Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ilyenkor ez hogy működik?...

Ilyenkor ez hogy működik? Császáros kérdés.

Figyelt kérdés

Az első babámat császárral szültem tavaly januárban és emiatt kérdeztem az orvost akinél voltam múlt héten,hogy császárra számíthatok vagy jöhet a sima szülés is.Igazság szerint félek (ki nem) a sima szüléstől,mert nem ismerem. :P

Nos a doki azt mondta,hogy inkább császárra készüljek,mert első után általában (90 %) császár lesz a következő is.

Ilyenkor kapok egy időpontot szüléshez vagy ha beindul a szülés,akkor császároznak?Vagy hogy van ez?

Nincs fogadott dokim és 3 hét múlva megyek vissza a dokihoz a 36. heti vizsgálatokra!

Aki volt hasonló helyzetben megosztaná velem,hogy hogy zajlott neki?

Előre is köszönöm!

2011. aug. 2. 12:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem azt mondták, hogy szülhetek (ha nincs semm gond) hüvelyi úton a császár után.

Meg is indult szépen a szülés, jöttek a fájások, elfolyt a magzatvíz, aztán kiderült, hogy faros a fiam, úgyhogy ismét császár lett a vége :(

Bocs, hogy nem pont a kérdésedre válaszoltam, de gondoltam annyiban segít, hogy nekem sem programozott császárom volt.

2011. aug. 2. 12:48
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem már volt 3 császárom,most lesz a 4ik!úgyhogy van egy kis tapasztalatom:-)) Én szerettem volna ha a második sima hüvelyi szülés lett volna,de a dokim azt mondta,h mivel csak 20 hónap lesz a kettő között,kizárt a sima szülés.Egy héttel hamarabbra tűzte ki az időpontot.előtte 2 nappal befektetett,labor stb.. miatt.a 3ikat másnál szültem,de itt is volt egyelőre lefixált időpont a 38+5-ik nap,de beindult hamarabb,így 38+2 napra szültem.most októberben fogok szülni,pontosan okt.30ra vagyok kiírva,de 19én fog császározni,hacsak nem indul be megint hamarabb:-)) Szerintem amúgy kórháza válogtja,h miaz ottani protokoll ilyenkor.melyikben fogsz szülni?

2011. aug. 2. 13:53
 3/11 anonim ***** válasza:
Nézik a heg vastagságát, és az alapján mondja ki, hogy császár vagy sem. Ha nem okoz panaszt/gondot az előző császár hege akkor mehet a spontán. Azt előre lehet látni, hogy a méh fogja-e bírni. Ha nem, akkor kiírnak egy időpontot a programozott császárra. Ha előbb beindul a szülés akkor hamarabb megcsinálják.
2011. aug. 2. 14:00
 4/11 anonim ***** válasza:
nekem 2 éves a kisfiam császáros voltam, és nemrég rákérdeztem a dokinál, hogy ha lenne kistesó megint császár lenne-e, és azt mondta hogy nem feltétlenül,pedig én már 34 éves vagyok
2011. aug. 2. 14:28
 5/11 A kérdező kommentje:

Vácon fogok megint szülni és ott is voltam nemrég dokinál.

Ott mondta a nődokinéni,hogy nem valószínű a sima szülés.

A pocakomat is nagynak találta az adott héthez képest,de hát én sem vagyok magas (154 cm) és én is nagyobbnak látom,mint a lányomnál.Keményedek is és már 10 kg plusznál tartok.

Lehet,hogy hülyén hangzik,de a császárt jobban szeretném...

2011. aug. 2. 14:59
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia. Hogy hogy működik ott, nem tudom. De 2009 októberében a lányom császáros volt, mert nem fordult be. 8 hónapos volt, mikor megfogant a kistesó (tervezett). A dokim -fogadott- végig azt mondta, ha befordul és minden oké akkor szülünk! Én is paráztam rendesen. Végül idén februárban természetes úton szültem meg a 2. babánkat. SOTE II. Minden doki akivel találkoztam az uh-k során, azt mondták hogy attól még hogy császár volt az első, a második lehet rendes szülés. 17 hónap van a két gyerkőc között. Örülök hogy így alakult és megtapasztalhattam a term. szülést.

Minden jót kívánok!

2011. aug. 2. 16:30
 7/11 anonim válasza:

Szia!Én két és fél éve szültem a kislányomat császárral.Akkor is tervezett volt.Hétfőn kellett befeküdnöm és szerdán császározott volna meg.De a kismanó előbb kiakart jönni mert szombat éjszaka elkezdet folyni a magzatvíz és vasárnap reggel császároztak meg.Nekem csak jó élményeim vannak :).

Most pedig jövőhéten pénteken vagy hétfőn kell befeküdnöm attól függ nyílok-e.És 19.-én császároz ha addig nem indul be.

Nekem is 90 százalékot mondott hogy császáros lesz.Kérdezte rendesen szeretnék-e szülni azt mondtam hogy nem jobb lenne császárral.Én az elsőnél 5 órát vajúdtam elég volta az bőven. :)

Teljesen egyet értek veled hogy így szeretnéd hisz erre fel tudsz készülni mert tudod milyen.Meg rengeteg olyat hallok hogy szenved több órát sőt napot és utána mégis császár lesz az meg kinek jó.

Remélem tudtam segíteni :).

2011. aug. 5. 09:01
 8/11 A kérdező kommentje:
És ilyenkor oda megyek a dokihoz és azt mondom neki,hogy császározást akarok és ad egy időpontot?
2011. aug. 5. 09:14
 9/11 anonim ***** válasza:

Én is csak azt tudom mondani, amit előttem már írtak. Elvileg nézik a heg vastagságát és attól függ, hogy szülhetsz-e simán vagy sem.

A másodikkal végig sima szülésre készültünk, pedig nagy babára számítottunk és az uh-is ezt igazolta, a dokim mégis azt mondta, hogy mehet simán, ha a heg nem fáj és nem vékonyodik.

Végül az utolsó héten olyan vékony lett a heg, hogy azonnal a műtőasztalra fektetett a dokim.

Nem tudom, hogy ha nincs fogadott orvosod akkor hogy működik, de szerintem csak azért nem császároznak meg, mert az első az volt.

2011. aug. 5. 14:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia!most 2,5 éves a kisfiam-császáros volt.Most vagyok a lányommal 36 hetes.Nekem a dokim azt mondta,h nagy valószínűséggel ez is császár lesz de ha a kisassszony úgy jön mint a rakéta akkor nem fog császározni-persze ha közben minden rendben lesz.Azt még hozzát tette h h semmi esetre sem fog program császárt csinálni,tehát nem tűzi ki az időpontot egy héttel hamarabbra,hanem hagyjuk h meginduljon magától.Majd ha betöltöm a 40. hetet akkor utána bármikor megcsinálja a műtétet.(Bp)
2011. aug. 5. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!