Járatnátok ebbe az oviba a gyereketeket?
Én is járatnám.
A gyerekek nincsenek egész nap az udvaron, hogy azt nézzék, ki, mikor, hol van. Másrészt az ablakban sem lógnak egész nap. Van más dolguk is :)
Én olyan óvodába jártam, hogy anyukám munkahelye mellette, a szomszédban volt. Több ott dolgozónak is oda járt a gyereke (persze, hiszen útba esett), és mikor meghallották a gyerekzsivajt, hogy kint vagyunk, mindig felálltak egy székre és integettek a kisablakon keresztül, mi meg visszaintegettünk. :) De nem akartunk odamenni hozzájuk, el lett jó előre magyarázva, hogy a dolgozó (munkahely) az dolgozó, és majd délután értünk jönnek. De nagyon boldogan lestük őket.
Na most én nem mondom, hogy a szüleid is hívják fel magukra a figyelmet, de szerintem el lehet ezt magyarázni egy gyereknek, megszokja. Ma már én is anyuka vagyok, és nem lenne ez kizáró ok, mert bár hátránynak foghatjuk fel, a helyzetnek sokkal több előnye van ennél.
A fiam csoportjába jár az egyik óvónő gyermeke, illetve az egyik dajka néni gyereke- nem mondom, ha nagyon szigorúan vesszük problémamentes a dolog, de a gyerekek alkalmazkodtak ehhez és megszokták. Úgy a csoporttársak mint maga a gyerek.
Ha ezenkívül nem merül fel probléma az ovival kapcsolatban, csak ezért nem vinném máshova. Bár az első év biztos nem lesz könnyű, de nagyszülők is kicsit belátóbbak és alkalmazkodnak, akkor nem lesz gond.
Nálunk például a nagyobbik fiam cukorbeteg és ő jön haza az oviból ebéd előtt, míg a kicsi aki most kezdte az ovit, ott is alszik. Jó az igaz törekszem rá ne lásson meg mikor megyek a nagyért (de ez is csak most az első időben gond, a nagyfiamék csoportjából kiindulva, jővőre már ez sem lesz gond), de egyébként nincs belőle hiszti, sosem mondta ő is haza akarna jönni ebéd előtt, nem alszik ott. Tudja ő uzsonna után jön haza.
Úgyhogy ha értelmesek a nagyszülők és mondjuk megértik, az első időben, nem pont abban az 1 órában kell nekik az udvaron lenni, mint amikor a gyerekek kint vannak. Fontosnak találják az ovit és nem valami kötelező dolognak ahova bezsuppolod a gyereket és nem jajgatnak, jaj szegény gyerek, inkább elhozzuk, míg mi élünk ott nem marad, ha tovább folytatom, nem is a gyerek, hanem a nagyszülőkkel kell tisztázni a felállást, mert ők több gondot jelenthetnek egy ilyen helyzetben.-akkor nyugodtan vidd ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!