Mit tegyek, ha nem sikerül a rendes ágyba való szoktatás? Vegyek még egy rácsos kiságyat?
Két éves gyermekem 2 hónapja kapott rendes ágyat, de ezidő alatt nem sikerült átszoktatni.A baj csak az, hogy hamarosan itt a kistesó, és neki kellene a rácsos ágy, nem szeretnék még egyet venni...
Következő a helyzet:Leteszem a lányomat az új ágyára, és egyfolytában lemászik róla és átjön a mi szobánkba, elkezd játszani, összevissza ugrál rajta, és 3-4 órába telik, mire elalszik.Egy ideig ezt csinálta, aztán belefáradtam, hogy minden nap este11-éjfél körül alszik csak el.Most az van, hogy ha leszáll az ágyról,és nem hajlandó rajta ülni, vagy feküdni beteszem a kiságyába.Ő ugye ordít, hogy a nagyágyba akar aludni, gondolom azért nem alszik el rajta, mert élvezi, hogy bármikor leszállhat róla.
Mit tegyek?Már belefáradtam abba, hogy naponta 2x küzdelem folyik az elalvásért, tehát nekem egyszerűbb lenne, ha a nagy gyerkőc is rácsosba aludna, de hely sincs még egy ágynak, meg ugye pénzügyileg se mindegy.Mit tanácsoltok?
ez nem természet kérdés, minden gyereknek ilyen a természete. meg kell nevelni ami tudom nem egyszerű, de következetességgel elérhető :)
szerintem a nagyágyba szoktatásnak is ez a titka, következetesnek és határozottnak kell lenni, nem engedni, hogy ugráljon meg kiszökjön lefekvés után míg bent vagy, aztán meg ha kijöttél mindig vissza kell vinni :/
ha a kiságy lesz a vége akkor inkább el se kezd, pontosan azt mndod ezzel neki, hogy nem kell aludni az ágyban, csak majd ha beteszed a kiságyba
Nem az hogy egyedül hanem hogy a saját ágyában
Következetesség....
-nem hiszem ha 40x szólsz rá,ugyanugy kimászik az ágyból,ott van valami amit te nem látsz hogy mégse vagy következetes.ha a 35. alkalommal azt mondod h meguntam,kimehet tegyük fel a kisautójáért,ugyanott vagy mint az első alkalommal.
kezdheted előlről,mert a gyereket ezzel összezavarod h egyszer engeded kimenni,máskor nem,és próbálkozik.
-ha elhatározol valamit,hogy igy lesz,keményen tartsd magad hozzá,ne az legyen a vége 2 hét után h ez nekünk nem megy,tarts ki,különben 2 hét munkája odaveszett.
ez a gyereknevelés alapja,nem a kőkemény szigor és büntetés,hanem az hogy ha eldöntötted h mit szabad,ill. nem,akkor ne engedj belöle,különben a gyerek akár hisztizhet is hisz egyszer engedtél neki....igy érthetőbb???
De igenis van olyan, hogy ilyen a természete.Már ne haragudj, de az én lányomnak még egy alkalommal sem engedtem meg, hogy bármit levegyen a polcról a boltban.Minden egyes alkalommal rászólok, ennek ellenére minden egyes alkalommal bepróbálkozik.
És sajnos van olyan, hogy negyvenszer kell rászólni a gyerekre.3 órán keresztül játszotta, hogy én beraktam, ő leszállt az ágyról.De a 3 óra alatt egyszer nem engedtem,hogy játszon, ahogy leszállt, raktam is vissza.Én is minden nap mesélek neki, minden nap rászánok az időmből, de nem fogok minden nap 3-4 órát!Imádom a gyermekemet, de sajnos nem lehet mindig az ő érdekeit szem előtt tartani...
Sziasztok!
Annyit javult a dolog, hogy 1-2 óra kell már csak az elalváshoz.Most délután pl. 1 órán keresztül tartott az altatás.A rácsoságyba már egyáltalán nincsen berakva, viszont addig ott kell mellette feküdni, míg el nem alszik.Ha ott fekszek, akkor is néhány alkalommal bepróbálkozik azzal, hogy lemászik az ágyról, de ez már elenyésző ahhoz képest, ami még egy hónapja volt.Ugye a rossz, hogy addig nem kelhetek fel mellőle, míg el nem alszik, mert különben az van, ami eddig, egyből leszáll az ágyról és kijön utánam a szobából...
Arra még nem sikerült rászoktatni, hogy mesélek neki, kicsit beszélgetünk, megpuszilgatom, és otthagyom, a cél ez lenne, de már annak is örülök, hogy kevesebb ideig tart az altatás.
Nálatok egyáltalán semmit nem javult a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!