Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek mi a véleménye a suttogó...

Kinek mi a véleménye a suttogó könyvekröl?

Figyelt kérdés
Hallottam már róla hideget, meleget. Értem, hogy nagyon rááll a napirendre, de ezt leszámítva vannak-e benne jó ötletek problémák megoldására?
2011. nov. 25. 13:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szeritem azert hallottal rolla hideget es meleget mert a vilagon egyetlen egy olyan konyv nincs ami mindenkinek tetszene. A suttogo is ilyen. Van akinell sok dolog belolle bevallik es van akinel csak keves... En talatam benne olyan tanacsokat amik bevalltak egesz jol a fiamnal es olyanokat is talaltam benne ami egyaltalan nem jott be. Most attol, hogy valami eppen nallunk nem jott be nem mondanam, hogy hasztalan a konyv. Csak ki kell szurni azt belolle ami a te babadra illik. Ez is olyan mint pl. egy szoptatasi eszkoz, mondjuk bimbovedo. :)) Akinek nincs szuksege ra az szerint semmit sem er aki meg csak azzal tud szoptatni annak mindent meger. Szoval a bimbovedo nem azok szamra lett kitalalva akiknek anelkul is megy a szoptatas. Ez a konyv is ilyen. :) De ha valasztanom kene akkor nekem a Faber Adele: "Beszelj ugy, ogy erdekelje, hallgasd ugy, hgoy elmeselje" konyve sokkal jobban tetszett. De ez mar mas kerdes. :)
2011. nov. 25. 15:11
 12/14 anonim ***** válasza:

14.04-es válaszoló vagyok. 2 anyatejes gyerekem van. Az első délelőtt 2-2,5 óránként evett. Délelőtt nem aludt. Hiába próbáltam letenni aludni, ő már újszülötten sem volt álmos. Ehelyett inkább azt igényelte, hogy "játsszunk". Már itt bukott a Suttogó elmélete. Ebéd után viszont aludt 4 órát, simán kibírta evés nélkül is. Talán bizony fel kellett volna ébreszteni?

A második gyerekem is sokat volt mellen, bár ő aludt délelőtt is. Szóval a napirend igenis a gyereken múlik. Le lehet tenni aludni, ahogy a Suttogó kívánja, de ha a gyerek nem álmos, és csak sír a kiságyban, akkor mit csinálsz?

Egy gyerek alapján nem vonnék le következtetést, hogy én voltam az ügyes. Én még 2 gyerek után sem teszem. Mert minden gyerek más és más. Szóval nem az órát kell figyelni, hanem a gyerek reakcióit.

A Magyarországon elfogadott nézetek szerint igenis a gyerek állítja be a napirendet. Mert gyereket nevelni nem a szülő igényei szerint kell, hanem a gyerek alapján. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs rendszer, teljesen félreértetted. Csak akkor kell a dolgokat csinálni, amikor a gyerek igényli.

2011. nov. 25. 17:26
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én tapasztalatlan elsőgyermekes anyukaként nagyon hasznosnak találtam, akkor került a kezembe, amikor a picim 3 hónapos volt. Sajnáltam, hogy nem előbb, mert előtte tiszta roncs voltam, nem bíztam magamban, féltem, hogy elrontok valamit, rengeteg megválaszolatlan kérdésem és problémám volt. Igaz, előtte is olvastam néhány babás könyvet, de azok nem sokat értek. Természetesen nem kritika nélkül alkalmaztam, de sok módszer bevált belőle (pl. az álometetés).

A napirendünket úgy alakítottam ki (a könyvben ajánlott módszer alapján), hogy pár napig megfigyeltem a babám szokásait, és azok alapján rögzítettem a napirendet, lényegében a sorrendiség, és nem az időpontok voltak lényegesek. Tehát nem estem kétségbe, ha pl. a baba egy órával tovább aludt, vagy később evett. Ahogy nőtt a baba, időnként módosítani kellett a napirenden is.

Ami nálunk egyáltalán nem működött egy idő után, az az alvás-evés-ébrenlét sorrend.

A lényeg, hogy mint minden könyvet, ezt is rugalmasan kell alkalmazni, de az biztos, hogy nekem sokat segített.

2011. nov. 25. 21:21
 14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát, kedvesek vagytok!!!
2011. nov. 25. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!