Mi a véleményetek a következő óvodai esetről?
3 éves kortól jár egy kisgyerek oviba,anyuka közben ikerterhes lesz ,sokat kell feküdnie a kórházban,mindvégig apuka hozza-viszi az ovist reggel beadja,munka után hazahozza.
Majd a gyerek 4 éves korában megszületnek a testvérek,az óvónő találkozik a rég nem látott anyukával a gyermekorvosnál mikor ő is viszi a sajátját ,az anyuka pedig az ikreket viszi .
Pár nap múlva az apukának szólnak az óvónénik,hogy ezentúl a gyerek nem maradhat az oviban,csak délig ,sőt egyáltalán nem is kötelező ennyi idősen az óvoda még,akár ráérnek majd jövőre járatni...
Én sajnálom az illetőt. Szerencsére nálunk nem ez a helyzet, itt nem rakják ki az oviból a kistestvéres gyereket.
Nálunk márciusban volt beíratás, nagy hassal mentem beíratni az akkor 2,5 évesemet. Meg is kérdeztem, hogy mire számítsak, mennyi az esélye a felvételre. Még a vezető óvónő csodálkozott, hogy miért kérdezek ilyent. Az én gyermekemnek ugyanolyan joga van oviba járni mint a többinek. Én otthon vagyok? Őnekik ahhoz semmi közük. Úgy gondolom, hogy a 3 éves fiamnak értelmesebb, tartalmasabb napjai vannak az oviban, mint velünk itthon, ahol a pici miatt vissza kéne kicsit fognia magát. Nem bántam meg a döntést, imád oviba járni, rengeteg barátot szerzett, sokat fejlődött, sokat tanult. Jót is,rosszat is. :)
Kérdező nem azt írta, hogy teljesen kirakták a nagy gyereket, hanem hogy megkérték anyukát, hozza el délben. (Illetve ha akarja, ne járassa). És ez a kettő nem ugyanaz!
Egyébként a "fejlesztő foglalkozások" délelőtt vannak az oviban, délután szabad játék van, szóval ez szerintem kielégíti egy 3-4 éves gyerek közösségi igényét, függetlenül attól, hogy jól érezné még magát délután is...
Jesszusom, mennyi rosszindulatú ANYUKA van!!!!!
1. Milyen óvónő és anya és ember az, aki így kiszúr egy anyatársával és annak gyermekével. Arra nem gondol, hogy talán a nagyobb igenis szeretne többet az oviban tölteni, nem csak délig maradni? Hogy igenis vannak olyan gyerekek, akiknek nagyon nagy szükségük van a saját korosztályára? Nem biztos, hogy annyira felemelő érzés 2 kistesó sírását hallagatni egész nap.
2. Ti már vagy elfelejtettétek, mennyire nehéz összeegyeztetni a kicsik evését-alvását a nagyobb dolgaival, vagy csak egy gyereketek van?! Mert ugye a nagyobbért nem ám akármikor mehet, hanem pontosan ebéd után és alvás előtt. Én az ovis beszoktatás alatt csináltam 2 hónapig. Szegény pici mindig akkor aludt be, amikor nem kellett volna, aztán ébreszthettem fel. Mert az ovi udvarán csak nem hagyok egy csecsemőt egyedül..
3. Ha már 1 évig járt a gyerek rendesen oviba, akkor milyen dolog ezt elvenni tőle??!!!
4. És legutolsó sorban az anya érdekeit nézve: csak egy kicsit gondoljatok bele! (és miért is lenne egy ikerpár mindenképpen lombik?!)
Komolyan mondom, minden "kedves anyuka" - aki ebben a kérdésben egyetértett az óvónővel - érdemelne 2 nagy pofont, hogy észhez térjen!
Milyen válszokat írtatok?!!!! Szégyen!
Bocs, ha felindult leszek, de sikítani tudok az ilyenektől. Mármint az óvoda hozzáállásától. Ha be van íratva a gyerek, NEM mondhatják, hogy hozd el délben. Nem visznek helyette délutánra másik gyereket, akinek a helyét foglalná. Hivatkozhatnak bármire, ha felvették és be van íratva, akkor jogod van egész napra vinni.
Esetleg kedvesen megkérhetnek - bár ez nem divat -, hogy vidd haza délben. De ez csupán nekik könnyebbség, hogy eggyel kevesebb gyerek van délután.
Egy három-négy éves gyereknek igenis saját korabeliekre van szüksége. Főleg, ha már járt óvodába, ő sem értené, és csak megzavarná, hogy most meg délben hazaviszik.
Azoknak egyébként van több gyerekük, akik azt hiszik, hogy anyuka azért viszi a nagyobbat, hogy lepasszolja??? Igenis használhat az, hogy napközben a kicsivel (kicsikkel) tud többet foglalkozni, óvoda után pedig a nagyobbat helyezi előtérbe.
Hát, ha én a négy évesemet hazahozom délben, akkor kizökken a ritmusból nem alszik ebéd után és kész őrület van itthon, mert levinni nem nagyon lehet, túlpörög, nem fogad szót. Ha ehhez még hozzágondolom a két pár hetes babát, már a gondolattól lett pár ősz hajszálam.
Arról nem beszélve, hogy annak a gyereknek már vannak barátai, akikkel együtt alszik, meg még alvás után folytatják a játékot.
És a kicsiket sem lehet ilyen hidegben állandóan rángatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!