Fiatokat járatnátok néptáncra?
A néptáncos fiúk nagyon férfiasak lesznek, mire felnőnek, közben mag nagyon fiúsak. Nme csak kinézetre, viselkedésre is. A magyar táncban nem lehet összemosni a szerepeket, és a nygobbaktól megtanul fiúként viselkedni. A kicsi fiúk a csoportban mindig a nagyobbakat mintázzák, azok meg a fiatal felnőtteket. Úgyhoyg férfiasságra kifejezetten ideális, ezt válaszolhatod a hozzá-nem-értőknek.
Vannak direkt fiú táncok, és ott a virtusra helyezik a hangsúlyt. Bottal-fokossal-ostorral. S le kell táncolni a másik legényt a parketről. Van benne ilyen "kialaegyényhaénnem" ezt megtanulják a nagyoktól. A zenekarok is mindig nagyon belevaló felnőtt férfiakból állnak, akik a kisfiúkat is partnerként odaengedik a férfitársaság köré. A lányok külön bolyban bújkálnak és pusmognak:)
17/F vagyok, végzős gimnazista és elsős korom óta aktív néptáncos.
Szüleim miatt kezdtem el táncolni, de egy év múlva már saját örömömre jártam. A 12 év alatt elég sokat tanultam mind a táncról, mind magamról, mind másokról; úgy megszerettem a táncot, hogy úgy, hogy jövőre megyek egyemre, az a legnagyobb problémám, hogy hogyan fogok hazajárni a próbákra.
Tisztelem és becsülöm az összes néptáncost, de nem lesz valaki csak attól jobb vagy rosszabb, hogy táncol. Ha valakinek nem tetszik a néptánc, akkor neki is és nekünk is az a legjobb, ha nem csinálja.
Táncosként tudom, mi mindent ad nekem a néptánc:
-minden izmot megmozgat, remek edzés
-ura leszel a mozdulataidnak
-fejleszti a problémamegoldást
-kitartó leszel
-fejleszti a ritmusérzéket
-egyenes tartást és jellemet ad
-megtanulsz bízni másokban és magadban
-megtanulsz együttműködni másokkal
-megtanulsz bánni a másik nem tagjaival
-őrzöd a magyar hagyományokat
-egy olyan közösség tagja lehetsz, akikre mindig számíthatsz
-gyakori, hogy csoporton belül "jönnek össze" párok
-védőpajzs a globalizáció ártalmaival szemben
-rengeteg érdekes helyre eljuthatsz
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!