Szülők! Ti nem érzitek néha így?
Van egy csodás egy éves kislányunk. Voltunk tegnap vásárolni. Néztem a sok szép játékot, fakocskát, nagylegót....
Aztán eszembe jutott a pénztárcámba lapuló árva és magányos tízezres.
Azóta totális mélabúban vagyok, szívem szerint mindent megvennék a lányomnak, hogy boldog legyen, hisz az enyém a legszebb, legokosabb kislány...(igen, én is elfogult szülő vagyok)
Az alapszükségletén felül(ruha,cipő,pelenka,étel) semmi nem jön össze.
Szerencsére most elég a pakolós pohár, az zörög egész nap.
Úgy érzem, nem vagyok jó szülő, hiába látom a kislányomon hogy boldog.
Most a karácsony padlóra küldött egy picikét....
Hát nem tudom, nekem még sose volt ilyen érzésem. És nem azért, mert felvetne a pénz, sőt.
Azt nem mondom, hogy néha nem érzek csábítást, ha meglátok valami szépet (én főleg a ruhákkal vagyok így, lányom van), de sose voltam még amiatt szomorú, mert nem tudtam megvenni valamit. Ami kellett és amire tényleg szüksége volt, arra mindig jutott, úgyhogy tudtam, hogy ezek a kósza gondolatok csakis alaptalanok lehetnek.
Mi kötődően nevelünk, és egyébként is úgy gondoljuk, hogy nem a tárgyi dolgok tesznek boldoggá egy embert, hanem a lelki kapcsolatok. Igaz, a miénknek is lett idővel elég sokfélfe játéka (bár javarészt kaptuk), de sose ezen volt a hangsúly.
Nem, én nem érzem így, mert évek óta a teszveszen veszek nekik mindenféle játékot, ruhát tök olcsón tök jókat szoktam kifogni. Úgy öltöztetem a lányaimat, hogy sokszor leirigylik róluk az oviban a cuccukat:)
Mi se tudjuk idén túlzásbavinni az ajándékozás, kapnak egy kreatív csomagot (kifestők, ceruzák, filcek stb.)
Hidd el az 1 éves lányodnak még annyira mindegy lesz, hogy mi lesz a fa alatt, emiatt ne depizz.
Pont ma állapítottam meg, hogy szinte kezükbe se vesznek játékokat a gyerekeim (max.Barbikat)pedig most ugye többet vagyunk a házban, mint jobb időben.
Egymással szerepjátékoznak inkább, játék nuku. Akkor pedig minek is a méregdrága játék?
3 és 5 évesek
Egyetértek az előttem szólókkal, mi már jártunk úgy a nagycsaládban, hogy 1-1 kisgyerek annyi ajándékot kapott, hogy szinte belezavarodott, fogalma sem volt kitől mit kapott, csak kergülten rohangált a cuccokkal.
Az én fiam 2 éves, de egy 200 Ft-os mosdószivacsnak is úgy tud örülni, hogy könny szökik az ember szemébe. A lényeg hogy szeretettel add, és igen, inkább játssz vele sokat Te magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!