Titeket nem őről fel az anyagi? Szinte napról-napra élünk. Már teljesen depis vagyok bele. Hogy tudtok sporólni? Mert már ötletem sincs.
Titeket nem őről fel az anyagi?
Szinte napról-napra élünk.
Már teljesen depis vagyok bele.
Hogy tudtok sporólni?Mert már ötletem sincs.
Ezért is nyugodtan le lehet pontozni.
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Sajnos nincsenek a kisgyerekes anyukák tisztában a jogaikkal, kötelességeikkel, lehetőségeikkel.
Utolsó:
Olyan nincs, hogy nem vettek vissza a munkahelyemre gyed után. Beadtad a fizetés nélküli szabi lemondó leveled és közölték, hogy nem, maradj fizetés nélküli szabin? Ilyen nincs! A rendes felmondás ellen védve vagy a gyerek 3 éves koráig. Ha a munkaköröd szűnt meg, abban az egy esetben lehet a 3 évnél fiatalabb gyerekes anyukát elküldeni. Kötelesek visszavenni dolgozni, olyan nincs, hogy nem is küldenek el, de nem is adnak munkát. A fizetés nélküli szabi neked egy lehetőség, amivel vagy élsz vagy nem. Kötelezni nem kötelezhetnek, hogy élj vele!
Ha kirúgtak, akkor meg miért nem mész álláskeresésire? Az több, mint a gyes. Ugyan csak 90 napig jár, de 90 napig a gyes több, mint a duplája jár.
Ha saját vállalkozás van, akkor meg kell beszélni a könyvelővel, hogy lehet-e 6 órásra átjelenteni apát és akkor még a gyes is megmarad.
Nem kétségbeesni és sírni kell, hanem utánanézni, hogy jogszerűen jártak-e el velem, ha nem, akkor tenni ellene. Ha igen, akkor annak kell utánanézni, hogy milyen ellátásra vagyok jogosult?
A 11:34-es üzenem!
Sajnálattal olvastam az őszinte soraidat,mintha csak én írtam volna.De bízz benne,talán lesz jobb is!
A férjemnek évekkel ezelőtt több százezres fizetése volt jó beosztással,ami sajnos megszűnt 8 évvel ezelőtt.
Azóta csak éldegélünk!De senki nem tudhathatja előre,már a támadókra gondolok,hogy ma még van munkahely,holnap már nem biztos!
Szomorúan olvasom a hozzászólásokat.
Tényleg szar világban élünk.
Hál Istennek nálunk nincsenek ilyen gondok.Mondjuk csak egy 17 hónapos fiunk van.Én amíg itthon vagyok gyesen tanulok hogy majd eltudjak helyezkedni.Az ember soha nem tudhatja mi lesz holnap.
hu, engem is le fogtok huzni
en terhesseg alatt is dolgoztam, passziv jovedelmem van (sok fényképet, illusztráciot adok el, 36 centet kapok letoltesenkent, de havi 200 dollar osszejon ( [link] oldalon), ez annak jo aki szeret fenykepezni, vagy rajzolni
forditok, ez macerasabb, es ritkabb, viszont agyilag rendbentart, es penzt is hoz
dhgate-en veszem a gyerekek holmijait, es mivel tobbet kell, ezert a felesleget eladom vateran (pelda: harisnya 400 ft dbja,en 6-700ert eladom a maradekot)
a gyerkocoknek és apanak a legjobbat, en martitkodok a kajaval is (mivel apa nem eszik salatat, meg azt sem amit a gyerkoc, valogatosak, kulon csinalok mindenkinek), itt csak magamon sporolok
keress lehetosegeket, sajnos senki sem fog minket foglalkoztatni nyilvan, ezert magunknak kell magunkat
egyebkent mi igenis megyunk kulfoldre, ismerosokhoz (neten ismertem meg egy csomo embert), es ok is jonnek hozzank.
igaz, meg gyerkoccel nem voltunk, de epp tegnap ajanlotta fel az egyik kliensem (akinek rajzoltam), hogy nyugodtan mehetunk, elszallasolnak minket. onnantol csak kaja van, meg utikoltseg. (es persze ha ok jonnek, mi is vendegul latjuk oket. olcsó és jó megoldas)
egyebkent kreativnak kell lenni. donald kacsas polot meg trex expresszes meg dodókas (jelly jam)es polokat nem lehet kapni, ha igen, dragak..300 ftos kinai polora en rafestettem, a gyerek imadja (kevesbe kreativaknak vasalos matrica van)
szoval dolgozni itthonrol is lehet, és sporoloni meg mindenen.
