Nevelési tanácsadó- segítség hogy működik?
Egyszerűen úgy érzem csődöt mondtam a fiammal(2,5éves), nagyon okos, értelmes gyerek, DE, esze ágában sincs szót fogadni, normálisan viselkedni.
Pl rendszeresen ugrál az ágyról le, nemrég majdnem kiverte így a szemét, mm múlott, hogy ne verje szét a fejét a radiátorban, előtte rászoltam, elvittem onnan... azért is. Épp felállt, a baleset után, már mászott vissza, viháncolva ugrálni.
Akkor ma egy pillanatra nem néztem rá, Árkád, és a gyerek felállt mellőlem, és otthagyott, mert ő megy. De bárhol ua.
Enni sem egyedül se segítséggel. Kb semmit se lehet vele kezdeni.
És csendesen szépen kérem, akkor azért nem hall, ha erélyesen azért kezd bőgni, hogy bántom...
És csak rombol, leülnék vele játszani, egyből csapkod, hisztizik, dobál, már építeni is elfelejtett kb, csak szétdobál mindent. Eddig a mesék picit lekötötték, de még azt se.
A tesója most lesz 1éves, ugyan úgy nevelem, mint a fiam, és érdekes, csak az az egy nehézség van még, hogy ha sétál nem akarja fogni a kezem, most tanuljuk.
Erre kérek segítséget majd szakembertől, mert ez nem megy már nekem.
Azért biztos szokott játszani a kisfiad! Szerintem ki vagy borulva de nem kicsit. Nem tudnád a nagyira hagyni a gyerkőket 1-2 napra! Rád férne egy kis szabadság!
Ettől függetlenül szerintem is menjetek el nevelési tanácsadóba, biztos nem árthat. A lányom is rém akaratos, még a szakképzett óvónők és dajkák is inkább ráhagyják, ha pl. órákig pancsol a mosdóban, mert képtelenek vele mit kezdeni. Nem jött ő se kézenfogva úgy 32 hónapos koráig.
Gondolj arra, hogy egy akaratos, öntörvényű ember a mai világban mennyivel többre viszi, mint egy olyan, akinek mindig meg kell mondani, mit csináljon. Sovány vigasz még vagy tíz évig, de attól még igaz!
Hát igen, kiidegel. Csak közben öljük egymást, ő is feszült, mert nem tudja/akarja azt megtenni amire kérem, én meg belefáradtam a csatákba vele. És valami olyan segítség kéne, aki fordít köztünk. Hogy én is értsem őt, és ő is engem. Mert félek, ha ovis lesz ez a helyzet csak romlani fog. A nem csak szülő anyuka is akarok lenni. Nem csak a Lányomnak, hanem a Fiamnak is.
A nagyiról nem nyilatkozok, előre félek, hogyan jön haza onnan a gyerek. 2hónapja nem volt ott, így egész "jól" elvoltunk, de ált egy hétvége vele, és újra bepisil, aggresszív... szóval most is csak hogy csendben maradjon a nagyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!