Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan mondanátok meg a 7...

Hogyan mondanátok meg a 7 éves fiatoknak hogy halálos beteg? Nem jósolnak sokat az orvosok? Előre haladott leukémia!

Figyelt kérdés
2011. dec. 7. 14:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%
Annyira igazságtalan, én remélem történik egy kis csoda.
2011. dec. 7. 16:40
 12/21 anonim ***** válasza:
65%

Jujj, de sajnálom ! Nem hiszem bárki is olvassa ezt száraz szemmel.

Tudod, az én gyerekeim 5 és 7 évesek és hallották már másoktól a meghalás kifejezést. Én nem ezt használom. Azt tudják, hogy akkor az illető úgymond nincs többé már köztünk. Én azt mondom nekik, akik nagyon nagyon öregek, vagy nagyon nagyon betegek azok elmennek a menyországba hogy pihenni tudjanak és ott nagyon jó nekik mindenki barát ott és jót tudnak pihenni is.

Neked nehezebb a helyzeted, mert hogy benne vagytok, nehezebb erről beszélni biztosan.

Szerintem mégsem jó ötlet talán beszélni neki arról, hogy már nem lesz veletek. Megijesztheti. Csak legyél vele sokat, biztosítsd a szeretedről, de valahogy azt sem úgy túlzásba víve, hogy már már ijesztő neki.

Vagy talán ha van valaki aki már meghalt szeretted, beszélni róla neki, hogy majd egyszer találkoztok vele.

Ó jesszus, hű de nehéz is ez. Legyél nagyon erős ! Remélem van támaszod !

2011. dec. 7. 16:56
 13/21 anonim ***** válasza:
65%

nagyon sajnálom!!!hogy derült ki?mennyi ideje?mit mondanak az orvosok?milyen kezeléseket kap?

ha nem akarsz,ne válaszolj!

szerintem szakember segítségét kérd.sok erőt neked és gyermekednek!!!

2011. dec. 7. 17:21
 14/21 anonim ***** válasza:
82%

Majd érezni fogja, hogy nem javul és lesz egy pillanat amikor egyértelműen megérzi, hogy meg fog halni. Addig azért nem mondanám meg, mert legyen legalább addig boldog.

Én egyszer 19 évesen nagyon megbetegedtem és azt éreztem, nem fogok élni már csak négy hónapot. Fura érzés volt ezt így tudni, mégis nem küzdöttem ellene. ( Két hét alatt fogytam 10 kg és minden erőm elszállt, kb 9 évre rá jöttem rendbe) Feladni nem szabad, vannak csodák.

2011. dec. 7. 19:55
 15/21 anonim ***** válasza:
70%
15.18. a kollégám egy budapesti onkológiai centrumban dolgozik, ha a kapcsolatfelvételt vállalnád a segítő szakember megtalálásában segíteni próbál.
2011. dec. 7. 20:27
 16/21 anonim ***** válasza:
65%

Kedves Kérdező!

Először is sok erőt és hasznos segítséget kívánok.Már több értékes tanácsot olvashattál a válaszolóktól.

Mindenképpen hasonló helyzetben lévőkkel és szakemberekkel venném fel a kapcsolatot,de pszichológust kérnék a gyermek mellé is.

Ha hívők vagytok,a lelkészetektől is sok támogatást kaphattok.

2011. dec. 7. 22:50
 17/21 anonim válasza:
32%
Sziasztok! Ez borzasztó megpróbáltatás az egész családnak, a mi családunkban is volt erre példa, ezt nem lehet "jól" csinálni sajnos. Közben az is eszembe jutott, hogy mindjárt itt van az adóbevallás, és még nem döntöttem, hogy kinek adom az adóm 1%-át. Ti kinek adjátok? Én az „Együtt a leukémiás Gyermekekért Alapítványon” gondolkozom, most láttam facebook-on a parókás képeket sok ismerősömnél, és szerintem nagyon jó, hogy ennyire fel akarják hívni a figyelmet erre a gyógyítható (ha időben elkezdik a kezeléseket) betegségre.
2012. febr. 14. 11:53
 18/21 anonim válasza:
100%
Elöször is nagyon sajnàlom, remèlem erösek vagytok. nekem a pàrom leukèmiàs ès talàn azèrt èreztem egy pillanatig ironikusnak, hogy megtalàltam a kèrdèsed, mert az èn pàrom elèg gyermeteglelkü. ami kicsit elviselhetöbbè teszi a helyzetet, hogy nem beszèlünk ròla, pròbàlok neki minèl több szeretetet ès lelki tàmogatàst adni, ès hozzàsegìtem, hogy teljes èletet èljen. Remèlem tudtam segìteni. kitartàst!
2012. jún. 5. 15:05
 19/21 anonim ***** válasza:

szia!

Mi ujság veletek? Remélem csoda történt, és gyógyul/gyógyult a pici fiad.

2012. júl. 18. 15:00
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Remélem, jól van a kicsi fiad, és megtörtént a csoda. Mikor olvastam a kérdésed, eszembe jutott a barátnőm kislánya. Agydaganata van, 4 éves. Ők sem tudják, mit mondjanak neki. Megkérdezhetem, hogy nálatok ez egy történt, mit mondtatok, mondtatok-e egyátalán valamit?
2012. aug. 14. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!