Szeptember óta jár a gyerekem bölcsibe, októberben lett 2éves. Mi történik, ha pár hónapon belül elbocsátanak, akkor a gyerekemet ki kell vennem a bölcsiből? Mennyi ideje kell már járnia bölcsibe, hogy már ne kelljen kivenni?
Ha a pénztárcádnak nem okoz gondot, hogy kifizesd a havi díjat, akkor egyáltalán nem kell kivenni. Sőt, a bölcsi dolgozóknak se mondd el. Mi köze hozzá? És ha 1-2 hónap múlva találsz állást, akkor már hova teszed a gyereket?
Ne aggódj, ne vedd ki a gyereket, és ne mondd el odabent, hogy nincs jelenleg állásod. Megsúgom neked, hogy én is ebben a cipőben jártam 2 hónappal ezelőtt. Úgyhogy ne parázz, semmi gond nem lesz.
Köszönöm a választ mindenkinek!
Még a 3. hozzászólónak annyit, hogy neked külön köszönöm a biztatást. Sajnos egyedül nevelem a kisfiam, és így munka meg mindenképp kell.
Szerintem csak GYED és GYES alatt van védettség. Ha újra munkába áll, akkor már csak 30 nap védettség jár neki.
Amúgy meg nem minden hónapban kérik a munkáltatóit, csak évente. Ne mondd el, ha nem dolgozol, mert lehet, ha újra találsz munkát, nem lesz hely a bölcsiban.
Utolsónak:
Rosszul tudod.
Munka törvénykönyve 90.§ (1)
A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve - a fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermek hároméves koráig terjedő,
időtartama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!