Fiam októberben lesz 3 éves. Van rá esély, hogy miután betölti átmehet oviba, vagy majd 4 éves koráig bölcsis lesz?
Néha teljesen babanyelven gagyog,utánozza a bölcsiben a kissebbeket.Pedig már régóta tisztán, érthetően beszél.
Nem szeretném, hogy "visszafelé" fejlődjön. Még nem szobatiszta, de szerintem a 3. szülinapjára biztosan az lesz. Nálatok, hogy volt?
Az én fiam decemberi, idén kezdtük a bölcsit, most volt két éves. Én is félek attól, amit te már most tapasztalsz. Szerencsére őt 2,5-3 évesekkel rakták egy csoportba. Egy kisfiút leszámítva mindenki tisztán és folyékonyan beszél, önállóan esznek, öltöznek stb., s a fiamon is látom, hogy rohamtempóban fejlődik. De ők mind elmennek oviba szeptemberről, talán ha hárman maradnak a mostani csoportból. S értelemszerűen kicsikkel (2 év körülieket) fogják feltölteni a csoportot.
A körzeti óvoda vezetője (és a bölcsi vezetője) is azt mondta, ne nagyon számítsunk arra, hogy a decemberi fiamat át fogja tudni venni az ovi (helyhiány). Marad bölcsis. S hogy nyugodjak meg, ez a gyermekem érdeke is, mert sokkal önállóbbak (azaz az óvónéninek nincs vele annyi gondja), akik 3,5 évesen lesznek csak ovisak és a bölcsiben megtanulja a kisebbek elfogadását, segítőkész lesz (az életben meg a farkastörvények uralkodnak, de mindegy).
Én azért nem vagyok annyira nyugodt.
(Bp, XVIII.ker.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!