Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyereknek kell már...

2 éves gyereknek kell már tudni pl. kört rajzolni?

Figyelt kérdés

2012. jan. 4. 15:36
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, megnyugtattatok! :-)
2012. jan. 4. 19:24
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem, én is úgy tudom. A lányom 2 éves múlt, néha összejön neki a karika, de pl hullámot már tud rajzolni. :)
2012. jan. 4. 19:53
 13/19 anonim ***** válasza:

2 éves státuszon a rajzolással kapcsolatban ennyi van: papírtól normális távolságot tart. Már annak örülni kell, ha ennyi idős korban normálisan fogja meg a ceruzát.

Az egyedül öltözés pedig a 4 éves státuszon van.

Nem értem az ilyen védőnőt, attól boldog, ha teljesen egészséges, normális gyermekek szüleit ijesztgetheti?!

Az enyém egyébként az 1 éves státuszon kérdezgetett ilyen hülyeségeket pl. hogy mesekönyvben felismeri-e az állatokat? Ja, persze még az óriás anakondát is felismeri, és meg is nevezi 1 évesen, hát ezek mekkora h...ék!

2012. jan. 4. 20:57
 14/19 anonim ***** válasza:

Nagycsoportos korában kell tudni kört rajzolni, de legkésőbb az iskola megkezdése előtt fél évvel...

Egy óvónő anyuka, akinek a másfél éves gyerekét szidta le a védőnő (akkor egy éves volt), hogy miért nem ejti tisztán az autót és az apát. Ő csak ató-t mond és AAAApa.

2012. jan. 4. 22:49
 15/19 anonim ***** válasza:

Az én fiam 3 éves múlt.Most rajzolta meg az első felismerhető rajzát, egy pálcika embert.Azt is csak úgy hogy egymás mellé feküdtünk 1-1 papírral és ceruzával.Lépésről lépésre mutattam neki a saját papíromon hogy mit rajzoljon és ő a sajátján utánozta.

Amúgy ha csak egyedül ül le rajzolni, akkor csak firkálgat.

Öltözés??A sapkát felveszi a papucsot felveszi és kb ennyi.Persze segít az öltözésben, nyújtja a kezét a pulcsi ujjába, de ennyi.

2012. jan. 5. 08:00
 16/19 anonim ***** válasza:
Pont a napokban olvastam, hogy háromévesekre jellemző, hogy MAJDNEM sikerül kört rajzolni. Az enyém mindig ügyesen és szívesen rajzolt, biztos 2,5 évesen már tudott kört rajzolni, de más dolgokban meg más gyerekek ügyesebbek nála.
2012. jan. 5. 09:04
 17/19 A kérdező kommentje:
Nektek is köszi.
2012. jan. 5. 10:12
 18/19 anonim ***** válasza:

ma már több hasonló kérdést olvastam, és kezdek már ráparázni erre

2,5 éves a kisfiam, de ő egyáltalán nem tud öltözni vetkőzni egyedül, csak a zokniját húzza le :( szerintetek ez baj?

ja és hogy a kérdésre is válaszoljak, még ő sem tud szabályos kört rajzolni

2012. jan. 5. 22:54
 19/19 anonim ***** válasza:
27 hónapos a fiam, a 2.válaszoló voltam. Írtam, hogy csak lengőfirkát tud rajzolni, nem teljes köröket, meg pl. kiszínezi azt, amit rajzolok. (ezt úgy kell elképzelni, hogy besatírozza, átfirkálja, határok nélkül). Nem aggódom ezen sem, az öltözködésen sem. Pedig ő is csak a benti szandálját és a zokniját tudja még csak levetni, az öltözés még messze van. Akkor aggódnék, ha abszolút elmaradást észlelnék mint motorikusan, mint mentálisan.
2012. jan. 6. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!