3 éves kisfiamnál 2 hete kezdtük a szobatisztaság projektet. Egy ponton azonban elakadtunk. Miért lehet ez?
Szobatisztaság projekt?
Nem hiszem el, hogy még mindig ezt kérdezgetitek.
Várni kell.
A kisfiúknál meg méginkább.
Próbáld neki egy kalap alatt emlegetni a pisit, kakit. Ha megkérdezed, hogy van-e valami, lesz-e valami, akkor mindkettőre kérdezz rá: Pisilni-kakilni kell? Így talán rájön, hogy mindkettő miatt szólnia kell, "ugyanaz" a két dolog, vagyis "ugyanazt" kell csinálni mindkettőnél.
S ha megvan a pisi a biliben, akkor mondd el neki, hogy a kakinak is a biliben a helye.
Soha ne szidd, csak dicsérd. Ha kaki van a bugyiban, akkor ne szólj érte, ha viszont belepisil a bilibe, dicsérd meg.
De amúgy tényleg türelem kell hozzá. Mondjuk az elsőnek üzenve: segítséget kért a kérdező. Ha nem akarsz segíteni, akkor ne válaszolj. Olyan undokok tudtok lenni néha.
Első vagyok.
Kb. 200 ugyanilyen kérdés van csak ezen a portálon.
Na, erre annyit tudnék mondani, hogy: Na és?
Nem kell rá válaszolni, mert így legalább sok olyan válasz is van, ami sz@rt sem ér.
A segítő választ nagyon köszönöm!
Az elsőnek meg megköszönném ha nem pazarolná a drága idejét "felesleges" kérdésekre adott még feleslegesebb válaszaival!
WC-be vagy bilibe pisiltek?
Nálunk amikor elkezdtük ( 2 hónapja) a bilibe ment a pisi. A kakira nem ért rá. Napokig tartogatta. Aztán, miután már akkorákat pukizott kitaláltam hogy ( és most lehet hogy hozzáértő szakemberek a hajukat fogják tépni) leültetem a kisvakond mese elé bilistül. Végre volt sikerélmény úgy 15-20 perc után. Ez még pár alkalommal működött, de egy idő után már csak a mesét nézte. Megint tartogatta, 4 napig! Akkor elmentünk együtt WC szűkítőt venni. Ő választotta ki. Otthon beadtam egy negyed glicerines kúpot. Ráültettem a WC-re 1 perc után már jött is a kaki. Azóta csak a WC-t használjuk. Mindig mondja hogy ő úgy pisil kakil mint a felnőttek!
Van olyan ismerősöm akinek a mesenézés nagyon bejött. Próbáld ki hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!