Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha nem sikerül a...

Mit tegyek, ha nem sikerül a rendes ágyba való szoktatás? Vegyek még egy rácsos kiságyat?

Figyelt kérdés

Két éves gyermekem 2 hónapja kapott rendes ágyat, de ezidő alatt nem sikerült átszoktatni.A baj csak az, hogy hamarosan itt a kistesó, és neki kellene a rácsos ágy, nem szeretnék még egyet venni...

Következő a helyzet:Leteszem a lányomat az új ágyára, és egyfolytában lemászik róla és átjön a mi szobánkba, elkezd játszani, összevissza ugrál rajta, és 3-4 órába telik, mire elalszik.Egy ideig ezt csinálta, aztán belefáradtam, hogy minden nap este11-éjfél körül alszik csak el.Most az van, hogy ha leszáll az ágyról,és nem hajlandó rajta ülni, vagy feküdni beteszem a kiságyába.Ő ugye ordít, hogy a nagyágyba akar aludni, gondolom azért nem alszik el rajta, mert élvezi, hogy bármikor leszállhat róla.

Mit tegyek?Már belefáradtam abba, hogy naponta 2x küzdelem folyik az elalvásért, tehát nekem egyszerűbb lenne, ha a nagy gyerkőc is rácsosba aludna, de hely sincs még egy ágynak, meg ugye pénzügyileg se mindegy.Mit tanácsoltok?

2011. dec. 6. 09:07
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Fiam sose mászott le,egy évesen kapott új ágyat,a rácsos kicsi is volt neki.

ha kimegy hozzátok,vidd vissza,mondd el neki hogy ez az ő helye,nagy már hogy meegértse.ha 100x megy ki,vidd vissza annyiszor.

legyél következetes mindenképp,más nem hoz eredményt.

2011. dec. 6. 09:44
 2/24 anonim ***** válasza:

Nálunk ha zokni nélkül van, az azt jelenti, hogy nem jöhet ki az ágyból, mert ugye megfázik...így vettem rá, hogy benne maradjon.

Egyébként meg próbáld meg, hogy odaülsz az ágy mellé, mintegy a hátaddal képezve az ágy oldalát, de nem is figyelj rá. Hátha veszi az adást, és nem jön ki...

2011. dec. 6. 09:48
 3/24 A kérdező kommentje:
Igen, mindig azt csinálom, hogy visszateszem az ágyra, nem engedem hogy lefekvés után nekiálljon játszani.De ez megy órák hosszat,3 órán keresztül ő kiszáll, én visszaviszem az ágyra.Ha ott fekszek mellette egy darabig mindig el van, és csak aztán száll le az ágyról, de ugyanúgy órákon át tart míg elalszik.Szóval inkább fogom és beteszem a rácsos ágyba, végül belefáradok.Ha az apja altatja az kitartó, ott van vele a szobába, és addig marad míg a gyerek elalszik(szintén több óra után), olyankor a nagyágyba alszik, de ha én altatom akkor a kiságyba köt ki.Ha megszületik a másik gyerkőc is, akkor nem tudok órákon át az ágyba feküdni vele, meg ugye mindig egyedül aludt el, nem szeretném, hogy megszokja hogy valamelyikünk mindig ott fekszik mellette.
2011. dec. 6. 09:52
 4/24 anonim ***** válasza:

Ezért nem haladtok előre mert a végén feladjátok,tudja h ugy se kell ott aludnia,nem fogja fel h az az ágy mire is való.

KÖVETKEZETESSÉG,ez a titok.

feküdj oda mellé és ha elalszik,minden nap rövidebb idő lesz mig elalszik ott.

2011. dec. 6. 10:15
 5/24 anonim ***** válasza:

Mi is hasonló helyzetben vagyunk. 2 éves lesz a kisfiam, amikor megszületik a tesó (3,5 hónap múlva). Az a különbség, hogy egyelőre meg sem próbáltuk nagyágyba szoktatni, úgysem maradna meg benne.

Nem írtad, mikor jön a tesó, de én ebben a helyzetben azt javaslom, próbáljatok más megoldást keresni, ne kelljen a nagynak átadnia az ágyát, amihez ragaszkodik. Gondold el, mi járhat a kis agyában: ide jön ez a kis betolakodó, és kitúr a helyemről...

