi a gyesem, de 30-ig elmehetek, mert ugye van még a családi.

Aztán heti egyszer mégis csak el kell menni a boltba ezért meg azért, ott is elmegy 3-5 ezer, ez kb akkor 35-40 körül költünk, de ez nem csak kaja, ebben tisztítószer, tusfürdő, nasi is benne van, mondjuk 3-4 karton tejet vásárolunk, ami 8-10 ezer, mert 2,5 éves fiunk reggel este kakaózik.

(Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy mi a kaján nagyon sokat tudunk spórolni, férjemnek olyan a munkahelye, hogy ott ehet és hozhat is haza. Szóval, ha nem főzök az sem baj, mert változatos ételeket hoz haza ingyen.)

2012. febr. 1. 16:47
 12/29 anonim ***** válasza:

11-es:

Én is tudnék csak 40-et költeni, ha a férjem ilyen helyen dolgozna ;)

Szerintem a kérdezőt nem az érdekelte, hogy ha innen-onnan van ingyen koszt, akkor mennyit költesz, hanem arra, hogy egy kisgyerekes családnak mennyibe van az étkeztetése.

Egyébként a kérdéseimet nem kötözködésképp írtam, hanem ötletgyűjtésnek. Hátha ti (keveset költők) tudtok olyan praktikákat, ami nekem még belefér a spórolásba. Mert azt nem állítottam, hogy nem tudnék spórolni, de vannak dolgok, amikről nem vagyok hajlandó lemondani (pl. heti 5 húsos kaja) és vannak, amikről nem tudok lemondani (pl. heti 12 liter tej - két csemete és szüleik kakaó és kávéfogyasztása).

2012. febr. 1. 17:00
 13/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat !

Azon gondolkodom, hogy min tudnék spórolni, de nekem is vannak dolgok,amikről nem tudok sajna lemondani:(

2012. febr. 1. 17:02
 14/29 anonim ***** válasza:

Közben megtaláltam egy régi kérdést.

Itt leírja a kérdező, hogyan jön ki neki az "alacsony fogyasztás":

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2012. febr. 1. 17:18
 15/29 anonim ***** válasza:

El nem tudom képzelni, hogy 30 ezer forintból hogy lehet kijönni csak kajával.

Én akárhogy is spórolok, írok mindent, csak azt veszem meg amit felírok, és mindenből a legolcsóbbat, akkor is 100 körülire jön ki a vége! A férjem viszi magával a kaját, 2 gyerkőcünk van 3,5 és 1 évesek.

Egy 3-4 tagú család hogy eszik napi 1 ezer forintból? Erre én is nagyon kíváncsi vagyok.

2012. febr. 1. 18:49
 16/29 anonim ***** válasza:

Sajnos majdnem 200.000 Ft

Egy apuka,anyuka, kamasz, egy 5 éves, és 1 éves ikrek

plusz hétvégén a mama , egyéb babázni vágyó rokonok.

35.N

2012. febr. 1. 20:03
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

14:19-es válaszoló vagyok. Akármennyire is hihetetlen, meg tudunk élni 30 ezerből havonta, nem ám 100-200ezerből! Sajnos. Más azon van kiakadva, hogy hogyan lehet megélni 30-ból, én meg azon vagyok kiakadva, hogy mire megy el 200.000Ft havonta, főleg ha nincs hitele az embernek!? Félre ne értsetek, nem piszkálódni akarok, kinek nem inge, nem veszi magára! De vannak ilyen emberek. Ez már luxus bizony! Ha ennyi pénzem lenne, tuti félreraknám.

