3 éves gyereknek mit kell tudnia? Hol kell tartania a beszédfejlődésben és értelmileg?
A nagykönyv szerint kérdezem, és ehhez képest érdekelnek a tapasztalatok.
Köszönöm
A nagy könyv szerint ezt:
Az én fiam áprilisban lesz 3 éves,és ezeket már mind tudja,kivéve az öltözködést,az nem mindig megy neki,bezzeg a vetkőzés.:-)Ja,és a pedálozás sem megy még neki,csak hátrafelé.
Ő már régóta játszik szerepjátékot,sőt a barátjával együtt is szoktak így játszani.Nagyon szociális,bárkivel elbeszélget,bármiről.(2 éves korától folyékonyan beszél,kérdez.)Ezeken kívül ő nagyon ügyesen kirakózik,és simán játszik hosszú ideig egy helyben ha érdekli a játék,pláne ha együtt játszunk.Hát kb ennyi.
hát szerintem ha ez a nagykönyv, akkor nagyon el van tájolva.
Cipőt fűzni? Önállóan öltözni? Hát megnézném azt a 3 évest aki tényleg segítség nélkül tetőtől talpig önállóan felöltözik. És aztán befűzi a cipőjét meg megköti. (5 éves státuszon volt kérdés, tud e cipőt fűzni, gombolni)
Hintán sem hajtja magát, most volt az 5 éves státuszon, hogy kérdezték-szóval ez is 5 éves gyerektől elvárás.
És szerintem a rajzai sem felismerhetőek.Legalábbis nekem nem.- de mondjuk ott van, kört rajzolni nem tud, de felismerhető emberfejet igen-szóval ellentmondás is van benne.
amiket az itt belinkelt és máshol is megnézett dolgokat látom van ami megy van ami nem.
tud:egy lábon szökdécsel,páros lábbal is,pedálozik,de felfelé még nem megy.szépen vetkőzik,cipőjét tépőzárral kezeli,hosszabb ideig is figyel dolgokra,visszamesél több hónappal előtti és a másnapi dolgokat is.kört már rajzol,de csak azt.szépen választékosan beszél,mesél kérdezz.jó kapcsolattartó.együtt érző és adakozó is.
amiket nem tud:nem színez,nem mond vissza verseket,nem öltözik,tud,de nem akar egyedül enni,nincs á ideje.
kicsit off, mert csak 2,5 éves a kisfiam, csak most kíváncsiságból én is megnéztem miket kéne tudnia
hát nekem ez fura, mert van amit egyáltalán nem tud pl egyedül felvenni a pólóját, de ugyanakkor pl az van írva hogy 1 színt megnevez, na ő már 2 évesen simán tudta az alapszíneket, az "én" és "te" névmásokat is régóta helyesen használja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!