Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez tényleg így működik? Ovi...

Ez tényleg így működik? Ovi kérdés?

Figyelt kérdés

Gyermekem márciusi születésű, idén lesz két éves. A napokban érdeklődtem, hogy mikor is kell őt beíratnom.

Ugye 2013 márciusában tölti a 3-at, és ahhoz, hogy akkor elkezdje az ovit, most májusban kell beíratni.

A körzeti ovi, ahova vinni akarom közölte, hogy több, mint valószínű, hogy nem lesz hely, így csak jövő májusban tudom beíratni, ami azt jelenti, hogy 2013 szeptemberében kezdene.

De ha letelik a gyes-em, akkor fél évig mi lesz? Bölcsi csak magán lenne, arra meg abszolút nem futja. Ez tényleg így működik.

Ami még nem tetszett: beszoktatás nincs. Viszed a gyereket akivel 3 évig éjjel nappal együtt voltál, leteszed, és este mész érte. Na most ez csak nekem dúrva, vagy nem olyan vészes, mint ahogy ezt én látom? Nem viseli még őket lelkileg?

2012. jan. 11. 12:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem idén áprilisban lesz 2 éves a gyerek,de nem hallottam róla hogy ennyire előre be kellene íratni hisz még addig van másfél év!

Merre laksz?Én Budapest,de itt úgy tudom elég ha 3 évesen beíratom azaz 2013 májusban és majd csak 2013 szeptemberben kezdi az ovit.

2012. jan. 11. 12:27
 2/15 anonim ***** válasza:
ismerős a szitu... mi nem a körzetibe mentünk,érdeklődj Te is szerintem,a közeletekben biztos van más ovi is.Mi is jobban jártunk így..
2012. jan. 11. 12:29
 3/15 anonim ***** válasza:
Szia!Az én fiam 2009.áprilisi.Úgy volt,hogy tavaly beirattam az oviba,mert tavaly szeptemberben kezdte az ő korosztálya,akikhez mi idén-ha betölti a 3-mat áprilisban-csatlakozunk.Szóval ha idén beiratod,ő jövő márciusban kezd el járni elvileg az idén szeptemberben kezdő lurkókkal.Folyamatos a becsatlakozás egész évben,attől függően ki mikor tölti a 3-mat.Nekünk az a gond,hogy jön a tavaszi szünet áprilisban,az megszakítja az amúgy is szerintem nem zökkenőmentes beszoktatásunkat,aztán május végén vége az ovinak,és nyáron nem tudom elhelyezni 3 hónapig ha dolgozni megyek.Olyan,hogy nincs beszoktatás,NEM LÉTEZIK!!!!!!!Olyan ovi nincs ahol ezt nem engedélyezik,ennek kérdezz utánna,mert valamit félreérthettél.Megvan előre a forgatókönyv,hogy együtt,folyósóra lépsz ki,elmész 1 órára,elmész délelőttre,ott ebédel,ott alszik,és végül egész nap marad.Ez általában 2 hét leforgása alatt fokozatosan.Nálunk is a magánbölcsi 60e plussz kaja.Én valószínű munkanélküli járadékért folyamodom a gyes letelte után,míg munkát nem találok szeptemberig.Akkor beszoktatom őt 3,5 évesen,és 7 évesen kezdi majd a sulit,mint a nővére is.Mert ha most dolgozni megyek,ő áprilistól oviba,vakarhatom a fejem a szünetekbe hogy hova rakom őket.
2012. jan. 11. 12:39
 4/15 anonim ***** válasza:
31%

Első, miért mikor akarod beiratni? Egy nevelési évre egyszer van beiratkozás, oviba, iskolába .

A 2012-2013-as nevelési évre 2012 májusában lesz.

2013 májusban lesz a következőre. Szóval ha a következő nevelési évben vinni akarja a kérdező, akkor most kell beiratni valóban.

Erre ne adj, nem lesz hely, mert előre nem lehet tudni, irasd be, ha lehet, több helyre is.

Ha nem veszik fel, akkor sajnos így jártál. Nagyon sokan mások is. Mert az oviba 5 éves kortól kötelező felvenni a gyereket, előtte csinálj amit akarsz. Nagyon sok dolgozó anya gyerekét nem vették fel, mert lista van, és maximalizált létszám. Bizonyos helyeken (eszerint nálatok is) tülekedés van. Próbálj szerezni ismerőst.

Ezért nem értem (bár OFF) miért szidják a kormányt, hogy 3 éves kortól lesz kötelező az ovi, hiszen pont ezt a problémát küszöböli ki.

Magánvéleményem, hogy én butaságnak tartom a beszoktatást, semmi szükség nincs rá. Mert egyébként a gyerek vagy el van az oviban-akkor felesleges a beszoktatni, ha meg nincs el, nehéz az elválás, ha két hétig ott ülsz vele egész nap, akkor két hét múlva lesz nehéz. Illetve nehéz lesz minden hosszabb szünet, hétvége után. (A fiam 5 éves 3.éve jár oviba és minden hétfőn morog, nem ritkán még a könnye is kicsordul, kedden már elmegy az ovi, szerdán fantasztikus, csütörtökön imádja, pénteken azt kérdi szombaton miért nem jövünk)

De nálunk volt nyáron egy hét meg korábban is lehetőség, mikor be lehetett vinni a gyereket ismerkedni, az arra volt, ott szülő kísérte, mutogatta, aztán mikor élesben ment a dolog, nem volt beszoktatás. És így a gyerek is könnyebben megértette, vannak olyan napok, mikor szülő is ott lehet, egyébként szülő nem is mehet be a csoportba.

