Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Járatnátok ebbe az oviba a...

Járatnátok ebbe az oviba a gyereketeket?

Figyelt kérdés
Az egyik szóba jöhető óvoda a szüleim házával szemben van. Attól félek, hogy rossz lenne a gyereknek ha oda járna, mert sűrűn látná a nagyszüleit az udvaron, és talán emiatt nem érezné jól magát, mert állandóan hozzájuk akarna menni. Én is sokat járok a szüleimhez, ezért engem is látna mindig napközben. Ezen gondolkozok most, mert amúgy az óvodával semmi bajom sincs, csak ez merült fel bennem problémaként. Ti járatnátok ide a gyerekeiteket? Az előnye, hogy közel van, még a nagyszülők is kényelmesen el tudják hozni, de félek hogy állandóan őket fogja figyelni a szomszédba. Mit gondoltok?
2011. dec. 29. 16:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
semmi képp,és nem csak emiatt nem...
2011. dec. 29. 16:08
 2/12 anonim ***** válasza:
válassz szerintem másikat:/
2011. dec. 29. 16:09
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is gond lehet belőle hosszú távon. Én nem járatnám oda.
2011. dec. 29. 16:11
 4/12 A kérdező kommentje:
Még mi miatt nem járatnád?
2011. dec. 29. 16:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én bizony járatnám, főleg az előnyei miatt. Elmagyaráznám a gyerekemnek, hogy mlyen jó, hogy ilyen közel lakik a nagymama, így hamarabb tud érte menni délután. Milyen jó, hogy néha még az oviból is látják egymást, stb. Ha a kicsi megszokja az óvodát és élvezni fogja a társaságot, a fent leírt dolgok nem fogják zavarni. Minden a szoktatástól függ. Ez a megoldás mindenkinek az előnyére szolgálhat, csak okosan kell beszoktatni.
2011. dec. 29. 16:17
 6/12 anonim ***** válasza:

Én is járatnám.

A gyerekek nincsenek egész nap az udvaron, hogy azt nézzék, ki, mikor, hol van. Másrészt az ablakban sem lógnak egész nap. Van más dolguk is :)

2011. dec. 29. 16:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Én olyan óvodába jártam, hogy anyukám munkahelye mellette, a szomszédban volt. Több ott dolgozónak is oda járt a gyereke (persze, hiszen útba esett), és mikor meghallották a gyerekzsivajt, hogy kint vagyunk, mindig felálltak egy székre és integettek a kisablakon keresztül, mi meg visszaintegettünk. :) De nem akartunk odamenni hozzájuk, el lett jó előre magyarázva, hogy a dolgozó (munkahely) az dolgozó, és majd délután értünk jönnek. De nagyon boldogan lestük őket.

Na most én nem mondom, hogy a szüleid is hívják fel magukra a figyelmet, de szerintem el lehet ezt magyarázni egy gyereknek, megszokja. Ma már én is anyuka vagyok, és nem lenne ez kizáró ok, mert bár hátránynak foghatjuk fel, a helyzetnek sokkal több előnye van ennél.

2011. dec. 29. 16:48
 8/12 anonim ***** válasza:
Én oda járatnám. Amíg beszokik, addig a nagyiék kicsit kerüljék a kertet, ne lessék a gyereket. Aztán meg majd integethet büszkén nekik, hogy "Szia, Papa, nézd, hogy csúszom!". Az eleje a lényeg, hogy ne a nagyiék, hanem az ovi legyen fontos és utána már csak előnyei lesznek a közelségnek. Ez persze csak akkor áll, ha amúgy jókat hallottál az oviról.
2011. dec. 29. 17:19
 9/12 anonim ***** válasza:

A fiam csoportjába jár az egyik óvónő gyermeke, illetve az egyik dajka néni gyereke- nem mondom, ha nagyon szigorúan vesszük problémamentes a dolog, de a gyerekek alkalmazkodtak ehhez és megszokták. Úgy a csoporttársak mint maga a gyerek.

Ha ezenkívül nem merül fel probléma az ovival kapcsolatban, csak ezért nem vinném máshova. Bár az első év biztos nem lesz könnyű, de nagyszülők is kicsit belátóbbak és alkalmazkodnak, akkor nem lesz gond.

Nálunk például a nagyobbik fiam cukorbeteg és ő jön haza az oviból ebéd előtt, míg a kicsi aki most kezdte az ovit, ott is alszik. Jó az igaz törekszem rá ne lásson meg mikor megyek a nagyért (de ez is csak most az első időben gond, a nagyfiamék csoportjából kiindulva, jővőre már ez sem lesz gond), de egyébként nincs belőle hiszti, sosem mondta ő is haza akarna jönni ebéd előtt, nem alszik ott. Tudja ő uzsonna után jön haza.

Úgyhogy ha értelmesek a nagyszülők és mondjuk megértik, az első időben, nem pont abban az 1 órában kell nekik az udvaron lenni, mint amikor a gyerekek kint vannak. Fontosnak találják az ovit és nem valami kötelező dolognak ahova bezsuppolod a gyereket és nem jajgatnak, jaj szegény gyerek, inkább elhozzuk, míg mi élünk ott nem marad, ha tovább folytatom, nem is a gyerek, hanem a nagyszülőkkel kell tisztázni a felállást, mert ők több gondot jelenthetnek egy ilyen helyzetben.-akkor nyugodtan vidd ide.

2011. dec. 29. 17:20
 10/12 anonim ***** válasza:
a bölcsi a házunktól 50 méterre van,így én másfele közlekedek,hogy ne lásson meg az utcán.ha ti ezt nem tehetitek meg,akkor inkább másik ovi legyen.nem értené,hogy miért nem mehet oda,mikor ti ott vagytok.úgyhogy a válasz nem
2011. dec. 29. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!