Nos, akkor leírom hogy lehet spórolni: Tehát férjem, és az én keresetem havi nettó 142200Ft amiben benne van minden. 45 ezer a bejárás munkába havonta, marad 97200Ft. Rezsi, internet, telefon összesen 57000Ft, de nyáron csak 10 körül van, és ami marad 40200 Ft. Ebből 30000 a bevásárlás, marad 10200Ft amiből még a boltba ezt-azt kell venni, apróságokat, pl zsemle, kenyér. Szóval meg lehet élni, gazdálkodni kell okosan, hát mi megtanultunk. Gyerekem most kezdte az ovit, eddig nem kellett semmit fizetni, de az étkeztetésért 10.000Ft-ot kell havonta fizetnünk, abban rokkantnyugdíjas Édesanyám fog segíteni, aki havonta kap 48.000Ft-ot. Édesapám meghalt. Ruhákat általában kapunk, így azt nem nagyon kell venni, persze azért szoktam venni újat, olcsót, pl bugyit, zoknit. Nagyon kemény időket élünk, az tuti, de muszáj, mert mást nem tehetünk. Hogy miket eszünk? Általában pörkölt nokedlivel, húsleves, tésztafélék, tojás, rántott dolgokat. Férjemmel nem vagyunk nagy étkűek, nincs semmi káros szenvedélyünk, csak a kávé! 1kg-ot szoktunk venni, ami elég 2-3 hónapig is akár! Szórakozni sehova nem megyünk, nem is igényeljük, itthon a legjobb.

Remélem így már érthető. És lehet lepontozni ezért. Csak nyugodtan. De ez a tiszta igazság.

Mindenkinek jó egészséget!

2012. febr. 1. 20:58
 18/29 anonim ***** válasza:

18.49-es vagyok!

Utolsó, én nem szóltalak le, legalábbis nem ez volt a szándékom, ne haragudj ha így jött le. Szó nincs ilyenről, csak a mai árak mellett ez számomra csoda számba megy. Nem azért mert én 2 kézzel szóróm a pénzt, nekünk is van bőven kiadásunk a hitelünket plusz rezsinket nem takarja be 200 ezer, a férjem jelenleg munkanélküli, a végkielégítéséből élünk és nagyon nagyon kell spórolnunk, mert ki tudja mikor talál új munkát.

Megosztanád velünk, hogy miket veszel egy nagybevásárlás alkalmával és hol vásárolsz?

Én tegnapelőtt hagytam ott a Lidlbe 13 ezret és nem vettem meleg kajának valót csak 70 dkg pulykahúst, de bevásároltam 2-3 hétre elegendő tejterméket, némi tisztítószert és vettem 3 literes 100% gyümilét amit amúgy nem szoktam, de mindkét gyerek beteg, doki tanácsolta, hogy inkább most ezt igyák víz helyett, mert enni sem hajlandók. És mit csinálsz ha betegek vagytok? Mi 3 hete szenvedünk, oda vissza fertőzik egymást a kölykök a férjemmel, ez idő alatt min 20 ezret hagytam a gyógyszertárban, úgy hogy a gyerekorvos rám bízza hogy mit veszek, tanácsot ad, antibiotikumot ír vényre, meg ami olcsóbb receptre!

2012. febr. 1. 21:38
 19/29 anonim ***** válasza:

Számomra továbbra is hihetetlen, hogy pörkölt tészta és egyéb normális kaját ki lehet hozni 3 fő részére havi 30-ból. Egyszerűen nem piszkálásból vagy valami, hanem pusztán matematikailag nem jön ki nekem sehogyan sem.

30eFt, napi 1eFt. Három étkezésre, három fő részére. És akkor még nem beszéltünk a havi egyéb kiadásokról: mosópor, öblítő, tisztítószer, wcpapír, zsebkendő, szappan, fogkrém, tampon, betét, stb. Oké, ezeket nem kell minden hónapban megvenni, de akkor is kiadás, szerintem ha havi 3eFt-ot számolok rá, akkor nagyon olcsón vettem. Marad egy napra 900 Ft.

Tegnap pl. rántotta volt nálunk a vacsi:

6 tojás: 180 Ft

negyed kg kenyér: 70 Ft

gomba: 100 Ft (negyed kg 380, ennek kb. a negyedét raktam bele)

hagyma: 33 Ft (200 Ft-ért vettem három póréhagymát, egynek a felét raktam bele)

olaj: 10 Ft

szalonna: na, ez házi volt

2 narancs utána: 40 Ft

Ez összesen 433 Ft, és akkor még csak egy étkezésről beszéltünk, és elment a napi pénz majdnem a fele. És akkor hol van a reggeli és az ebéd?

