3 év körüli gyereknek fertőtlenítitek rendszeresen a játékait?
Nem vagy szutyok. Mi a járdára leesett fornettit is felvettük, megfújtuk és megette. Persze nem volt sár, csak egy kicsit poros volt. Évente egy gyereknek legalább 1 kg "koszt" meg kell ennie, hogy az immunrendszer ellenállóbb legyen.
Gondoljatok bele, ha nem találkoznak soha semmilyen dologgal otthon, és bekerülnek az oviba. Ott biztos, hogy a több gyerektől mindent elkapnak. És ha még nem találkoztak olyannak (mámint a szervezetük), akkor nem is tud védekezni. Persze így is lesznek betegek, de talán kevesebbet és nem olyan súlyosan.
Ismerek olyan anyukát, aki mindentől óvta a gyerekét. Már kétszer volt vírusos tüdőgyulladása, meg minden héten beteg az oviban, pedig már egy éve jár.
Az én lányom ugyanannyi idő, de játszott kicsi korában a kutyával a cicával, megkóstolta a füvet, a homokot, és eddig max mandulagyulladása volt, meg enyhébb hányásos-hasmenéses vírust kapott el, de még kórházba sem kellett menni.
Hú, most hosszú voltam, bocs, de még tudnék írni. :)
Egyébként orvosok mondták, hogy azért immunhiányosak a mai gyerekek, mert ennyire "fertőtlenített környezetben" élik első éveiket.
Nem szoktam fertőtleníteni a játékait.
Persze szoktam takarítani, felmosni...és ha valami nagyon koszos lesz akkor elmosom, vagy bedobom mosógépbe.
Bizonyos koszt akkor is megesznek a gyerekek, ha a szülő agyontakarítja magát, mert nem lehet minden kis szöszt eltüntetni a lakásból. A koszban élés fogalma meg szerintem nem az amit a kérdező leírt.
Persze! Mi is felvesszük a földre padlóra esett ételt a körülményektől függően. Sőt hát a kis kezét se tudom minden egyes étkezés előtt megmosni. És valamilyen szinten abban is igazat adok anyunak és anyósomnak, hogy a kisgyerek az úgy szép a maszatos, koszos.
Persze ezt ne úgy értsétek, hogy retkes a gyerkőcöm, de ha kint játszik a kertben nem szaladgálok be vele minden pillanatban mosakodni.
Dehogy fertőtlenítem!
Kb félévente 1x kimosom a plüssöket és elmosom a fürdetősjátékokat.
A kolleganőd meg jól kiszúr a gyerekeivel így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!