Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szeptember óta jár a gyerekem...

Szeptember óta jár a gyerekem bölcsibe, októberben lett 2éves. Mi történik, ha pár hónapon belül elbocsátanak, akkor a gyerekemet ki kell vennem a bölcsiből? Mennyi ideje kell már járnia bölcsibe, hogy már ne kelljen kivenni?

Figyelt kérdés
Igazából már nagyon megszokta a bölcsit, és nem akarom ide-oda rángatni, ha közben találok munkát.
2011. nov. 24. 14:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Attól függ. Elvileg ki kéne venned, ha nincs munkád. De ha van hely, és rendes a bölcsi vezető akkor rajta múlik, hogy maradhat vagy nem. Max. megkér, hogy de akkor ebéd után vidd haza.Legalább is a mi bölcsinkbe így van.
2011. nov. 24. 14:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Jövő októberig, azaz a gyerkőc 3 éves koráig védve vagy a munkáltatói rendes felmondás ellen.
2011. nov. 24. 14:16
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha a pénztárcádnak nem okoz gondot, hogy kifizesd a havi díjat, akkor egyáltalán nem kell kivenni. Sőt, a bölcsi dolgozóknak se mondd el. Mi köze hozzá? És ha 1-2 hónap múlva találsz állást, akkor már hova teszed a gyereket?

Ne aggódj, ne vedd ki a gyereket, és ne mondd el odabent, hogy nincs jelenleg állásod. Megsúgom neked, hogy én is ebben a cipőben jártam 2 hónappal ezelőtt. Úgyhogy ne parázz, semmi gond nem lesz.

2011. nov. 24. 14:19
 4/10 A kérdező kommentje:
Ez egy állami bölcsi, így nem kell fizetni, csak a havi pár száz forintot, meg az eü. csomagot.
2011. nov. 24. 14:29
 5/10 anonim ***** válasza:
3. vagyok: Akkor az anyagi része kipipálva. Az nem jelent gondot. Semmiképpen ne vedd ki a gyereket. Szépen hordjad tovább bölcsibe, te pedig keress másik melót. És utána minden megy tovább, mintha mi sem történt volna. Ne legyen lelkiismeret furdalásod emiatt. Ahogy te nem tudod a másik gyerek anyukájáról, hogy mit dolgozik, vagy hol dolgozik, HA dolgozik, ugyanúgy terólad sem fogja tudni semmit. És pont.
2011. nov. 24. 15:30
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ mindenkinek!

Még a 3. hozzászólónak annyit, hogy neked külön köszönöm a biztatást. Sajnos egyedül nevelem a kisfiam, és így munka meg mindenképp kell.

2011. nov. 24. 16:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Csak beiratáskor kell a papír, hogy van munkád, ha közben elküldenek, akkor ne mondd el senkinek. Mellesleg a gyermek 3 éves koráig valóban nem küldhetnek el, csak közös megegyezéssel, illetve, ha csődbe megy a cég.
2011. nov. 24. 19:43
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem csak GYED és GYES alatt van védettség. Ha újra munkába áll, akkor már csak 30 nap védettség jár neki.

Amúgy meg nem minden hónapban kérik a munkáltatóit, csak évente. Ne mondd el, ha nem dolgozol, mert lehet, ha újra találsz munkát, nem lesz hely a bölcsiban.

2011. dec. 2. 09:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

Rosszul tudod.

Munka törvénykönyve 90.§ (1)

A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:

e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve - a fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermek hároméves koráig terjedő,

időtartama.

2011. dec. 3. 10:35
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2011. dec. 29. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!