Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Írnátok sikeres, gyors és...

Írnátok sikeres, gyors és könnyű óvodai beszoktatásokról?

Figyelt kérdés
Miért történt könnyen: a gyerek természete miatt, jó óvónéni miatt, vagy ti jól tálaltátok az óvoda intézményét, esetleg egy mesével vagy bármivel?
2012. jan. 12. 19:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

nyáron volt 3 éves, már nagyon várta az ovit, bölcsibe nem járt. Augusztus közepétől már számoltuk, hogy hányat kell még aludni az oviig, meséltünk neki az oviról a sok új barátjáról, arról, hogy mit fognak bent egész nap csinálni stb.

Szeptember elsején bevitte a párom reggel és ő is ott maradt, de kint a folyosón. Ebéd előtt kijött a lányom és közölte, hogy Apa nyugodtan menj haza ebédelni Anyáékhoz, én itt maradok a gyerekekkel. 3 körül visszament, akkor indultak haza, másnap már aludt is bent simán. Nálunk ennyi volt a beszoktatás. Azóta is imád oviba járni, nincs vele semmi gond. Csak arra tudok gondolni, hogy már nagyon várta az ovit és így könnyen beszokott.

2012. jan. 12. 20:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Főleg az ÉN határozottságomtól ment ilyen könnyen.
2012. jan. 12. 20:30
 3/5 anonim ***** válasza:
most kezdte az ovit,de eddig 5ös.nagyon sokat beszéltünk mi is az oviról,nagyon várta már,sok ovis társával találkoztunk,többel játszottunk is.aztán el jött az ovi,én bevittem,beszoktatás nem volt,nagyon boldog volt,alig aakrt elköszönni,annyira örült,a reggelinél sridogált keveset,ott keresett,de az ovónéni megnyugtatta igy ez tartott 2 percig,aztán egész fél 1-ig semmi.másnap már ennyi sem volt,óriási élményekkel jön haza.de biztos lesz még nehéz pillanata,mert eddig csak én vigasztaltam,most másnak kell,eddig én etettem,most más adja neki,én töltöttem vele a napjait most mással van,a problémáit is mással kell megoldania.jó természete van és az ovonéno is aranyos,mi is nagyon pozitívan allunk hozzá,direkt nem mondom neki még hogy neki kötelező oda járni,had érezze ugy hogy addig megy ameddig akar,késöbb úgyis rájön,hogy mindig.
2012. jan. 12. 21:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

3,5 éves volt a lányom, amikor elkezdtük. (GYED-en vagyok a kicsivel, azért ilyen későn.) Gyakran szoktunk az ovi felé sétálni, mindig be akart menni, látta a játszóteret, a sok gyereket. Mondtam neki, hogy majd ha szobatiszta leszel. Na, ezért lett szobatiszta. (De aztán mégsem mentünk 3 évesen, már nem volt hely.)

Úgyhogy ő aztán tényleg nagyon várta. 1. nap elküldtek az óvónők, hogy majd szólnak, ha baj van. Ebéd előtt mentem érte, mondta, hogy ő ugyan haza nem jön velem. Mondtam, hogy akkor itt aludni kell, ő már nem szokott. Akkor sem akart hazajönni. Hát, jó. 4-kor mentem érte. Akkor sem akart hazajönni velem. 1. héten minden délután ordítás volt, hogy ő még maradni akar. Aztán megértette, hogy jövünk minden nap.

Egyszer-kétszer volt csak sírás, amikor az óvó néni fegyelmezni próbálta, mert eleinte ezt nem akarta elfogadni. Akkor mondta, hogy maradjak vele, és védjem meg. Mondtam, hogy az oviban nem anya a főnök, hanem az óvó néni.

Az biztos, hogy az óvónők sokat számítanak. Meg a lányom eléggé talpraesett, őt nem bántja senki, sőt. Ő megvédi az érdekeit. Szóval a gyerek természete is biztos sokat számít.

2012. jan. 12. 21:42
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én annyira féltem a beszoktatástól, hónapokkal előtte már stresszeltem magam, mi lesz az én pici lányommal nélkülem. És eljött a nagy nap... Kb 1 órát voltam bent vele, és ott kellett hagyni délutánig. Kislányom imádta. Másnap már csak fél órát maradtam, harmadnap semmit. Mai napig töretlen a lelkesedése, vidáman mesél az oviról, óvónénik is dícsérik.

Nekünk az vált be, hogy többször jártunk bent az oviban, tehát ismerte a helyet, az óvónéniket, a gyerekeket látásból. Nagyon sokat meséltünk neki itthon az oviról, játszottunk az állataival ovisat. Mindennel tisztában volt, mire oda kerültünk, hogy kezdődik...

2012. jan. 14. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!