Gondolom minden családban más megoldás jön be, mi úgy döntöttünk, hogy a kicsi a mi szobánkban fog aludni mózeskosárban, a nagy marad a saját helyén, és majd valamikor összetesszük őket, a nagy akkor kap nagyfiús ágyat, a kicsi meg mehet a rácsosba. Sőt, még praktikusabb lenne a kicsinek is eleve egy rácsosat venni, csak a hálószobánkba az nem férne be.

Emlékszem, én is 2 éves voltam, amikor megszületett az öcsém, ő kapott új rácsos ágyat, én maradtam a sajátomban. Lehet kapni elég olcsón kiságyakat, akár 10 ezer alatt is. És szerintem hagyd, hogy a nagy is a rácsosban maradjon, ha szeretne, aztán olyan 3 évesen talán majd boldog lesz, ha nagyfiús ágyban alhat.

2011. dec. 6. 10:25
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy butaságot mondok, de az én fiam is nemrég kapott nagyágyat, én olvasok neki egy mesét az ágy szélén, ott ücsörög-fekszik az ölemben, kicsit tán akaratlanul is dülöngélek közben és a mese végén azt mondom neki, hogy jó éjszakát, anya már nagyon álmos. Leteszem az ágyra, kicsit melléfekszem és alszik. Ez maximum mesével együtt 10-15 perc. Úgy vagyok vele, hogy ennyi időm van az altatásra és legalább vele vagyok, össze bújunk.

De nyilván más is nagyon jó lehet, ha valakinek a gyereke egyedül szeret elaludni, vagy lámpafénynél olvasgatva, az is jó, csak elmondom, hogy én így csinálom :)

2011. dec. 6. 12:41
 7/24 anonim ***** válasza:
Akárhogyan is mondják,sajnos az ilyen gyereknél a következetességgel semmire sem megy az ember.Nálunk körülbelül fél éve ez megy,és az ÖSSZES lehetséges létező módszert kipróbáltuk,hogy bent maradjanak az ágyukban,szintén 2 évesek.Egyszerűen,még ha hulla fáradtak is,akkor sem tudnak elaludni,ha nem őrködünk felettük,hogy ne jöjjenek ki.Képesek volnának éjfélig randalírozni odakint,holott ők régen már 8 órakor vígan aludtak,és ezzel volt meg az alvásigényük is.Bizony,mi minden este jó 1 óra hosszát ott fekszünk a földön mellettük,mire nagy nehezen beájulnak végre.Eleinte azt gondoltam,hogy 1-2 hónap,és megszokják h szabadok és nincsenek korlátaik,és túllépnek ezen,de sajnos nem így történt.
2011. dec. 6. 12:43
 8/24 anonim ***** válasza:
29%
Pedig a következetesség a titok.ha fél éve nem megy nektek akkor ott vagy valamit mégse tartotok be teljesen vagy a gyerek nem képes felfogni h ott aludni kell,és belül hibádzik vmi...amit persze kétlek.
2011. dec. 6. 12:54
 9/24 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi lehet velük,vagy a helyzettel,én is szeretnék rá megoldást találni.Hiába vagyunk kint még ilyenkor is az udvaron,levegőzünk,tele a hasuk,nyugalom van,mégis annyira bepörögnek estére(ikrek és egymást is hergelik),hogy kínszenvedés az elalvás..
2011. dec. 6. 13:03
 10/24 A kérdező kommentje:

Sajnos én is mindent kipróbáltam a 2 hónap alatt, mindig estimesével kezdjük,de miközben olvasok otthagy a szobában...Már ott tartunk, hogy minden nap csak egy mesét olvasok, azt általában meghallgatja, meg kéri is, de amint elolvastam kezdődik a hancúr.Meg miközben olvasok is gyakran ugrál az ágyon, elveszi a könyvemet, meg nekiáll ellapozni stb.

De amúgy nem csak az altatás nehézkes nálunk, nagyon eleven gyermekem van, nem képes megülni a fenekén 2 percig,nem ül meg sem a hintában, sem a babakocsiban, sehol.A bevásárlás sem működik, mert elszaladgál a boltban, mindent levesz-megfog, tehát ilyen a természete.

2011. dec. 6. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!