Mi a véleményetek a következő óvodai esetről?
3 éves kortól jár egy kisgyerek oviba,anyuka közben ikerterhes lesz ,sokat kell feküdnie a kórházban,mindvégig apuka hozza-viszi az ovist reggel beadja,munka után hazahozza.
Majd a gyerek 4 éves korában megszületnek a testvérek,az óvónő találkozik a rég nem látott anyukával a gyermekorvosnál mikor ő is viszi a sajátját ,az anyuka pedig az ikreket viszi .
Pár nap múlva az apukának szólnak az óvónénik,hogy ezentúl a gyerek nem maradhat az oviban,csak délig ,sőt egyáltalán nem is kötelező ennyi idősen az óvoda még,akár ráérnek majd jövőre járatni...
Ez nálunk is így lesz. NAgyobbik lányom egy évet járt oviba fél naposként, mert a kicsivel még otthon voltam, ugyanilyen okokból csak fél napig járhatott. Idén a nagy egész napos az oviban, a kicsi bölcsis, én ősz óta dolgozom, remélhetőleg április végéig, májusban megszületik a harmadik. Remélem, abban az évben a nyári szünetig még maradhat ez a felállás, de ősztől egy (vegyes) csoportba járnak majd a gyerekeim, és vélhetően megint csak fél napra.
Gondolom az ismerős család esetében azért így történt, mert az óvónéni a rendelőben realizálta, hogy anyuka otthon van. Mivel apuka hozta-vitte a nagyot, neki nem tűnt fel a változás, hogy anyuka most már otthon van.
Sajnos kevés a hely, az óvónők túlterheltek, nálunk gyakran egy óvónéni+ egy dadus van 30 gyerekre, ezért így próbálnak könnyíteni a helyzetükön...
Én egyébként nagyon kiegyensúlyozottnak éreztem azt az évünket, amikor ebéd után elhoztam. Egy 3-4 évesnek még bőven elég ennyi. Otthon nagyot aludt, és délután közösen csináltunk valamit.
Érdekes mód nekem egy csomó ismerősöm lepasszolta a 3 évet épp betöltött gyerekét oviba, van is hely, pedig csak egy picivel vannak otthon.
Ez is pofára megy.
Szerintem elég gáz, h csak azért, mert ikrei vannak, lepasszolja a nagyobbat. Elhiszem, h ba.romi fárasztó, de régen is meg tudták oldani, h 4-5-6 gyereket neveltek egyszerre.
Az ilyen ember egyszerűen lusta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!