Ez a hozzáállás csak szerintem probléma?
Én ugyanilyen vagyok kedves kérdező, mint te. Mondjuk nekem a nagyobb gyerkőcöm amúgy is az a típus akinek hatszázszor kell valamit elmondani hogy rögzüljön és mindig figyelmeztetni kell hogy ha ezt meg azt csinálja akkor büntetés jön. A kisebbik gyerekem sokkal egyszerübb eset és szabálykövetőbb.
Amikor egy nap 30 olyan szituáció van/volt hogy ő kiakad piszlicsáré hülyeségeken (levisszük az emeletről a játékait, én segíteni akarok és leviszek helyette párat ő meg nyavajog vagy ordít hogy pedig a macit ő akarta és én azt miért vittem le...felviszem újra a macit, és lehozza ő. Aztán eltelik 20-30 perc és ismét jön egy ilyen témakör szóval én PONtosan MEGÉRTEM MIÉRT szakad a cérna egy idő után).
Szerencsére nálunk a férjemet meg lehetett győzni erről hogy ne csak minden szó nélkül "sajnálgassa" meg a gyerkőcöt, hanem közben mondja is el, hogy látod kisfiam most milyen jót pancsolhatnánk/játszhatnánk/sétálhatnánk még ha nem ordítottál volna a vizet kicsapkodva/ dobtad volna földre magad mert nem kaptál meg valamit stb.
Szóval valahogy így kéne a te férjednek is hogy csak ennyit elmond hogy mi mindent csinálhatnának mondjuk ahelyett hogy épp büntit kapott.
Sok sikert és kitartást!!
És én tökre értettem hogy NEM a vígasztalás a bajod hanem hogy apa kvázi nem támogat meg téged a döntésedben meg a nevelésben hanem szembe megy kicsit így hogy jaj gyere megvígasztallak ha ez a GENYÓ ANYUKÁD leszidott...(nem rád értem hanem így példaként írom).
13.55-nek: igen, így gondoltam én is. :)
Köszönöm a tanácsod, megfogadom, megpróbáljuk így elterelni a "de én akartam kinyomni a fogkrémet" szitukban a figyelmét a hisztiről.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Köszönöm, hogy elkönyvelted rögtön, hogy én pontoztalak le.
Akkor most felvilágosítalak, hogy nem én voltam.
Akinek nem értettem egyet a véleményével, nem pontoztam le, hanem haladtam tovább. Akivel egyetértettem, annak zöld kéz ment. Neked is megvan a saját véleményed és a jogod is ehhez, nekem is.
Kösz még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!