Nem tudom betartani a kisfiamnak tett ígéretet. Hogyan oldjam meg?
Még hiszi, hogy a Jézuska hozza az ajándékot. Már hetekkel ezelőtt meg lett neki ígérve, hogy a Jézuska meghozza a várva várt ajándékot, amiért már nyár óta könyörög. Ráadásul sajnos erre mindenki rá is játszott...tudjátok szokás figyelmeztetni a kicsiket, hogy csak a jó gyerekeknek hoz ajándékot a Jézuska. Na ő igazi angyalka is lett a cél érdekében.
De sajnos sehogyan sem tudjuk megvenni neki azt, amiről álmodik. A félretett pénz másra kellett... Késő bánat :(
Hogyan mentsem a helyzetet? Nem az a típus, akit könnyen le lehet kenyerezni, vagy simán megelégedne valami mással.
Tavaly már azért is elégedetlen volt, mert más színű volt az ajándék, mint amit kért...
Semmiképpen nem akarom összetörni. Mit lehet ilyenkor tenni? Csődöt mondott az anyai kreativitásom :(
Köszönöm a sok együttgondolkodást!
Nem akartam vitát. Tudom, hogy nem vagyok tökéletes és tényleg csak megoldást keresek.
Tavaly karácsonykor (akkor 3 éves volt) nem hisztizett a piros traktor miatt. Csak csalódott volt. Amikor meglátta, akkor olyan furcsán nézett, hogy "az igazi traktor az zöld". Előtte nem mondott mást csak annyit, hogy traktort szeretne. Sajnos nem láttam a fejébe :( Játszott vele, de nem lett kedvenc és utána, ha az utakon megláttunk egy zöld traktort, akkor mindig mondogatta, hogy na látod anyu, ilyen az igazi traktor (ha piros traktort láttunk, akkor viszont nem látta be, hogy az igazi traktor piros is lehet - ki érti ezt?)
A hisztit le tudom kezelni, nem ettől tartok, hanem a csalódásától.
A zálogház nem megoldás. Sajnos 0-ról kezdtük, nálunk csak használati tárgyak vannak (ékszereink, porcelánjaink, kristálypoharaink nincsenek). Pedig most szívesaen beadnám az ezüstöt...
Egyébként most költöztünk egy nagy kertes házba (a ház kicsi, a kert nagy) panelból. Ezért hasznosnak is gondolom ezt az ajándékot. Nem csak az alagsori tárolót zsúfolná tele, hanem itt tényleg tudna vele sokáig játszani.
Győri vagyok. :))) Ha tényleg kimehetnénk egy kicsit egy igazi markoló közelébe az megfizethetetlen lenne. Írok privit. Lehet, hogy ez a megoldás??? :)
Kérlek titeket ne pontozzátok le egymást! Én negatívot senkinek nem adtam. Vagy pozitívat adok vagy semmit.
A kisfiam 4 éves, és a családban is divat volt karácsony közeledtével, hogy majd a Jézuska meghozza. És furcsán néztek rám, sőt egyesek meg is sértődtek, amikor letorkoltam őket:
- Mindenki a saját maga nevében igérgessen! A Jézuska nevében ne ígérgessen senki semmit!
Neked is tudom tanácsolni a jövőre való tekintettel. És persze csak betarthatót ígérgessünk, pláne gyereknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!