Miért nem tudnak nevelni a mai "szülők"?
Leírhatnám milyenek a mai gyerekek, de sztem aki járt már általánosba vagy van gyereke az ismerheti azokat a vásott kölyköket, akiktől megszeretné óvni saját gyermekét.
A szülők manapság azt az elvett követik hogy a verés nem megoldás a problémákra és nem jó nevelési eszköz... régebben még az iskolában is ha rossz voltál a tanár adott körmöst, ma ha ezt tapasztalnánk a tanár ellen eljárás indulna vagy a szülő menne be kitaposni a belét.
A szülök már 10 éves koruk előtt vesznek a gyereknek TV-t a szobába, mobilt és zsepbénzzel látják el a gyerekeiket. Milyen alapon? rászolgál a gyerek? olyan jó? kitakarítja a szobáját? rendet rak maga után? jó jegyeket hoz a suliból? nem minden esetben.
egy történet amit hallottam a barátaimtól:
"Édesanya 2 és fél órát dolgozott kint a konyhában egy finom ebéddel akart kedveskedni a családnak. Miután elkészült szól a többieknek jöjjenek enni.
-anyuka: gyertek készen van az ebéd!
-gyerek: én inkább pizzát ennék - ebben a pillanatban már tárcsázza is a számot...
-anyuka: nem, nem azért készítettem az ebédet hogy aztán pizzát rendelj. gyere és egyél velünk!
-gyerek: *cenzúra* anyád, hogy lehetsz ekkora *cenzúra*!?"
én azt vallom ebben az esetben azért nem ártana egy kis verés. egyszer engedtem meg magamnak olyan hangot édesanyámmal szenben és kaptam is a fenekemre. nem ártott!!
Utolsónak
tudod miért kaptál néha anyai atyai pofont? vagy is miért vertek el néha a szüleid?
mert képtelenek voltak megnevelni téged és olyan dühösek lettek saját magukra (és ugye magát nem sok ember veri meg), hogy valakit hibáztatni kellett érte és ez te voltál. Gondolj bele te tettél valami olyasmit amit nem lehetett. ezt szüleid feladat lett volna megelözni mondjuk egy rendes neveléssel, de nem sikerült nekik és ezért téged vertek el.
sajnos minden sok szülö bünbakot keres az ö saját kudarcára és ez mindig a gyerek. akinek szerencséje van csak néha verik el, akinek nincs azt azért is hibáztatják mert nem tud valamit.
akinek meg normális szülei vannak képesek nevelni és nem kell elvernie a gyereket.
Hát nem éppen dühből... Soha nem haragudtak, és el is magyarázták, hogy nem azért csattant el az a popópacsi, mert dühösek, hanem hogy érezzem és megjegyezzem, hogy amit csináltam az rossz és valakinek fájt.
Az én véleményem szerint meg pont ez a hozzáállás amit leírtál az, amitől olyan veszedelem rosszak a mai gyerekek.
kedves kerdezo, nem biztos, hogy tetszeni fog a valaszom.
engem egesz gyerekkoromban vertek, es hallgattam, hogy "minek hoztalak haza a korhazbol" meg "sajnalom, hogy nem fojtottalak meg a gyerekagyban".. kb 10 eves lehettem, amikor megfogadtam, hogy SOHA nem fogom megutni a gyerekem, mert első kezbol tudom, hogy a veres nem megoldas, es nem nevelési eszkoz. (ha rossz kedve volt anyamnak azert vert, ha rosszat csinaltam azert vert, aztan egy ido utan mar osszemosodott, ok nelkul is kaptam) (amikor a kutyam belecsavarodott a nyakorvebe, majdnem megfulladt, akkor mondta anyam, hogy hagyjam, amikor nem hagytam el akart rangatni, na akkor visszakezbol kapott egy sallert, gondolkozas nelkul adtam, mert meg akartam menteni a kutyam. csak nezett kb 5 percig, kiszabaditottam, es szo nelkul bementem)
szóval a JÓL IDOBEN JO HELYEN, EGYSZER AZ ELETBEN elhelyezett pofon az oke, de a veres bocs, de nem.
ja, ott tartottam, hogy gyerkocom lett, es nagyon anyás lett, mondjuk kozrejatszik, hogy egyedul nevelem. nagyon figyelem, es ha ugy erzem, hogy valami olyan problema van, amivel nem boldogulok, akkor profihoz fordulok. most peldaul egy nagyon kedves pszihologushoz jarunk, aki szerint tul engedekeny vagyok :) es siman levezette, hogy azert, mert nem lattam csaladi mintat, hogy hogyan kell mukodnie. A ferjem még engedékenyebb (cska most kulfoldon van, lesz is egy darabig), pedig az o szulei diplomasak, csak naluk meg egy ertelmi fogyatekos "uralkodik", es total elnyomta a ferjem.
szóval a "mai generacio" nevelesi problemait nem csak a szulokben, hanem a nagyszulokben is kell keresni, mert a szulok "hozott" mintabol, anyagbol gazdalkodnak
Ma a szülők dolgoznak, hogy megéljen a család, alig látják a gyerekeket. A nagyszülők meg még nem nyugdíjasok, így ők is dolgoznak, ha még nem kerültek a föld alá.
Elég durva.
Amikor mi jártunk iskolába szüleink váltott műszakban dolgoztak. Egymással csak fél órára találkoztak, de mindig volt velünk valaki aki nevelt minket. Fakanállal is kaptunk néha a seggünkre, ha megérdemeltük. Nővérem se ütött még rá a gyerekekre, ha rosszak voltak, de a lelki ráhatástól jó belátásra tértek.
Az iskolában meg hiába próbálnak meg nevelni, ha nincs alap, amit otthon a szülő nem tudott előre megteremteni. Nem probléma, mostmár egyre több az elbocsájtás, így a szülő tud a gyerekekkel lenni és nevelni de, hogy miből fognak megélni az jó kérdés.
Az ősember idejében a férfi vadászott a nő gyerekeket nevelt s mellette tanítgatta, magokat gyűjtögettek. De mára egy fő már nem tudja megteremteni a megélhetéshez szükséges feltételeket. Ezért is van egyre kevesebb gyerek.
kel az a verés!!ha nem vered nem tanul semmitű
mert a kiabáláskor bedugja a fejébe a fülhallgatót és zenét hallgat de a verésből tanul is a gyerek!!
Eleve ostobaság azt feltételezni,hogy minden gyereket lehet azonos módszerrel nevelni.
A gyerekek nem egyformák,más nevelést igényelnek.
Persze leordítani,megpofozni könnyebb őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!