Erőltessem e a délutni alvást 2 éves kisfiamnál?
A kislányom is hamarosan két éves. Nála is előfordul, hogy nem hajlandó aludni délután. De ez még ritka, kb havonta 2-3 alkalom. Olyankor sem borul a napunk, este legalább jóval előbb elalszik.
Egyenlőre nem okozott gondot. Következő nap meg szépen a szokott idejében (13:00-kor) le tudom tenni aludni.
Nálunk a napokban volt hasonló eset. Általában minden nap kb. fél kettő, kettő tájban alszik el délután sajnos sokszor csak hosszú huzavona után.
Azon a bizonyos napon, nem akart egyáltalán elaludni, ezért mentünk a dolgunkra. Késő du. már magától felmászott a heverőre rokonoknál, és elaludt.Nem hagytuk aludni, elindultunk haza, mert akkor szerintünk is felborult volna a napi ritmus. Estére már keresztbe álltak as szemei szegénykémnek, de el is aludt rendesen.
Viszont még egy ilyen eset volt még korábban, akkor szintén nem aludt du., aztán késő este elaludt,akkor hagytuk, de utána meg nagyon nyűgös volt.
Szerintem csak az lehet a baj, hogy már ők is unják a hosszú téli napokat, és ha jön a játszóteres időszak, remélem jobban alszanak már.
Nem biztos, hogy megnyugtattalak, csak azért írtam, hogy tudd nem vagytok egyedül a problémával.
Egyébként vajon hány éves kortól nem alszanak du. a gyerekek?
Mikor kel reggel, mikor fekszik este? Mennyit van levegőn? Mennyire ingergazdagok a napjai? Ezek mind lényeges dolgok.
De 2 évesen még kell a napközbeni alvás.
Ne csak azt várd meg, hogy álmos legyen, hanem arra is figyelj, hogy ne pörögjön túl. Ezt nagyon nehéz eltalálni, de itt a hangsúly!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!