Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan csináltátok az éjszakai...

Hogyan csináltátok az éjszakai pelusról való leszoktatást?

Figyelt kérdés
31 hónapos a lányom, kb szeptember óta szobatiszta nappalra. védőnőm szerint éjszakára terítsek alá gumilepedőt és hagyjam pelus nélkül. ez beválhat? Ti hogy csináltátok? Minden tapasztalat érdekel.
2011. dec. 28. 10:47
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

Nekünk nem volt gumilepedőnk. Én nem csináltam semmit,csak figyeltem,és az estéket úgy alakítottuk,hogy fekvés pisilés után max fél órával legyen. Amikor már több mint 1 hete reggelente a tiszta pelenkát szedtem le róluk,akkor mertem éjszakára elhagyni a pelenkát.

Sokan azt csinálják,hogy este kevesebbet adnak inni a gyermeknek... Egy 31 hós már megérti,hogy este keveset igyon,mert...

Üdv:3 lányos

2011. dec. 28. 10:57
 2/24 anonim ***** válasza:

Szia! Az első hozzászólónak igaza van, átlagos/ideális esetben így történhet a pelus elhagyása éjszakára (több napig nem pisil bele, és aztán nem kell).

De van olyan gyerek (pl. az enyém az), aki szinte mindig belepisilt, és meg is mondta, hogy azért, mert ha van rajta, akkor félálomban is tudja, hogy szabad. Így nálunk ez nem jött be.

Ráadásul akármilyen keveset ivott este a srác, minden éjjel/hajnalban kellett neki pisilnie. Ezért nálunk az jött be végül, hogy nem adtunk rá pelenkát (a gumilepedő jó dolog szerintem), de kivittük éjjel egyszer pisilni. Ez persze erősen bírálható módszer (mivel nem hagyjuk szegényt aludni), és kérdéses volt számomra az is, meddig megy ez így majd, de pár hét után az történt, hogy felkelt magától, és kiment pisilni éjjel… szóval, ha kell neki, kimegy, ha nem kell, átalussza már az éjjelt.

Egyébként mi is próbáltuk a védőnőd által ajánlott módszert, és simán lehet, hogy nálatok működni fog. (Nálunk nem jött be, folyton bepisilt a gyerkőc, ezért úgy döntöttünk, nem akarjuk elvenni a kedvét a sok sikertelen próbálkozással, erre jött a felkeltegetős módszer. Ami, mint mondtam, nem biztos, hogy túl egészséges, de nálunk végül ez vált be.)

2011. dec. 28. 11:28
 3/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

egyik ismerősöm az 5 éves gyereket kicipelgeti éjszaka 3szor pisilni, nem szól meg semmi, a kicsi alszik, anyuka tudja, mikor pisil, az alvó gyereket óramű pontossággal kicipeli, alvás közben pisil....

2011. dec. 28. 11:44
 4/24 anonim ***** válasza:
56%
31 hós az nem 2,5 éves?és hány hetes vagy hány napos?azt kiszámoltad?
2011. dec. 28. 12:44
 5/24 anonim ***** válasza:

3 éves a lányom, nappal szobatiszta rendesen már hónapok óta, de éjjel nem. Van néhány éjjel, mikor nem pisil be, de ez az elenyészőbb.

Rossz szokása, hogy este iszik többet, de ha nem adok neki annyit amennyit igényel, akkor éjjel kel és iszik, szóval ez nem jön be nálunk.

Levenni a pelust még nem próbáltam, inkább beszéltem vele többet erről, hogy esetleg próbálja meg, hogy szól ha kell éjjel és észreveszi.

Felkelteni sem jó nálunk, mert ha már nagyon álmos, este se hajlandó pisilni menni, csak üvölt hogy aludni akar, éjjel ha felkelteném biztosan nem pisilne, csak üvöltene. :-(

Bocs, hogy konkrétan nem tudtam segíteni, de azért pár tapasztalatot leírtam, ami nálunk nem jött be.

2011. dec. 28. 12:47
 6/24 A kérdező kommentje:
4.! 2,5; 31 hónapos, nem mindegy? am érdemi választ nem tudnál adni okoskodás helyett?ha szeretnéd kiszámolom, hány napos... Mondjuk kérdés szempontjából ugyan mindegy...
2011. dec. 28. 13:01
 7/24 A kérdező kommentje:
5. válaszoló, neked is köszönöm a választ. az nem számít, ha segíteni nem tudsz, attól még hasznos volt a válaszod, mert tapasztalatodat leírtad:)
2011. dec. 28. 13:02
 8/24 anonim ***** válasza:
39%
nem mindegy.meddig számolod még hónapokban,18 éves koráig?
2011. dec. 28. 13:04
 9/24 anonim ***** válasza:

Nem túl kedves 80%-os!

Szerintem- és nem vagyok egyedül!- a kérdés nem neked szól,hanem azoknak,akik tapasztaltabbak! Ahogy elnézem,te egy unatkozó, "nekem büdös kölök nem kő" típusú,egyedül élő,alapfokú értelemmel nem rendelkező "személy" vagy.

Menj,és kritizáld inkább a birkáidat! :-D

Üdv:3lányos

2011. dec. 28. 13:13
 10/24 anonim ***** válasza:

A 2. válaszoló vagyok megint.

Igen, nálunk is 4-5 évesen ment még az éjjeli pisiltetés. Van, akinél nem megy ez gyorsan, de az is tény, hogy az én fiam 3 évesen lett nappalra szobatiszta, aztán

Szerintem nem kell sietni ezzel, próbáld meg a védőnő tanácsát akkor, ha van már olyan éjjel, hogy nem pisil a pelenkába a lányod. Ha még rendszeresen pisil éjjel, bőven ráérsz ezzel foglalkozni – mondjuk nyáron, amikor biztos nem fázik meg akkor sem, ha bepisil, ill. könnyebb szárítgani a cuccokat.

De ez csak az én véleményem. :)

2011. dec. 28. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!