Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a következő...

Mi a véleményetek a következő óvodai esetről?

Figyelt kérdés

3 éves kortól jár egy kisgyerek oviba,anyuka közben ikerterhes lesz ,sokat kell feküdnie a kórházban,mindvégig apuka hozza-viszi az ovist reggel beadja,munka után hazahozza.

Majd a gyerek 4 éves korában megszületnek a testvérek,az óvónő találkozik a rég nem látott anyukával a gyermekorvosnál mikor ő is viszi a sajátját ,az anyuka pedig az ikreket viszi .

Pár nap múlva az apukának szólnak az óvónénik,hogy ezentúl a gyerek nem maradhat az oviban,csak délig ,sőt egyáltalán nem is kötelező ennyi idősen az óvoda még,akár ráérnek majd jövőre járatni...

2011. dec. 20. 20:41
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
16%
szívás. Az óvoda nem köteles fogadni olyan gyereket akinek az egyik szülője otthon van. Akárhány gyerekkel.
2011. dec. 20. 20:43
 2/23 anonim ***** válasza:
sajnos sok helyen ilyen a hozzáállás.sok agyerek,kevés a hely,kevés az óvónő.ha otthon van az anyuka kistesóval,akkor ez a bevett szokás,ami nem helyes szerintem,de erről nem az óvónők tehetnek,hanem a rendszer.az mondjuk fura,hogy ez csak azután tünt fel az óvónőnek,hogy találkoztak a dokinál,de legalább nem mondták hamarabb,hogy vigye el délben.
2011. dec. 20. 20:43
 3/23 anonim ***** válasza:
tudtommal most szavazták meg az "okosok" hogy akármi van a gyereknek 3éves korától kötelező az óvoda úgy mint a tankötelezettség.
2011. dec. 20. 20:49
 4/23 A kérdező kommentje:
Úgy tudom ,hogy nem most fog még életbe lépni.
2011. dec. 20. 20:52
 5/23 A kérdező kommentje:
Nem rólam van szó ,nekem már elmúlott 5 éves az ovis gyermekem.
2011. dec. 20. 20:59
 6/23 anonim ***** válasza:

Ez nálunk is így lesz. NAgyobbik lányom egy évet járt oviba fél naposként, mert a kicsivel még otthon voltam, ugyanilyen okokból csak fél napig járhatott. Idén a nagy egész napos az oviban, a kicsi bölcsis, én ősz óta dolgozom, remélhetőleg április végéig, májusban megszületik a harmadik. Remélem, abban az évben a nyári szünetig még maradhat ez a felállás, de ősztől egy (vegyes) csoportba járnak majd a gyerekeim, és vélhetően megint csak fél napra.

Gondolom az ismerős család esetében azért így történt, mert az óvónéni a rendelőben realizálta, hogy anyuka otthon van. Mivel apuka hozta-vitte a nagyot, neki nem tűnt fel a változás, hogy anyuka most már otthon van.

Sajnos kevés a hely, az óvónők túlterheltek, nálunk gyakran egy óvónéni+ egy dadus van 30 gyerekre, ezért így próbálnak könnyíteni a helyzetükön...

Én egyébként nagyon kiegyensúlyozottnak éreztem azt az évünket, amikor ebéd után elhoztam. Egy 3-4 évesnek még bőven elég ennyi. Otthon nagyot aludt, és délután közösen csináltunk valamit.

2011. dec. 20. 21:04
 7/23 anonim ***** válasza:
3 gyerekesként nagycsaládosnak minősülsz, KÖTELESEK bevenni a nagyobbat fél napra.
2011. dec. 20. 21:07
 8/23 anonim ***** válasza:
32%

Érdekes mód nekem egy csomó ismerősöm lepasszolta a 3 évet épp betöltött gyerekét oviba, van is hely, pedig csak egy picivel vannak otthon.

Ez is pofára megy.

2011. dec. 20. 21:09
 9/23 anonim ***** válasza:
azért aki azt irta jogos,az valyon hogyan oldana meg 1 napot 2 mini bababával és kicsivel.aki természetesen a legroszabb korban van.ha 1 gyerek lenne még szt mondanám,maradjon csak otthon,hisz ez sok ovibasn igy van,de 2 kicsi melett maximálisan jobb helye van az oviban.én felülbíráltatnám a jegyzőnél a döntést.
2011. dec. 20. 21:18
 10/23 anonim ***** válasza:
7%

Szerintem elég gáz, h csak azért, mert ikrei vannak, lepasszolja a nagyobbat. Elhiszem, h ba.romi fárasztó, de régen is meg tudták oldani, h 4-5-6 gyereket neveltek egyszerre.

Az ilyen ember egyszerűen lusta.

2011. dec. 20. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!