Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem tudnak nevelni a...

Miért nem tudnak nevelni a mai "szülők"?

Figyelt kérdés

Leírhatnám milyenek a mai gyerekek, de sztem aki járt már általánosba vagy van gyereke az ismerheti azokat a vásott kölyköket, akiktől megszeretné óvni saját gyermekét.

A szülők manapság azt az elvett követik hogy a verés nem megoldás a problémákra és nem jó nevelési eszköz... régebben még az iskolában is ha rossz voltál a tanár adott körmöst, ma ha ezt tapasztalnánk a tanár ellen eljárás indulna vagy a szülő menne be kitaposni a belét.

A szülök már 10 éves koruk előtt vesznek a gyereknek TV-t a szobába, mobilt és zsepbénzzel látják el a gyerekeiket. Milyen alapon? rászolgál a gyerek? olyan jó? kitakarítja a szobáját? rendet rak maga után? jó jegyeket hoz a suliból? nem minden esetben.

egy történet amit hallottam a barátaimtól:

"Édesanya 2 és fél órát dolgozott kint a konyhában egy finom ebéddel akart kedveskedni a családnak. Miután elkészült szól a többieknek jöjjenek enni.

-anyuka: gyertek készen van az ebéd!

-gyerek: én inkább pizzát ennék - ebben a pillanatban már tárcsázza is a számot...

-anyuka: nem, nem azért készítettem az ebédet hogy aztán pizzát rendelj. gyere és egyél velünk!

-gyerek: *cenzúra* anyád, hogy lehetsz ekkora *cenzúra*!?"

én azt vallom ebben az esetben azért nem ártana egy kis verés. egyszer engedtem meg magamnak olyan hangot édesanyámmal szenben és kaptam is a fenekemre. nem ártott!!

2011. dec. 15. 06:46
1 2 3
 21/21 anonim válasza:
88%
Látom, már évekkel ezelőtt is dúlt a nagy liberális nevelés, ehhez képest rosszabbodott is a helyzet. :D Igenis kell néha az atyai/anyai saller. Való igaz, hogy az legtöbbször dühből jön, és épp azért hatásos. Nem azért, mert a pofon fáj pár percig, hanem, mert megtanulja a gyerek, hogy ha a szülő pipa lesz, akkor az jujujj. Én 20 év alatt kb. háromszor ütöttem meg a gyereket, de amikor késett, és nem tudtam hol van, nem a libsi nevelés jutott eszembe, hanem ahogy belépett az ajtón lepofoztam. Igen, dühből, megkönnyebülésből, stb. De a gyerek azóta is csörög minden esetben ha késik, pedig már felnőtt nő, 20 éves. Mondjuk a pizzás eset egyértelműen anyuci hibája, kell a "NEM" a gyereknek egészen a kezdetektől. Az esetek 99%-ában elég elmagyarázni mit miért merre meddig, elvégre az a gyerek nem hülye csak kicsi. De ott az az 1%, amikor kell a pofon.
2018. júl. 24. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!