Ovis program. Túlreagálom?
A kislányom vegyes csoportba jár, 3 éves, szeptemberben kezdte az óvodát. Múlt héten az óvónéni azzal fogadott, hogy a jövő héten (azaz most) kirándulni vinnék a gyerekeket egy tőlünk 140 km-re elhelyezkedő városba, ahol lesz egy érdekes gyermekeknek való program. Kérik, hogy a piciket (tehát, akik kiscsoportosok lennének) vagy ne engedjük el, és oldjuk meg a napközbeni felügyeletüket magunk, vagy pedig menjünk velük, szívesen látnak minket is. A csoportnak több mint fele marad itthon.
A munkahelyemről nem engednek el, nincs már szabim, a férjemnek sincs, a nagymamák is aktívan dolgoznak még. Nem tudunk rá vigyázni, ezért járatjuk óvodába.A gyerekem nem mehet egyedül, hiszen csak hároméves, és egyébként sem engedném el még akkor sem, ha már 6 éves lenne.
Nagyon pártolom a kulturális gyerekprogramokat addig a pontig, amíg a többségnek jó. Nem gondolom, hogy 140 km-t utazni, azaz oda-vissza 280-at 3-6 éves gyerekeknek való.
Nem tudom, hogy a többi szülőnek mi a véleménye. Én személy szerint fel vagyok háborodva:(
Ti hogy reagálnátok erre?
A dolog több ponton felháborít:
1. olyan programot csinálnak egy vegyes csoportnak, ahová a kicsik nem mehetnek (csak szüleikkel együtt)
2. a távolság nem gyerekléptékű
3. oldjam meg a gyerekem felügyeletét
Nagyon, jók tudnak lenni az ilyesfajta kirándulások.
A gyerekek és a szülők is jól fognak szorakozni, ha nincs semmi gubanc a szervezésben:)
Jó alkalom arra, hogy a szülők össze ismerkedjenek stb-stb.
Az ovónők is innen közelítik meg a dolgot:)
Az utazásról annyit:
Én ugyan már nem vagyok gyerek, de amikor annyi idős voltam mint a te lányod, akkor nagymamámék több mint 300km-re laktak tölünk, és nem oda-vissza, csak oda fele:)
Volt olyan is, hogy nem kocsival mentünk le hanem vonattal!
Kibírtam, még itt vagyok:)
Sőőt nagyon szerettem ott lenni...
A 3. dolog tényleg felháboritó, biztosan megoldható, hogy az olyan gyerekeket akik nem tudnak menni, se otthon maradni, árhrllyzék egy másik csoportba!
Most fordítva is lehet nézni, 6 éves gyerekek és nem csinálnak semmi nekik való programot, mert kicsik is vannak a csoportban.
Illetve túlreagálod, mert az ovi keressen és szervezzen programokat a gyerekeknek. nyilván nem azért utaztatják őket, mert közelebb is lett volna lehetőség, de minél távolabb annál jobb. Ha 140 km-re van ez a város, 140 km-t utaznak.
Amikor vegyes csoportba irattad a gyereked erre számíthattál, hogy lesz olyan hogy a nagyoknak programokat szerveznek és a te gyereked kicsi lesz ehhez és meg kell oldanod.
De ha a csoportnak több mint fele itthon marad, gondolom az ovi is biztosít felügyeletet, olyan nincs, hogy oldd meg magad. Kivéve a tanulmányi programban megadott napokra. De ha nem a saját ovi, más ovi a városban biztosít ügyeletet.
ja-ja az meg a másik:)
Ha nem lenne semmilyen program, akkor meg az lenne a baj...
Igazából bármit is csinálsz valakinek mindig baj:)
Ennyi erővel(ha nem mennétek sehova) egy 6 éves gyerek anyukája is felháborodhatna, hogy miért nem csinálnak az oviba évente legalább egyszer valami kulturális programot a gyerekeknek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!