Ovis program. Túlreagálom?
A kislányom vegyes csoportba jár, 3 éves, szeptemberben kezdte az óvodát. Múlt héten az óvónéni azzal fogadott, hogy a jövő héten (azaz most) kirándulni vinnék a gyerekeket egy tőlünk 140 km-re elhelyezkedő városba, ahol lesz egy érdekes gyermekeknek való program. Kérik, hogy a piciket (tehát, akik kiscsoportosok lennének) vagy ne engedjük el, és oldjuk meg a napközbeni felügyeletüket magunk, vagy pedig menjünk velük, szívesen látnak minket is. A csoportnak több mint fele marad itthon.
A munkahelyemről nem engednek el, nincs már szabim, a férjemnek sincs, a nagymamák is aktívan dolgoznak még. Nem tudunk rá vigyázni, ezért járatjuk óvodába.A gyerekem nem mehet egyedül, hiszen csak hároméves, és egyébként sem engedném el még akkor sem, ha már 6 éves lenne.
Nagyon pártolom a kulturális gyerekprogramokat addig a pontig, amíg a többségnek jó. Nem gondolom, hogy 140 km-t utazni, azaz oda-vissza 280-at 3-6 éves gyerekeknek való.
Nem tudom, hogy a többi szülőnek mi a véleménye. Én személy szerint fel vagyok háborodva:(
Ti hogy reagálnátok erre?
Szerintem a 140km nem olyan borzasztó nagy távolság. Mennyi idő lehet odaérni, másfél óra? Mennyi idő Bp egyik végéből csak a belvárosba beérni reggel vagy délután: 1 óra? Nem mondom, hogy feltétlenül egy 3 évesnek való, de 4-6 évesen a megszokott közösségében teljesen belefér.
A gond szerintem is a felügyelet hiánya, ha te úgy döntesz, hogy ne menjen kirándulni. Ilyenkor az ovi köteles lenne biztosítani másik csoportban helyet az itthon maradóknak.
Mindannyiótoknak köszönöm a választ. Nem tudom, kinek vicces a lepontozgatás:( Én személy szerint senkit nem pontoztam sehová.
Úgy gondolom, hogy eltérőek mind a szülői, mind a gyermeki igények. Az én gyerekem nem utazott nélkülem soha, a közösségbe éppen csak beszokott (azt hiszem 3 hónap nem olyan nagy idő), 3 évesen reggel 8-tól este 20-ig távol lenni a szüleitől egyébként sem hiszem, hogy jó ötlet lenne. Bár ez fel sem merül lehetőségként, hiszen nem is viszik a piciket szülő nélkül, én meg tuti nem is engedném el, még ha elvinnék is.
0%-ig lepontozódott az egyik válaszadó, aki azt írta, hogy azért viszi oviba a gyerekét, hogy vigyázzanak rá. Én részben azért egyetértek vele. Igenis elvárom, hogy vigyázzanak a gyerekemre, amíg dolgozom, és nem örülök, ha plusz szervezési feladatokat csináljanak nekem, mert a csoport harmada kirándulni megy:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!