Óvodai kérdés! Ti mit tennétek a helyemben?
Történet a következő:Kisfiammal 1,5hete kezdtük az óvodát 3napig vele voltam szépen ment is minden,aztán ugye ott hagytam és nagyon sír!Az óvónők folyamatosan minden nap szapulják a gyermekemet hogy mit nem tud milyen "buta" jelentem 1,5után ezt vonta le,csak sír nem akar csinálni semmi de vigasztalja nem ösztökéli semmi,leülteti és hagyja magában ott!!De ma teljesen padlóra küldtek azzal fogadott köszönés nélkül:-egész nap vonyított a fia már komolyan mondom azon voltam felmondok mint hogy hallgassam,idegbajt kapok tőle,zsong a fejem!!!!Ezt így bele az arcomba a többi anyuka füle hallatára!!Köpni nyelni nem tudtam a meglepődöttségtől!!ti mit szólatok volna??mennyek a vezetőnőhöz??több csoporttára anyukájával beszéltem és mindenki elégedetlen velük!!
Nagyon tanácstalan vagyok!!
Mindenképpen szólni kellene,mert a fiatok félelemmel fog menni az oviba,az neki sem és nektek sem lesz jó.
(első voltam)
Na akkor mégegyszer!
Én nagyon felháborodtam azon, amit írtál. Biztos, hogy nem hagynám szó nélkül és mindenképpen mennék a vezetőhöz.
Az a hátránya, hogy valószínű a gyermekeden "csapódik" majd le. :(
Én addig járnék a vezető nyakára, még nem történik valami az ügyben. Ha rád nem figyel, akkor fogj össze a többi anyukával is.
Utálni fogja a gyerek az ovit, ha ez így marad.
en pont emiatt hagytam ott az egyik csanat, es vittem at egy masikba. a gondozonak kutya kotelessege kialakitani a gyerekkel egy bizalmi viszonyt meg a beszoktatas alatt, hogy a gyerek ne erezze ugy, hogy "csak ugy otthagytad".
amelyik gondozono ezt nem teszi meg, az egyreszt alkalmatlan, masreszt meg árt a gyereknek.
masik ovi, nem kerdes
1.) Kirúgatni az óvónőt - ha elég nagy patáliát csapsz és ahogy mondod, más is elégedetlen, kis energiabefektetéssel megszabadultok tőle és kész, nyugton lesz a gyerek.
2.) Másik óvoda - gyakorlati szempontból talán ez a gyorsabb és célravezetőbb megoldás, viszont ha elvi kérdésnek is tekinted, akkor nehogy már nektek kelljen...
Amúgy én ott helyben, a többi anyuka előtt lehordtam volna, közvetlen utána, valószínűleg a válaszától függően, felkerestem volna az igazgatónőt, de én heves természet vagyok.
Én mindenképpen másik oviba vinném! (De előtte azért szólnék a vezetőnőnek és elmondanám, miért viszem el, hátha meg lehet ezzel előzni néhány következő gyerek szenvedését.)
Semmilyen elvi kérdésből nem maradnék ott, mert nekem ami elvi kérdés, az a gyerekem. És úgy érzem, egy ilyen kezdet után ő oda már nem menne szívesen, akármilyen botrányt csapnék és akármekkora változás történne is abban az óvodában. A gyerek lelkében ez a hely jó már nem hinném, hogy lesz. Ezért vinném el máshova, de mindenképpen olyan helyre, ahol el tudom mondani a rossz tapasztalatokat és olyan óvónénit keresnék, aki megpróbálná a gyerekem kis lelkivilágát helyrebillenteni és megszerettetni vele az ovit.
Végigcsináltam ezt, csak nem az ovival, hanem a bölcsivel. Úgy érzem, érdemes volt. A kezdeti sokk után pár év elteltével van egy nyílt, könnyen barátkozó, világot bizalommal szemlélő, minden iránt érdeklődő fiam. És ezt nagy részben a bölcsiváltásnak tulajdonítom (és az ezutáni jó óvodaválasztásnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!