Erőltessem a bilizést?
Figyelt kérdés
2 éves a fiam.Néha hajlandó ráülni a bilire pisilni,kakilni egyáltalán nem.Ő soha nem szól,hogy pisi,vagy kaki van a pelusban.Viszont ha bekakil,akkor akar ráülni.2012. jan. 4. 13:43
1/7 anonim válasza:
Nekem is kétéves a lánykám, és korábban szívesebben ráült, de mostanában nem annyira. Erőltetni nem szabad, mert később vizelési, székelési problémákat okozhat. Nálunk a nagyszülők erőltetnék, de elvileg 24-26 hónapos kortól készek testileg arra, hogy visszatartsák a dolgokat. 3 éves korig "kell" szobatisztának lenni. Majd ha érett lesz rá, szólni fog, persze szoktatni kell a bilihez, és rákérdezni olykor, hogy kell-e pisilni vagy kakilni stb. Érdemes kialakítani, hogy napközben pl. reggel, este ülteted rá, aztán majd kialakul. Sok sikert!
2/7 anonim válasza:
Enyém sem volt hajlandó sem szólni sem ráülni másfél évesen...erőltetni nem szabad semmiképpen...meg kell rá érnie..viszont elő lehet segíteni kicsit a dolgok menetét,én pl olyan kis bili Wct vettem ami olyan mint egy kis wc,szép kék,van rajta nagy matrica,és a bili része kivehető,tetővel..ez tetszett neki ill hogy segít kiönteni a pisit.kakit a (nagy Wcbe) a sima bilire nem volt hajlandó még csak r ülni játékból sem...ez bejött neki,és mostanában megint nem igen kakil pisil bele,így most kitaláltam hogy ha bele pisil kakil akkor teszünk minden alkalommal rá 1 kis matricát...Sok sikert,hátha egy kis ösztönzéssel sikerül..(nálunk is erőltették a nagyszülők annó,de az csak vissza vetette a bili iránti érdeklődését)
3/7 A kérdező kommentje:
nekünk is ilyen bilink van,de azt mondta a kisfiam,hogy fél rajta,hogy leesik.mi is együtt öntjük bele a pisit a wc-be,segít lehúzni.kérdezem,kell-e pisilni vagy kakilni,de mindig azt mondja,nem.
2012. jan. 4. 14:29
4/7 anonim válasza:
Nálunk sz autós zenélő bili bevált.Két bilink van,de valahogy azt szereti.Most volt dec-ben 2 éves,de már nagyon bilizik.
Próbáljátok meg,nekünk bevált.
4 gyerkőc anyukája
5/7 anonim válasza:
Kisfiam 22 honapos (par nap mulva 23). Nallunk az jott be, hogy bilizos pelust kapott. Bocsi nem tudom pontosan mi a magyar neve mert kulfoldon elunk de Huggies a markaja es a pelusba van egy hideg es vizes kellemetlen erzest kelto zsele. Tehat amikor a gyerek bepisil akkor a pelus megfogja es nem megy a nadragba de viszont nem szivja fel es a zsele egy kellmetlen hideg erzest biztosit. Nekunk 4-szer ment bele a pisi es ez eleg is volt. Azota szoll, ha elore ha pisilni kell. Mikor belement a pisi akkor egybol le akarta vetni, nem tetszett neki az erzes aztan az 5-diknel mar nem pisilt bele es azota sem pedig ennek mar 6 napja. Ettol fuggetlenul meg nem merem rolla levenni nehogy baleset tortenjen de tiszta marad egesz nap nem pisil bele, csak ejszakara rakok ra rendes pelust meg. A bolcsibe is szoll ha pisilni kell. A kakival sajnos mas a helyzet az siman beleengedi mert az nem zavarja, arra nem reagal a pelusban levo zsele. Persze nem biztos, hgoy mindenkinel bevallik en csak azt irtam le ami nallunk bejott.
6/7 anonim válasza:
Szia utolso valaszolo, le tudnad irni a pelus pontos nevet.Erdekelne kiprobalnam en is.
7/7 anonim válasza:
Azt hiszem megtalaltam a neten. Pull up cool alert.?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!