Hogyan mondanátok meg a 7 éves fiatoknak hogy halálos beteg? Nem jósolnak sokat az orvosok? Előre haladott leukémia!
Jézusom! :( Még olvasni is borzasztó.. Rettenetesen sajnálom, bárkivel is történt ez kedves kérdező.
Nem hiszem , hogy elmondanám neki. Szeretném, ölelném,puszilnám egész álló nap vele lennék. Imádkoznék és csodát várnék, de nem mondanám el.
De rossz volt ezt írni, összeszorult a szívem :(
Őszintén megmondom nem is tudom hogyan lehetne mondani ezt neki. Talán fokozatosan lehetne mondani neki,nem drasztikusan. Áááá nem tudom. Sajnálom!!
:(
Én elmondanám, de mindeképp kérnék segítséget.
A linken találsz segítséget, a gyerekek valahogy pontosan tudják, h mi történik velük, sok iylen megrázó élménye van a hospice szolgálatnak, pl a kisfiú egy üvegben gyűjtötte az aprót, mikor megkérdezték, h mire gyűjt, az mondta, h a temetésére, h anyáéknak ne kerüljön sokba.
Szóval nagyon sajnálom, ami veletek történik, de mindenképp beszélj vele.
Fokozatosan. Sajnos egy 7 éves gyerek már nagyon sokat tud a világról, őket már nem lehet átverni. És nyilván fog orvoshoz járni, kezeléseket kapni, amire valamit mondani kell. :(( Arról már nem is beszélve, hogy egy gyerek, legyen bármekkora megérzi ha anya ideges, valami nem oké és kérdezni fog!
Jaj de rettenetes, bárkivel is történik ez, nagyon sajnálom és rengeteg erőt kívánok neki ezt az egészet végigcsinálni. Nem tudom, hogy én képes lennék-e rá.
Polcz Alaine Meghalok én is? című könyvét olvasd el mindeképpen!
Ő súlyos beteg és haldokló gyermekek pszichológusa volt, nagyon sokat tud a témáról.
(Okosabbat nem tudok mondani, én bevallom akkor olvastam a könyvet, mikor a halálról kérdezgetett a gyerekem, de nem bírtam végigolvasni, olyan szörnyű belegondolni ebbe a témába.)
Köszönöm,hogy őszintén írtatok! Magam sem tudom mi lenne a jobb! Valamit biztos érez a dologból,mert nagyon nagy a szeretet igénye! Nagyon vagány,rosszcsont kisfiúból,egy kis szeretet bomba lett! Ahogy az egyik válaszoló írta,felkeresek egy oldalt,ahol a beteg gyerekek anyukáival beszélgethetek. Valamiért eszembe sem jutott!
Sokat látogattam ezt az oldalt,ezért fordultam hozzátok! Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!