Az óvónő elutasítja a gyerek átvételét mondván folyik az orra, a gyerekorvos azt mondja nem ír ki táppénzre vele, mert így nyugodtan járhat közösségbe, mi a teendő?
Szerintem felháborító, ha orvosi igazolással nem hajlandó átvenni a gyereket. Tényleg fordulj az óvodavezetőhöz,de előtte próbáld tisztázni az óvónővel is.
Neki nyilván az a könnyebb, ha kevesebb a gyerek, pláne nem szereti,ha orrfolyós gyerek van, akinek törölgetni kell az orrát. De ez alapján pl az én fiam egy hónapban úgy kb egy hetet járna. Mégis, hogy oldja meg a szülő, ki dolgozik majd helyette, vagy ki vigyáz a gyerekre?
Nyilván, ha olyan beteg, hogy fertőz, vagy nagyon rosszul van,akkor az orvos is kiírja.
Szerintem csak bepróbálkoznak, hogy ha tudod, oldd inkább meg. Van, ahol van nagyszülői segítség, vagy anyuka nem dolgozik. De ha nálatok nincs ilyen lehetőség, ne hagyd magad, az óvónőnek kötelessége átvennie a gyereket.
Kötelező az óvónőnek bevenni, ha van orvosi igazolás. Nem bírálhatja felül az orvost.
Egy óvónő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!