Ti kiálltok a gyermeketekért egy óvónő vagy tanár ellen?
Kisfiam nagycsoportos az oviban, múlthéten az alvás alatt nem akart aludni, és zavarta a többieket, ezért minden nap szóltak nekem, én adtam nekik példát mit csináljanak. Most hétfőn az egyik óvónő hozott be kakaós csigát amiből mindenki kapott csak az én fiam nem. Ma kérdőre vontam. Azt mondta nem jutott.
Ti mit tettetek volna az én helyemben?
Én párom sem tudott megmaradni egyhelyben. Nem azért, mert olyan nagyon eleven lett volna, hanem, mert unatkozott. Szerencsére volt náluk nagymama és délután szépen hazavitte. Én sem tudtam az oviban aludni. 3 év alatt 1x aludtam. Unatkoztam nagyon engem külön is fektettek, mert a másikakkal sugdolóztam. Már akkor sem értettem mi a fenének köteleznek arra, hogy aludjak, ha az ég leszakad a földre akkor sem fog menni! Volt ott két nagy szoba. Óvónők meg ott unatkoztak, miért nem lehetett külön tenni az alvósokat meg a nem alvosokat? Szerintem beteg ember találta ki a kötelező alvást. Aláírom, hogy van olyan akinek kell aludni, de minden 5. gyereknek nem kell és csak zavarják a többieket, még ha csöndben vannak is, de forgolódnak, nyekeregnek az ággyal stb.
Ha teheted ebéd után vidd haza a gyereket.
23/N
Utolsó válaszolónak köszönöm a válaszodat, de most már közben a kakaós csiga a téma, már az alvás probléma nem is érdekli őket. Én tegnap bocsánatot kértem, hogy kicsit hangosan beszéltem, az első 5 percben még majdnem szent volt a béke, majd jött a kakaós csiga téma, hogy az én fiamnak miért nem jutott, mondtam neki, hogy engem úgy tanítottak, hogy ha egy falatot kap mindenki akkor is osszam szét, és pedig nem egy pedagógus vagyok, akire a gyerekeknek fel kellene nézniük.
Azt mondta az óvónő: kívánja nekem hogy az életben mindent meg tudjak adni a gyerekemnek. Mondom ez nem így működik: ha van pénzem megveszem a két gyerekemnek, ha kevés van egyet veszek ketté osztom, ha nincs pénzem nem veszek egyet se. És nem érti miről beszélek, és ez elkeserít :( És még majdnem neki áll feljebb, hogy neki ennyi pénze volt ennyi jutott. Hát vagy vegyen hogy mindenkinek jusson, vagy ne vegyen, vagy mondtam neki, hogy szóljon megsütöm szívesen :(
Értetlen. Ez van
Azért hihetetlen, hogy nem érti mennyire fáj egy gyereknek, ha nem kap valami olyanból amiből mindenki más kap. Tényleg fel lehetett volna osztani felekre és akkor mindenkinek jutott volna egy fél csiga...és még nem is kellett volna annyit venni. Az a baj az egészben, ha tovább pedzegeted a témát te leszel a kicsinyes szülő aki egy kakaós csigán kattog, pedig mennyire igazad van.
Majd amikor pedagógus nap lesz akkor vigyél virágot mindenkinek csak neki nem és hangsúlyozd ki, hogy vettél volna, de pont elfogyott a pénzed...Ha nem lenne nagycsoportos a fiad elgondolkodnék az oviváltáson, de így felesleges.
A fánkos eset vagyok.
Igaza van az előttem szólónak. Pedagógus napkor vegyél mindegyiknek valami kis csekélységet, vagy virágot. Csak annak a bizonyos óvónőnek ne.
Köszönöm szépen a válaszotokat, egyre jobban kezdek megnyugodni, hogy nem én vagyok a béna anyuka, aki egy db kakaós csigán felszólal, de úgy érzem ez nekem is fájt, meg a gyerek is mondta, így valószínű neki se esett jól.
Sajnos én vagyok amúgy a hülye szülő, mert egy ilyen apró kis ügyből ekkora hisztit vágtam le. Ilyen duma: mit fognak rólam gondolni a többi gyerekek, hogy én hogy beszéltem egy óvónővel, hát mondom én azt pont le...m, már elnézést, de ha a gyerek hazamegy és elmondja az anyukájának, hogy mi történt az anyukák el fogják magyarázni, hogy mi történt.
És persze, ha még nem írtam volna azt kívánta nekem az óvónő, hogy én az egész életemben meg tudjak mindent venni a gyerekeimnek, mondom köszönöm, most is meg tudom és későbbis meg fogom tudni venni, remélem mindig lesz 100 ft egy csokira, és ha más nem a két gyerek között elosztom testvériesen, sajnos én így tanultam a szüleimtől, de lehet ők voltak buták, hogy így tanítottak engem, nem baj szerintem ettől gazdagabb és nem szegényebb lettem, és a gyerekeimet is így nevelem, hogy osztozzanak meg mindenen, jó a játék nehezen megy, de akkor se kivételezek, egyikkel másikkal, max ha két különböző van akkor a nagytól szoktam megkérdezni, hogy ő melyiket kéri mert a kicsi még nem tudja :)
Nagyon köszönöm még egyszer mindenkinek a kedves és megértő szavakat.
Azért a virág dolgon elgondolkodom erőteljesen :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!