SOS! Kruppot diagnosztizáltak tegnap 2 éves kisfiamnál az ügyeleten! Most akkor mire számíthatok? Rendszeresen ez lesz? Magas láza van, ugatós köhögése rekedt hangja és folyik az orra.
Nem lehet megmondani.
Ez egy vírus fertőzés, és újra elkaphatja.
De nem lehet megmondani a lefolyását sem. Mi orvosi ellátást sem igényeltünk egyszer sem és tulajdonképp pár perc volt egy-egy roham
De van, aki napokig kórházban van, és kap gyógyszert is.
Szia!
Az én fiam is kruppos. Számíthatsz rá, hogy bármikor befulladhat újra ősztől tavaszig, bármilyen időközönként, változó súlyossággal.
Nálunk tavaléy májusban volt az első roham, 1 hétig voltam az akkor 1,5 évesemmel kórházban, és még 1 hétig ugatva köhögött, taknyos volt. Aztán idén január elején volt éjjel egy rohama, de kiültünk 2 órára a teraszra a -15 fokba, és elmúlt a roham. Reggel vittem orvoshoz, kapott gyógyszert, 2 nap múlva nyoma sem volt semminek. Aztán márciusban ismét előjött, akkor csak párat köhögött ugatva hajnalban, kicsi ablaknyitás és aludt tovább. Reggel vittem ügyeletre, akkor már nyoma sem volt semminek.
A legjobb, ha roham esetén felöltöztök és kimentek a hidegre. Vagy ha ez nem lehetséges akkor rányitni a hűtőt, hogy hideg levegőt lélegezzen. Persze előtte felöltöztetni melegen. Mi kaptunk szteroidos kúpot, de inkább más módszerekkel próbálkozom, mert hozzászokhat a szervezete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!