Egészséges, óvódaérett gyereket nem visel meg, mert ez az élet rendje, hogy leválik a szüleiről.Inkább a szülőket viseli meg, később is, ha majd kollégiumba megy, megnősül, férjhez megy... A szülőnek nehezebb.

2012. jan. 11. 12:48
 5/15 anonim ***** válasza:

4-es!

2013 áprilisban betölti a kisfiam a 3.életévét,azév májusban beis iratom az oviba és szeptemberben már kezdheti is.

Most kérdeztem meg,így van.

2012. jan. 11. 13:03
 6/15 anonim ***** válasza:
2013/2014 tanévről van most szó(vagyis óvi évről:))
2012. jan. 11. 13:05
 7/15 anonim ***** válasza:

De egyébként törvény szerint idén novemberben kezdhetné az ovit, tehát most kéne beiratnod.

Logikus, ha azt akarod, hogy 2013ban kezdje akkor jővőre kell beiratni. Ha azt akarod majd 5 évesen kezdje, vagy évvesztes gyerek estén 6 évesen, akkor az azt megelőző évben kell.

De a kérdező azt szeretné, hogy az idei 2012-es tanévben kezdje a gyereke az ovit. Tehát most kell beiratnia. És egyébként októberben már mehetne is, mert a törvény lehetővé teszi, hogy két és fél évesen menjen. Pont azért, hogy ne a nevelési év végén kelljen, hanem legkésőbb januárban elkezdhessék a júniusi születésűek is.

2012. jan. 11. 13:12
 8/15 anonim ***** válasza:
Egyébként meddig van ovi,május vagy június?nem felesleges beíratnod csak pár hónapra?nyáron megint úgysincs ovi,nem?Én sem tudom hol lesz majd fél évig a gyerek mert ugye Gyes már nem lesz,így dolgozni kéne...
2012. jan. 11. 13:23
 9/15 anonim ***** válasza:
Azén kislányom tavaly januárban töltötte a 2 évet be,és akkor elmentünk az áprilisi beiratkozásra,ahol közöltem,hogy majd csak 2012.jan. lesz 3,de mivel évközben nem lehet beiratkozni,ezért most szeretném.Azt mondták,felejtsem el,annyi a várakozó gyerek,hogy biztos,hogy nem veszik fel évközben,majd próbálkozzak most áprilisban,de arra sincs garancia,hogy az idén felvegyék(azt mondták,5 évesen tuti felveszik-vicces).Szóval egy hét múlva lesz 3,én másnap kezdem a munkát,és mivel egyáltalán semelyik ovi nem fogadta ebben a városban,ezért sajna maradt a magán,amit alig tudunk a pénztárcánkból kispórolni.Így most igyekszem a kaján megfogni a pénzt,hogy a rezsire is maradjon:(Szóval,igen,ilyen szemét világban élünk!
2012. jan. 11. 13:34
 10/15 anonim ***** válasza:

Szerintem írasd be most a körzeti oviba, és ha van lehetőséged, máshová is. Azért, mert most azt mondják, nem lesz hely, simán lehet, hogy mégis lesz – és ha nem íratod be, lecsúszol értelmetlenül. (Kicsit más helyzet, de én anno a körzeti óvoda egy tagóvodájában szerettem volna adni a gyerekem, ám először nem vették fel helyhiány miatt, csak a „központiba”, és közölték, örüljek, hogy egyáltalán befértem… végül szeptemberben kiderült, hogy mégis lett hely.)

A beszoktatásról: nálunk sem vitték túlzásba, úgy kezdték, hogy az első napokban csak pár órát legyen bent a gyerek. Aztán szeptemberre „meggondolták magukat” az óvónők, és megengedték, hogy a szülők is bent legyenek pár napig – de ezt az óvoda első napján közölték csak. Így én csupán másodmagammal ücsörögtem ott (gondolom a legtöbben rohantak dolgozni, és már nem tudták elintézni, hogy az oviban maradhassanak – legalábbis szeretném azt hinni, hogy a szülők többsége nem direkt hagyta magára a gyereket).

A véleményem az, hogy igazad van, szerintem nem normális elvárni egy 3 évestől, hogy maradjon egyedül egy halom idegennel. Próbálj meg összeismerkedni a többi szülővel, hátha együtt fel tudtok lépni ezellen!

Borzasztó nagy birkaság van mindenütt (bocs, nem rád értem), az emberek mindent hagynam magukkal megtenni, és ahogy olvasom a kérdéseket itt is, az óvónők hajmeresztő ötletekkel képesek előállni szemrebbenés nélkül. Mert senki nem mer nekik ellentmondani…

2012. jan. 11. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!