Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha nem sikerül a...

Mit tegyek, ha nem sikerül a rendes ágyba való szoktatás? Vegyek még egy rácsos kiságyat?

Figyelt kérdés

Két éves gyermekem 2 hónapja kapott rendes ágyat, de ezidő alatt nem sikerült átszoktatni.A baj csak az, hogy hamarosan itt a kistesó, és neki kellene a rácsos ágy, nem szeretnék még egyet venni...

Következő a helyzet:Leteszem a lányomat az új ágyára, és egyfolytában lemászik róla és átjön a mi szobánkba, elkezd játszani, összevissza ugrál rajta, és 3-4 órába telik, mire elalszik.Egy ideig ezt csinálta, aztán belefáradtam, hogy minden nap este11-éjfél körül alszik csak el.Most az van, hogy ha leszáll az ágyról,és nem hajlandó rajta ülni, vagy feküdni beteszem a kiságyába.Ő ugye ordít, hogy a nagyágyba akar aludni, gondolom azért nem alszik el rajta, mert élvezi, hogy bármikor leszállhat róla.

Mit tegyek?Már belefáradtam abba, hogy naponta 2x küzdelem folyik az elalvásért, tehát nekem egyszerűbb lenne, ha a nagy gyerkőc is rácsosba aludna, de hely sincs még egy ágynak, meg ugye pénzügyileg se mindegy.Mit tanácsoltok?

2011. dec. 6. 09:07
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Nem,nálunk sem javult a helyzet,bár én meg sem próbáltam nem befeküdni,de sztem tuti kijönnének,az egyik fiam talán nem,de a másik biztos,és akkor amaz is követné.Sőt,nálunk most már esti "műsor" is van,kergetőzés,elbújás,csak nehogy letegyem őket,akkor még tejet akarnak inni,meg kidobálják a takarót,cumit,stb.Változást sztem már csak a bölcsi/ovi fog hozni,amikor már túlságosan fáradtak lesznek az ilyesmihez,no meg ott már maguktól kell elaludniuk.Az eddigi 8 órai alvás már 10 órára tolódott ki,egyszerűen már nem fáradnak el az itthonlétben,bárhova is viszem őket,bármit is csinálunk..:(
2012. jan. 4. 21:04
 22/24 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Képzeljétek tegnap 15-20 perc alatt elaludt a lányom az ágyába. A taktikám a következő volt: (Mi egy szobába alszunk, csak neki le van választva egy rész a szobából szekrénysorral) Este mondtam neki, hogy ideje aludni, mert nagyon késő van és anya álmos! Befektettem az ágyába, betakartam, kapott puszit és mondtam neki anya is megy aludni. Villanyokat lekapcsoltam és befeküdtem az ágyba, de nem aludtam, csak figyeltem titokba mit csinál. Persze kimászott az ágyból, vigyorogva jött oda az ágyunkhoz, de én úgy csináltam, mint aki alszik és nem foglalkoztam vele. Körbejárta az ágyunkat, látta, hogy senki nem vevő a "mókára" és visszament az ágyába és elaludt. :)) Olyan boldog voltam!!! :)) Remélem így marad ez továbbra is! :)
2012. jan. 5. 12:27
 23/24 anonim ***** válasza:
Ja, amúgy 18-as voltam.
2012. jan. 5. 12:27
 24/24 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Utolsó vagyok. Gondoltam megosztom veletek, hogy tegnap ugyanazzal a "technikával" fektettem le a lányom és egyszer sem jött ki az ágyból! :)) Remélem ez így marad!
2012. jan. 6. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!