Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiatokat járatnátok néptáncra?

Fiatokat járatnátok néptáncra?

Figyelt kérdés
Egyik anyuka azt mondta nekem, hogy ő valami fiúasabbra járatná.1 éve jár, már voltak fellépni is, nagyon tetszik neki. Tény, kevés a fiú. Rosszul esett amit mondott, közeli ismerős.
2012. jan. 4. 19:54
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

A néptáncos fiúk nagyon férfiasak lesznek, mire felnőnek, közben mag nagyon fiúsak. Nme csak kinézetre, viselkedésre is. A magyar táncban nem lehet összemosni a szerepeket, és a nygobbaktól megtanul fiúként viselkedni. A kicsi fiúk a csoportban mindig a nagyobbakat mintázzák, azok meg a fiatal felnőtteket. Úgyhoyg férfiasságra kifejezetten ideális, ezt válaszolhatod a hozzá-nem-értőknek.

Vannak direkt fiú táncok, és ott a virtusra helyezik a hangsúlyt. Bottal-fokossal-ostorral. S le kell táncolni a másik legényt a parketről. Van benne ilyen "kialaegyényhaénnem" ezt megtanulják a nagyoktól. A zenekarok is mindig nagyon belevaló felnőtt férfiakból állnak, akik a kisfiúkat is partnerként odaengedik a férfitársaság köré. A lányok külön bolyban bújkálnak és pusmognak:)

2012. jan. 5. 17:06
 22/24 anonim ***** válasza:
nálunk még a hipphoppos stílusú tizenéves táncosfiú is kalapban jár! Az utcán! És előre köszön nekem, felnőttnek, és vidáman megkérdi,. mi van velem. Ezt melyik más tizenéves fiú teszi meg egy ötvenes nővel?
2012. jan. 5. 17:08
 23/24 anonim ***** válasza:
Ha élvezi,miért ne járna?Én már 7,5 éve járok,és imádom :D Igaz lány vagyok.
2012. jan. 19. 20:04
 24/24 anonim válasza:

17/F vagyok, végzős gimnazista és elsős korom óta aktív néptáncos.

Szüleim miatt kezdtem el táncolni, de egy év múlva már saját örömömre jártam. A 12 év alatt elég sokat tanultam mind a táncról, mind magamról, mind másokról; úgy megszerettem a táncot, hogy úgy, hogy jövőre megyek egyemre, az a legnagyobb problémám, hogy hogyan fogok hazajárni a próbákra.

Tisztelem és becsülöm az összes néptáncost, de nem lesz valaki csak attól jobb vagy rosszabb, hogy táncol. Ha valakinek nem tetszik a néptánc, akkor neki is és nekünk is az a legjobb, ha nem csinálja.

Táncosként tudom, mi mindent ad nekem a néptánc:

-minden izmot megmozgat, remek edzés

-ura leszel a mozdulataidnak

-fejleszti a problémamegoldást

-kitartó leszel

-fejleszti a ritmusérzéket

-egyenes tartást és jellemet ad

-megtanulsz bízni másokban és magadban

-megtanulsz együttműködni másokkal

-megtanulsz bánni a másik nem tagjaival

-őrzöd a magyar hagyományokat

-egy olyan közösség tagja lehetsz, akikre mindig számíthatsz

-gyakori, hogy csoporton belül "jönnek össze" párok

-védőpajzs a globalizáció ártalmaival szemben

-rengeteg érdekes helyre eljuthatsz

Mindenkinek csak ajánlani tudom.

2013. nov. 14. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!