Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a következő...

Mi a véleményetek a következő óvodai esetről?

Figyelt kérdés

3 éves kortól jár egy kisgyerek oviba,anyuka közben ikerterhes lesz ,sokat kell feküdnie a kórházban,mindvégig apuka hozza-viszi az ovist reggel beadja,munka után hazahozza.

Majd a gyerek 4 éves korában megszületnek a testvérek,az óvónő találkozik a rég nem látott anyukával a gyermekorvosnál mikor ő is viszi a sajátját ,az anyuka pedig az ikreket viszi .

Pár nap múlva az apukának szólnak az óvónénik,hogy ezentúl a gyerek nem maradhat az oviban,csak délig ,sőt egyáltalán nem is kötelező ennyi idősen az óvoda még,akár ráérnek majd jövőre járatni...

2011. dec. 20. 20:41
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet én sem az eljárással, semmilyen jogalapjuk nincs arra, hogy „kirakják” a gyereket azért, mert a szülő otthon van. Rádaásul a sztoriból látszik, hogy nem is kérték ezt, hanem kijelentették. A gyerekek szempontjából meg azért nem értem, mert miért ne lehetne a kicsi ikreknek is „joga” arra, hogy az anyjuk kicsit nyugiban velük foglalkozzon?

Vesszőparipám ez a téma, mióta nálam is bepróbálkoztak az óvónők egyszer, mikor megtudták, hogy otthon dolgozom, hogy akkor nyáron ne vigyem, meg járjon csak délig a gyerek. Elmondtam nekik, hogy épp azért dolgozom otthon, mert olyan a munkám, ami koncentrációt igényel, nem lehet irodában, felnőtt emberek csevegése közt sem normálisan csinálni. Azóta nagyon figyelek, milyen információt osztok meg az oviban…

2011. dec. 21. 09:28
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez csak óvoda/óvónők hozzáállás kérdése az egész.

A mi óvónénink saját szájából hangzott el az,hogy lusta pedagógus aki ebéd után hazaküldi a gyereket.Hiszen utána mi történik?Lefekszenek aludni,ébredés után uzsonna,ami kb fél-3/4 óra aztán sorba jönnek is a szülők a gyerekekért.

Most nem mindegy az óvónőknek,hogy 20 vagy 22 gyerek alszik ott?Nem mindegy,hogy 20 vagy 22 gyereknek kell teát önteni a poharába?

Buta felfogás az anyukát lustának nevezni!

És igenis kell a gyereknek is a vele egykorúak társasága,az anyuka a saját gyerekének akar jót, hogy jól érezze magát.Valóban "könnyebb" is így otthon az ikrekkel,de hát ez az élet,kompromisszumokból áll,mindenkinek jobb így.Ja mégsem!A "kedves óvónéninek" aki szintén anyuka neki nem jó így!

Kicsit határozottabban kell fellépni és minden egyből megoldódik.Sajnos ez a mai világban mindenhol minden helyzetben állja a helyét.

2011. dec. 21. 14:31
 23/23 anonim ***** válasza:
0%
.
2011. dec. 21. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!