Mit csináljak ha nem eszi abszolut a főzeléket a 22hós kicsim? Ne erőltessem? 1 falat után kiköpi. Még szopizik, de darabosat minden további nélkül megeszi és szereti.
Adjál neki akkor zöldséget nyersen,vagy enyhén párolva,készíthetsz salátát husival,sajttal stb.
A főzeléket cska itt nálunk erőltetik ennyire,egyébként semmivel sem jobb mint a párolt zöldség. A fehérlisztes rántástól meg minden lesz csak egészségesebb nem.
Kislányom is pont 22 hónapos, és életében csak 1 alkalommal evett főzeléket. Annyira ízlett neki a krumplifőzelék, hogy rengetegett evett belőle, aztán egész éjjel hányt tőle.:(
Utána, soha többet nem volt hajlandó főzelék állagú dolgot megenni, igaz, hogy előtte sem, csak kínlódtunk vele.
Én már rég nem izgatom ezen magam, heti 2 alkalommal főzök jó gazdag levest, tele zöldségekkel, hússal, tésztával. Igyekszem mindig más ízesítéssel készíteni, de ez elég nehéz. Hol berántom paprikásan, hol habarom tejfölösen. Igazából mindegy, mert az összes változatot imádja a lányom. Jót szoktam mosolyogni rajta, mert tudom,ha ezt most berántanám főzelék állagúra, már nem enné meg, pedig teljesen ugyanazok vannak benne.
Szinte minden ebédre levest kap, ami tulajdonképpen kevés lében úszkáló sok-sok zöldség. Én nem estem pánikba, hisz a tápanyag meg van, sőt....
Ja, én sem szerettem soha a főzelékeket, ha nagyon muszáj megeszem, és azt gondolom, hogy ez örökletes lehet:)
Az egyik ismerősöm azóta készít rengeteg krémlevest, mióta két fia van, akik nem eszik a főzeléket. Érdekes módon a krémleveseket imádják a fiúk.
Bár az én fiamnak nincs baja a főzelékkel, a férjem nincs oda érte és 2 személyes főzeléket elég bonyolult csinálni, így én is inkább a leves sok zöldséggel és a krémleves (érdekes módon a férjem azt megeszi) felé hajlok főzés terén.
A spenótra egy nagyon jó ötletet kaptam tőle: spenótos galuskát csinál, és azt mondja a fiúknak, hogy ételfesték van benne. Úgy eszik, hogy csak na! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!