Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam 3 éves. Fél éve...

Kisfiam 3 éves. Fél éve nappal szobatiszta, viszont fogalmam sincs, hogyan tudnám leszoktatni az éjszakai pelusról, ugyanis annyit iszik éjszaka, hogy ma reggel is egy hatalmas pelenkát vettem ki alóla. Hogyan kezdjem el a leszoktatást?

Figyelt kérdés
2011. dec. 31. 13:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
25%
Ugy hogy elviszed őt vérvételre minden rendben van e cukorszintjével...
2011. dec. 31. 13:59
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan előfordul, hogy cukorprobléma miatt iszik sokat a kicsi, de elég ritka. Inkább arra gondolnék, hogy száraz a levegő nálatok. Próbálkozz párásítással, talán segít.

Amúgy az én lányom se szokott még le az éjszakai pelusról, pedig elmúlt már hároméves és nagyon régóta nappal szobatiszta. De négyéves korig teljesen normális az éjszakai bepisilés, nem kell aggódni.

2011. dec. 31. 14:04
 3/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszokat.minden éjjel bekapcsolom a párásítót, mert valóban elég száraz a levegő.egyébként nem vizet,hanem kakaót szokott inni általában.nem is tudtam,hogy 4 éves korig nem kóros az éjszakai bepisilés!akkor visszaveszek egy kicsit az aggódásból :-) Boldog új évet kívánok Nektek!!!!
2011. dec. 31. 14:10
 4/17 anonim ***** válasza:
62%
Ne haragudj, de itt nem csak a pelusról van szó. Egy ekkora gyermeknek (nekem is van egy majdnem 3 éves kislányom) szerintem! már nem kellene éjszaka is innia. Erről én már csecsemőkorában leszoktattam, mások (sokan mondták és tényleg bevált)tanácsára, hiszen igy mindig felkelt állandóan és mi sem és a babám sem tudott pihenni. Persze nem úgy értem, hogyha megszomjazik éjszaka, nem adnék neki inni, dehogynem, de ne igyon rendszeresen. Mi sem eszünk, iszunk álmunkban! Éjszaka a szervezet is hadd pihenjen. Ha erről egy kicsit le tudod szoktatni, akkor talán majd nem kell annyit pisilnie, s talán a pelus is elhagyható lesz majd. Nem okoskodni akartam, csak nekem ez a véleményem. Sok sikert hozzá!
2011. dec. 31. 14:14
 5/17 A kérdező kommentje:

Nem vettem okoskodásnak a kommentedet, köszönöm az őszinte válaszodat.Teljesen igazad van, ezzel én is tisztában vagyok,hogy nem kellene neki kakaóznia éjjel.Megpróbálom elvenni tőle az éjszakai kakaóját, bár tudom, hatalmas harc lesz :-(

Köszönöm!!!!

2011. dec. 31. 14:19
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát nálunk úgy volt,hogy mikor már teljesen szobatiszta volt nappalra,az esti fürdetés után tök véletlenül nem adtam rá pelenkát és csak mikor lefeküdtem én is,akkor villant be,hogy hopp,nincs rajta pelus. :)

Gondolhatod milyen keveset aludtam. :) De szerencsére nem csurrant be. Utána már nem is pelenkáztam estére,de akkor már tettem alá gyógyászati boltból való alátétet (olyan mint amit a pelenkázóra is rá lehet tenni). ha becsurrant,kicseréltem,átöltözött és aludhatott tovább. Ha adsz neki inni este,akkor inkább csak vizet,de menjen ki pisilni is! Nem azonnal fog leszokni,de minden oké lesz!

Sok sikert!

2011. dec. 31. 14:34
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nyugi, én úgy tudom, 5 éves korig tekintik „normálisnak” az éjjeli bepisilést. :) Nálunk a doki csak 5 éves kor után mondta, hogy egyáltalán elküldene vizsgálatra, nincs-e szervi oka a bepisilésnek. Végül 5 és 6 éves kora között vált ágytisztává a fiam, szóval azt kell hogy mondjam, semmi okod aggódni.

A fiúknál egyébként is gyakoribb valamiért az éjjeli bepisilés.

Utánanéztem neked egy orvosi portálon: „Az enuresis nocturna (alvási enuresis) a gyerekek kb. 15%-ánál fordul elô rendszeresen, de a 18 éves kor feletti populációban is kb. 2%-ban (!) jelentkezik. Csak akkor tekintjük kórosnak, ha öt évesnél idôsebb korban és havonta legalább egy alkalommal jelentkezik.”

Itt is az 5 éves kort írják határnak (bár mondom, nálunk utána oldódott meg, szóval ezek azért nem kőbe vésett dolgok), és leírják az okokat is:

[link]

2011. dec. 31. 14:41
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok: a lényegi kérdésedre nem válaszoltam. :)

Szerintem egyelőre várj vele, és ahogy írták próbáld a rendszeres éjjeli ivásról leszoktatni (pláne ne igyon kakaót, mi lesz a fogaival?).

Simán lehet, hogy egyszer csak napokig száraz pelussal ébred majd – ekkor nyert ügyed van.

Megpróbálhatod, hogy nem adsz rá pelenkát éjszakára, de én az ilyesmit inkább nyáron kezdeném, hogy meg ne fázzon, ha mégis bepisil. Nálunk ez a módszer egyébként nem vált be, ugyanúgy bepisilt, mintha lett volna rajta pelenka, így pár nap után abbahagytuk a sikertelen próbálkozásokat, nem akartuk ugyanis elvenni a kedvét a dologtól.

Egy megkérdőjelezhető módszer, ha kb. tudod, mikortájt pisili tele a pelenkát, és még előtte kiviszed pisilni éjjel. Nálunk végül ez vált be, de elég fárasztó mindenkinek, és ilyesztő volt, hogy nem lehetett tudni, mikor lesz ennek vége. Aztán egyszer csak magától kezdett kijárni pisilni éjjel, ha kellett neki.

2011. dec. 31. 14:46
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Probáld elhagyni a cukrot a kakaoból vagy csináld cukrozatlan sütő kakaóból lehet így magától elhagya.
2011. dec. 31. 18:24
 10/17 anonim ***** válasza:
50%
kakaó??Hát akkor inkább tiszta tejet!!
2011. dec. 31. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!