Nincs rossz hatással egy óvodás kislányra, ha sokszor látja az apukáját meztelenül?
Egyik ismerősöm gyakran meztelenkedik a lánya előtt, sőt a kislány be szokott menni vele a wc-be és nézi, ahogy az apja pisil. Hallottam már tőle, hogy "apa, de szép nagy kukid van!" Ez nem lesz egy gyerekre rossz hatással?
Nekem is lányom van (még csak 9 hónapos) és nem tudom, hol van a határ. Mi az amit láthat majd és mi az amit nem. Biztos látni fog minket időnként meztelenül, de gondolom az már nem egészséges, ha egy lány az apja péniszét nézegeti közelről (mint a barátainknál).
Nálunk sincs direkt meztelenkedés a gyerekek előtt. De néha bejönnek utánunk a vécébe, fürdőbe, és akkor látnak mindent. Engem nem zavar, én lány vagyok (ahogy a gyerekeim is lányok), de a férjem már ki szokta őket küldeni. A nagyobb lányom már mondott ilyet, hogy nahát apa neked milyen kukid van, meg ha majd ő is nagy lesz, akkor majd neki is lesz kukija mint apának. Amíg a férjem fürdik vagy vécézik, igyekszem lefoglalni a lányokat, hogy ne legyenek ilyen szituk. Fogalmam sincs, hogy milyen hatással van rájuk amúgy. Ja egyszer megkérdezte a lányom, hogy apa adhatok egy puszit a kukidra, nna azóta fokozottan figyeljük, hogy apa egyedül fürödjön. 1 és 3 éves lányok.
Még az is eszembe jutott, hogy amikor megvan nekem és tamponozok, akkor kizárom őket, mert félek, nehogy ellessék, hogy dugdosok magamnak, nehogy utána leutánozzanak. Amíg én tamponozok, mindig szólok a férjemnek, hogy foglalja le őket. Ha nincs itthon a férjem, akkor igyekszem gyorsan titokban csinálni. A betét nem érdekel, arra azt mondtam a nagylányomnak, hogy anya punija bibis, ezért kell a betét, és ha ő is nagy lesz, akkor majd neki is kell ilyen. De azért azt sem szeretem, ha látja.
Legfeljebb nem lesznek gátlásai. Engem úgy neveltek, hogy soha semmi ilyesmivel nem találkoztam, utána évekbe telt, hogy ne érezzem magam kínosan, ha látom a párom meztelenül.
Amelyik gyerek kiskorában megszokja ezt, az a meztelenséget nem automatikusan a szexualitással kapcsolja össze, hanem egy természetes dolog lesz nála.
Nem tudom, hogy milyen hatással van az óvodás kislányra a fentiek. Talán egy pszichológus megmondaná.
A férjemmel nem igazán csináltunk ebből sosem gondot. Igaz nem szokása meztelenül szaladgálni a gyerekek előtt, de ha ép fürdik, és oda megy a kislányom (3,5 éves) nem süllyed el szégyenében. Amúgy a lányomnak van egy 14 hónappal fiatalabb öccse, nos alaposan átvizsgálta már... Most mit csináljak? Tiltsam meg a közös fürdést? Nyilván majd, ha nagyobbak lesznek nem akarnak maguktól sem együtt fürdeni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!