Szép is az, mikor ismeretlenül, a körülményeket nem ismerve nekiugranak az embernek...
Jkönnyen beszél most(még) az, aki úgy gondolja, biztos munkahelye van.. Bármennyi gyereked is van, nem tudhatod, mit hoz a holnap. Manapság komoly végzettség/ek/kel sem könnyű elhelyezkedni. Én szeptember óta minden a környékünkön meghirdetett pedagógusi állásra beadtam a jelentkezésemet, mentem, kerestem... most január van, mindet betöltötték, kilátásban sincs 1 se... Nálunk is 4 gyerek van. Szerencsére a férjem jól keres, de hogy meddig.... Mennék én dolgozni, de kifpogást mindig talál a munkáltató.. volt, ahol a végzettségem volt túl magas, máshol meg visszahallottam, hogy az igazgató "kisgyerekest" nem akar... Szóval örüljön, az akit minden gond nélkül visszavesznek 2-3 év után. Nálunk azóta, hogy én itthon vagyok, 4 óvodát zártak be. Végzettségem óvónő és tanító... Persze, mehetnék takarítani.. csakohy ez itt nem egy nagyváros, ahol van erre nagy kereslet. Aki meg tudja fizetni, igénye van rá, annak már megvan az embere. 4 vagy 6 órás munka??? Ha-ha-ha.. itt a magáncégek nemhogy ennyire fel se vesznek, de ha 8 órába jelentenek be, legalább 12-t dolgozol... és örülhetsz, ha egyáltalán bejelentenek és nem neked kell a minimálbérből kifizetned a járulékokat. Persze, tetehsz feljelentést, de akkor se munkád, se az a kis pénzed nem lesz...
Kedves kérdező! Ha gondolod, írj privit, ha az anyagiakban nem is tudok segíteni, de hátha valamiben mégis.
Csak, kedves utolsó a kérdező és közötted van egy pár óriási különbség!
Te utánanéztél, hogy hol tudnál dolgozni, a kérdezőben a munka, mint lehetőség még csak agyalás szinten mozog.
A te férjed jól keres, az övé nem. Ha a te férjed nem keresne jól, akkor már régen eldugtad volna a bizonyítványaidat és mennél (mint egy másik válaszoló is írta) takarítani.
És ezt csak egy-egy pár soros kommentből és válaszból látszik.
Igen, bárkinek bármikor beüthet a mennykő, lehet, hogy holnap az én férjem lesz állás nélkül. Csak mivel mi előre gondolkoztunk a gyerekvállalás előtt, nekünk van annyi megtakarított pénzünk, hogy ha fél évig nem talál a férjem munkát, akkor bőven megélünk, az egyetlen egy hitelünket is tudjuk fizetni. És az én férjem (és a végzettsége is) olyan, hogy ki van zárva, hogy 2-3 hónapon belül nem talál magának munkát. Ja, hogy addig járna, míg állása nem lenne? Ehhez is kell egy mentalitás. De ha mégsem sikerülne állást találnia, akkor egy pillanatig nem gondolkoznék azon, hogy én is visszamegyek dolgozni. Mert enni kell! De a sírástól nem lesz étel az asztalon.
Üdv: 3 gyerekes
Igen, senki sem azt vitatta, hogy van-e munka vagy nincs, hanem a kérdező hozzáállásán akadtunk ki.
Ha valaki nem dolgozik és nincs pénze, az ne csak üljön és keseregjen miatta, hanem emelje fel a s.ggét és menjen el dolgozni, akármit!
Iszonyúan önzőségnek tartom, hogy a 21. században még mindig azt várja el néhány nő, hogy miközben sorra szüli a gyerekeket, a férje tartsa el egyedül a családot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!