2012. febr. 1. 21:58
 20/29 anonim ***** válasza:

17-es vagyok. Hogy hogyan lehet megélni havi 30.000Ft-ból? Nagyon egyszerű a válasz. Amikor még dolgoztam, kaptam nettó 80.000 Ft-ot. Akkor férjemmel kettőnk fizuja volt 200 vhány ezer Ft. Könnyen megoldottunk mindent. Majd állapotos lettem, és onnantól nagyot fordult a kocka. Megtanultunk spórolni. Régen volt üdítő, nyalánkságok tömkelege, szórakozás, stb...Most egyik sincs. Kérdezte valaki, hogy mi van ha beteg a gyerek? Férjemnek van eü. kártyája, nekem is, és arra kap havi 12000 Ft-ot. Vagyis kapott, most már 4500Ft lesz. Nekem havi 5000 Ft ment rá, így a gyógyszereket innen szoktuk finanszírozni. Ez szerencsére megoldott,tulajdonképpen nem a pénzünket kell erre használni. Havi bevásárlás így néz ki: 12L tej, ami 1740 Ft, 145Ft/L, és ez bőven kitart 1 hónapig, vagy másfélig. Tusfürdő, sampon a legolcsóbbak, ami darabjaként 500Ft, vagyis 1000 Ft kettőnknek havonta. Fogkrém az is olcsó, 2-300Ft, ami elég 2 hónapig is. Krumplit azt veszek egy zsákkal, ami kb. 700 Ft 5kg, de ebből 2 zsák, az 1400Ft. Tojás 20 db, ami kb 900Ft. Húsfélék, csirke comb, szárny, farhát, mell, ami havonta 6000Ft, Sertésből keveset veszünk, comb, lapocka, darált hús, ami 4000Ft. Wc papír 24 tekercs, ami a Sparban 800Ft, Tescoban 1500 akciósan. Ez is kitart. Kenyeret 4kg-ot szoktunk venni, én pl nem eszek ezt, így megy a fagyra 3, és elkopogat lassan. Ez árban 1000Ft kb. Teázunk, így azt 3 havonta kell venni, mert férjem hoz a munkahelyéről. Cukor havi 3 kg megy el, mostani ár szerint 315Ft/kg, az 945Ft. Tésztafélékből szoktam többet venni, különbözőeket, a legolcsóbbakat, ami havi szinten pénzben kb. 2000Ft, és még következő hónapra is marad. Gyermekünknek pelus már nem kell, így azzal nagyon sokat meg tudunk spórolni. Neki igazából nem nagyon veszünk semmi extrát, mert azt eszik amit mi. Persze azért kap csokit,de ezt ritkábban, túró rudit, gyümilevet, ami havonta kb. 2000Ft-ra jön ki. Ruhákat kapunk sokat, de azért ha látok szépet és olcsót, akkor persze megvesszük Neki, mint ahogy most is vettünk ovikezdésre 3 nadrág ami darabja 1200Ft volt, 3 felső, ami 800Ft volt darabja, zoknik, bugyik. De ez nem rendszeres, így ebbe azért kaptunk 10000Ft segítséget. Oviba készülődésre, amiket be kellett szerezni árban 20000Ft volt összesen.(Wc papír, szalvéta, zsebkendő, babzsák, mappatartó, fogkrém, fogkefe.---> ezek nagy részt nem mi vettük, hanem a keresztanyja) Nem tudom mit hagytam még ki....Eddig 23000Ft-nál járunk. Ja! Hagyma, só ételízesítő, zöldségek, gyümölcs, ami kb 4000Ft.

Most hirtelen ennyi, most mennem kell, mert kisfiam kiabál értem. Majd még jelentkezem!

2012. febr. 2. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!