Miért nem tudnak nevelni a mai "szülők"?
Leírhatnám milyenek a mai gyerekek, de sztem aki járt már általánosba vagy van gyereke az ismerheti azokat a vásott kölyköket, akiktől megszeretné óvni saját gyermekét.
A szülők manapság azt az elvett követik hogy a verés nem megoldás a problémákra és nem jó nevelési eszköz... régebben még az iskolában is ha rossz voltál a tanár adott körmöst, ma ha ezt tapasztalnánk a tanár ellen eljárás indulna vagy a szülő menne be kitaposni a belét.
A szülök már 10 éves koruk előtt vesznek a gyereknek TV-t a szobába, mobilt és zsepbénzzel látják el a gyerekeiket. Milyen alapon? rászolgál a gyerek? olyan jó? kitakarítja a szobáját? rendet rak maga után? jó jegyeket hoz a suliból? nem minden esetben.
egy történet amit hallottam a barátaimtól:
"Édesanya 2 és fél órát dolgozott kint a konyhában egy finom ebéddel akart kedveskedni a családnak. Miután elkészült szól a többieknek jöjjenek enni.
-anyuka: gyertek készen van az ebéd!
-gyerek: én inkább pizzát ennék - ebben a pillanatban már tárcsázza is a számot...
-anyuka: nem, nem azért készítettem az ebédet hogy aztán pizzát rendelj. gyere és egyél velünk!
-gyerek: *cenzúra* anyád, hogy lehetsz ekkora *cenzúra*!?"
én azt vallom ebben az esetben azért nem ártana egy kis verés. egyszer engedtem meg magamnak olyan hangot édesanyámmal szenben és kaptam is a fenekemre. nem ártott!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!