Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Titeket nem őről fel az...

Titeket nem őről fel az anyagi? Szinte napról-napra élünk. Már teljesen depis vagyok bele. Hogy tudtok sporólni? Mert már ötletem sincs.

Figyelt kérdés

Titeket nem őről fel az anyagi?

Szinte napról-napra élünk.

Már teljesen depis vagyok bele.

Hogy tudtok sporólni?Mert már ötletem sincs.

2012. jan. 16. 09:05
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
72%
Nekünk hiteleink is vannak, szerencsére csak egy svájci frankos de abból nem tudunk kitörni sehogy se. Minden egyre drágább ugyanazt a bevásárlást már csak 3-4 ezer forinttal többért tudom megcsinálni alkalmanként, segítségünk nincs (hogy akkor legalább nagymaminál ebédelnénk vagy ilyesmi). Tegnap sírva fakadtam amikor a híradót néztem és kiderült még 8 ezerrel kevesebb gyedet fogok kapni :(((
2012. jan. 16. 09:08
 2/29 A kérdező kommentje:

Ez egyszerűen borzasztó.Már nem tudok mit főzni,mert minden iszonyat drága.

Ráadásul nálunk 4 gyerek van.

Már azon agyalok elmegyek 4 órára dolgozni,hogy könnyebben éljünk meg,mert borzasztó adósságba vagyunk.

2012. jan. 16. 09:16
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Mivel mi sok mindenen spórolunk,így elég nyugodtak vagyunk.mindig kijövünk a következő fizetésig.

Igaz mi még soha nem voltunk Amerikában,és nem nyaralgatunk.Inkább Magyarországon belül túrázgatunk,kirándulgatunk.Nem veszünk drága ruhákat.Nem veszünk drága háztartási dolgokat( nagyon sokszor megfigyeltem,hogy pl: sokan veszik a mintás,illat 5x drágábban mint a sima fehéret.Vagy sokan inkább a drágább élelmiszert veszik meg)Én ezen is spórolok,mert ha már nem tudok egészséges ételeket enni,akkor jó az olcsóbb is.

Nekünk nincs drága mobilunk,és nem is cserélgetjük..

Nekem még fekete-fehér kijelzős nokiám van,amivel csak telefonálni,és sms-t lehet küldeni.A páromnak is,de nem is kell másra..Igyekszünk mindenben a legolcsóbbat,legpraktikusabbat venni.Így elég szépen elvagyunk.(és hitelünk is van)

2012. jan. 16. 09:17
 4/29 anonim ***** válasza:
lemaradt,hogy az illatos,mintás wc papírról írtam.
2012. jan. 16. 09:18
 5/29 anonim ***** válasza:

4 gyerek??

Kicsit irigyellek is érte,mert én mindig szerettem volna 3-4-5 gyermeket is.Sajnos csak egy lányom van,mert anyagilag nem voltunk képesek többet bevállalni.Pedig olyan jó lenne ma ha a lányomnak lennének testvérei..

De a kérdésedre válaszolva.4 gyerek mellett ha kicsik,nem csodálkozom,hogy nehéz anyagi körülmények között éltek.Nehéz lehet most nektek..De hát ahogy mondják: Mindennek megvan a maga ára.

Neked van 4 csodálatos gyermeked,de nehéz anyagi körülményekkel.Nekem csak 1 lányom van,de biztos anyagi háttérrel rendelkezem..

39/N

2012. jan. 16. 09:23
 6/29 anonim ***** válasza:
Az első vagyok, na mi ugyanígy csináljuk ahogy írod de már ez sem elég. Sőt.. nagyon nem. Mert a nem mintás nem szagos is marha drága (mi "csak" 5 en vagyunk rá) a telefonunk is ezer éves vagy a leggagyibb ami kapható, nincs laptopunk plazma tévénk vagy bármi ilyesmi...és a nem egészséges ételek is valahogy olyan drágák lettek mint a fene..régen a krumplis tészta meg általában a krumpli, a tészta a szegények eledele volt...ma meg..az is jó drága lett.
2012. jan. 16. 09:23
 7/29 A kérdező kommentje:

Jó is a 4 gyerek!

Csak hát több pénz jó lenne.A gyerekek is nőnek s egyre nagyobb az igény.S hát kisgyerek kisgond nagy gyerek nagy gond.

De bízok benne,hogy lesz jobb is!

Az utolsó válaszolónak teljesen igaza van,már ha az ember csúszát főz az is nagyon sokba kerül.Csak maga a szalonna kg-ja 1300 ft körül mozog.S hol van még a többi,ami kell hozzá?

2012. jan. 16. 09:32
 8/29 anonim ***** válasza:
49%

Már, bocs, de nem tudlak sajnálni.

Mi az, hogy már azon agyalok, hogy elmegyek dolgozni??? Ja, a munka büdös, vagy mi? Az ilyen megnyilvánulások miatt neveznek minden nagycsaládost megélhetési gyerekgyárosnak.

Amikor bevállaltátok a 4 gyereket, akkor kellett volna gondolkozni.

A sokgyerekeseknek elég sok az alanyi jogon járó támogatás (pl. étkeztetés, tankönyv), rengeteg az adókedvezmény, gázártámogatás.

Nem most kell sírni, meg "depis"-nek lenni, hanem előbb kellett volna gondolkozni.

Az ételen lehet a legtöbbet spórolni. Ha már van neted, akkor tanuld meg használni:

[link]

De mi a drága a csuszában?

500 g túró: 600 Ft

1 kg tészta: 500 Ft

1 nagy doboz tejföl: 200 Ft

20 dkg szalonna: 300 Ft

1600 Ft-ból 6 fő vacsija megvan, személyenként 300 Ft alatt kijön.

Üdv:

Egy háromgyerekes anyuka

2012. jan. 16. 10:11
 9/29 anonim ***** válasza:
63%
Hát, ha azért sajnálatot érdemelnek, hogy nem várom a sült galambot, hanem teszek azért, hogy ételt tudjak tenni az asztalra, akkor igazad van. Lehet őket sajnálni.
2012. jan. 16. 10:38
 10/29 anonim ***** válasza:
77%

Figyelj, nem tudom mekkorák a gyerekek, hogy járnak-e már közösségbe vagy mehetnének-e már egyáltalán, de azt azért lássuk be, hogy a mai világban egy átlagos fizetésből (főleg ha hitelek is vannak), nem lehet egy családot eltartani, főleg 4 gyerekkel!

Szóval ilyen helyzetben nem azon kell agyalni, hogy 4 órába elmenj-e vajon dolgozni, hanem némi szervezés és sok-sok kompromisszum árán találnod kell egy normális állást, hogy te is hozzá tudj járulni a kiadások fedezéséhez, a családfenntartáshoz.

Tudom, hogy 4 gyerek mellett ez nem egyszerű, de ha egészséges vagy, akkor mégis mi tart vissza?

Már bocsi, de nekem a pofámról leégne a bőr, ha szülnék 4 gyereket és utána egyedül a páromtól várnám el, hogy tartson el minket, gyed/gyes ide vagy oda...

Nem bántásból írtam, csak ha visszaolvasod a mondataidat, rájöhetsz, hogy tényleg nagyon hülyén hangzik, lesarkítva így: nincs pénzünk, de én nem dolgozom, mit tegyek?

2012. jan. 16. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!