Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért van ez? Kislányom 2éves...

Miért van ez? Kislányom 2éves és most tanuljuk a bilizést! Szépen is megy neki addig, amíg nincs rajta bugyika!

Figyelt kérdés
Olyankor szó nélkül ráül a bilire és pisil kakil!Ahogy ráadom a bugyit bepisil!Mintha azt gondolná hogy az pelus!Hogyan értessem meg vele hogy nem pelus van rajta hanem bugyika és abba nem pisilünk bele?Amikor már elkezd pisilni akkor kiabál hogy anya bilikét,de mire odaérek már késő!Most már észreveszi ha bepisil,régebben ez sem zavarta ugyan úgy játszott tovább!Haggyam egy párszor bepisilni hogy rájöjjön az bugyika nem pedig pelus?
2011. nov. 13. 13:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Érdekes nekem nem volt vele különösebb problémám. Időnként adtam rá pelust amikor ugye végeztem a házimunkát meg minden, de amikor még jobban tudtam rá figyelni akkor kapott egy bugyikát és az úgy jó volt. Kezdésnél csinált ilyet hogy elfelejtette hogy nem pelus az hanem bugyi és akkor abba végezte a dolgát mintha misem történt volna. De szerencsére hamar megtanulta a bili használatát, és a fürdőszoba ajtaját is csak behajtottam hogyha kell a bili akkor próbálja meg egyedül használni.
2011. nov. 13. 13:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Csak egy ötlet: talán ha benne hagyod a pisis bugyiban egy kicsit, hogy érezze, nem jó, talán megérzi a különbséget (míg ugye a pelusban nem kellemetlen a pisiben ülés). Nem hiszem, hogy jó érzés lenne neki pisiben üldögélni...
2011. nov. 13. 14:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem legyél türelmes,én nem hagynám a pisijébe.Inkább azt gondolom,hogy nem érti még,semmiképp nem direkt csinálja.Csak egy példa:a kislányommal 20 hónaposan kezdtük a bilizést,először ha bugyiba volt negyed óránként bilire raktam,ezzel megtanulta,hogy mire való a bili,később már szólt magától,hamar szobatiszta lett nappalra,de csak a pisi terén.A kaki kb. még két hónap volt,mindig elbújt a sarokba és a bugyiba kakilt.Nem tudom miért,de semmit nem tudtam csinálni,mint hogy figyeltem őt és próbáltam időbe a feneke alá tenni a bilit.Ez az időszak erről szól,a sok bugyimosásról.Két évesen teljesen szobatiszta volt.Aztán vége lett a nyárnak és jött az ősz,melegebben kezdtünk öltözködni és valamiért állandóan bepisilt.Összefüggött szerintem azzal,hogy több réteg ruha volt rajta.Az igazi okot nem tudom,de egy hónap alatt helyre állt a rend.Szóval kitartást neked,hidd el,rövid időn belül mindent megtanul majd.
2011. nov. 13. 14:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyidősek a gyerekeink. Fiam csak akkor szól, ha nagydolog jön, a pisi simán megy be, ugyanúgy mint nálatok (estes fürdés előtt pucérkodik, ha érzi, h jön a pisi, szalad a bilire, de ha gatyát húzok rá, simán beleengedi és még csak nem is zavarja) Egy napot próbáltam ki, amikor bőven volt időm erre figyelni, és kb óránként ráültettem a bilire. Így is 4* cseréltem rajta ruhát, és egyszer sem szólt h jön a pisi, maikor meg becsurizott, simán elült benne. Úgy döntöttem, jegelem a témát, itthon vagyunk még, ráér, majd pár hónap múlva folyttjuk, addig sem kell a kakit törölnöm, már ennek is örülök. Nem akarom elkapkodni, erőltetni, sztem te se tedd.
2011. nov. 13. 14:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem akarom siettetni!Eddig sem tettem!Csak nem értem miért pisil bele a bugyiba?Ma volt rajta egy vékony leggings de bugyika nem és nem is pisilt be!Csak a bugyikával van a probléma úgy látom!
2011. nov. 13. 17:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha meleg a lakásotok, nem nagy baj ha bugyi nélkül van meztelen popsival.
2011. nov. 14. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!