Mikor kezdenek a gyerekek figurákat, alakokat rajzolni? Hogyan tudnám tanítani a rajzolást a gyereknek?
Nemsokára 3 és fél éves, szeret festeni, színezni, de egyenlőre még csak pacákat, vonalakat, köröket rajzol.
Itthon folyton elöl vannak a rajzeszközök, minden nap alkot is. Oviban is szoktak festeni, ragasztani. Szülőin mondták, hogy színezésben, ragasztásban ügyesek a gyerekek, de a figurális rajzolás még nem nagyon megy senkinek De arról nem beszéltek, hogy hogyan lehetne ezt fejleszteni. illetve hogy kell-e egyáltalán?
Szia!
Ha nagyon szeretnéd rávezetni, lehet kapni foglalkoztató füzeteket. Rá van írva hány éveseknek ajánlják. Az én fiam sokáig nem rajzolt "értelmes" dolgokat, és én olyat vettem, amiben pontokat kellett összekötni, vagy labirintusban eligazodni. Szerintem jók, mondjuk az én fiam szerette csinálni, nem erőltettem.
Szia!
Ne tanítsd rajzolni. Az ilyen korú gyerekek magáért az élményért, az alkotás öröméért festenek/rajzolnak, nem ábrázolni akarnak. Ha feladat lesz belőle, elvész a felszabadultság. Értékeld, milyen színeket párosít össze, milyen jó hullámok (pl.) lettek a papírján. Az én kisfiam is hasonló korú, azt pl. nagyon szereti, ha ő rajzol vmit vagy pacázik, és én "belelátok" valami konkrétat. :)
Később se azt rajzolja majd, amit lát, hanem amit tud. (pl. a szekrény átlátszó lesz, benne a ruhák, stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!