Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez a hozzáállás csak szerintem...

Ez a hozzáállás csak szerintem probléma?

Figyelt kérdés
Van egy 3,5 éves kislányunk. Most van benne a dackorszakba. Férjemmel nagyon szeretjük egymást, nagyon jól kijövünk, egyetlen dolgot kivéve, az pedig a gyerek nevelése. Ő sokkal engedékenyebb, én sokkal türelmetlenebb (ami tudom, hogy hiba!). Az alábbi szitu volt tegnap. Lányom ismét egy semmiségen elkezdett hisztizni (szerintem lényegtelen, de leírom, hogy kinyomtam a fogkefére a fogkrémet és elkezdett hisztizni, hogy ő akarja). Végül, mivel belelovalta magát a hisztibe, mondtam, hogy oké, holnap nem kap semmi nasit (túró rudit szoktuk megvonni ilyenkor). Akkor már elszakadt a cérna. Apja fürdött. Amikor kijött a fürdőszobából, odament a gyerekhez, aki azonnal ölelte és kérte a vigasztalást és hogy vegye fel. Én nagyon berágtam, mert teljesen vigasztalásnak tűnt a szitu. Azt mondtam a férjemnek, hogy ezt nem kéne, mert a gyereknek az jön le, hogy én leszidom, ő pedig vigasztalja, ebből nem fogja megtanulni, hogy mit nem szabad. Erre azt mondta a férjem, hogy megkapta a büntetést (túró rudi megvonás), ő nem fog 2 napig haragudni rá. Én tudtára adtam, hogy nem is azt kérem, hogy haragudjon rá, hanem azt, hogy normál hangnemben el kéne magyarázni, hogy nem jól viselkedett, de a lényeg, hogy nem ajnározni és vigasztalni. Rosszul gondolom? Melyikünknek van igaza ebben az ügyben? De egyébként ez rendszeres, hogy vigasztalja a hiszti után (közben).
2011. nov. 21. 10:58
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Én ugyanilyen vagyok kedves kérdező, mint te. Mondjuk nekem a nagyobb gyerkőcöm amúgy is az a típus akinek hatszázszor kell valamit elmondani hogy rögzüljön és mindig figyelmeztetni kell hogy ha ezt meg azt csinálja akkor büntetés jön. A kisebbik gyerekem sokkal egyszerübb eset és szabálykövetőbb.

Amikor egy nap 30 olyan szituáció van/volt hogy ő kiakad piszlicsáré hülyeségeken (levisszük az emeletről a játékait, én segíteni akarok és leviszek helyette párat ő meg nyavajog vagy ordít hogy pedig a macit ő akarta és én azt miért vittem le...felviszem újra a macit, és lehozza ő. Aztán eltelik 20-30 perc és ismét jön egy ilyen témakör szóval én PONtosan MEGÉRTEM MIÉRT szakad a cérna egy idő után).

Szerencsére nálunk a férjemet meg lehetett győzni erről hogy ne csak minden szó nélkül "sajnálgassa" meg a gyerkőcöt, hanem közben mondja is el, hogy látod kisfiam most milyen jót pancsolhatnánk/játszhatnánk/sétálhatnánk még ha nem ordítottál volna a vizet kicsapkodva/ dobtad volna földre magad mert nem kaptál meg valamit stb.

Szóval valahogy így kéne a te férjednek is hogy csak ennyit elmond hogy mi mindent csinálhatnának mondjuk ahelyett hogy épp büntit kapott.

Sok sikert és kitartást!!

És én tökre értettem hogy NEM a vígasztalás a bajod hanem hogy apa kvázi nem támogat meg téged a döntésedben meg a nevelésben hanem szembe megy kicsit így hogy jaj gyere megvígasztallak ha ez a GENYÓ ANYUKÁD leszidott...(nem rád értem hanem így példaként írom).

2011. nov. 21. 13:55
 22/25 anonim ***** válasza:
a 21-es vagyok. Nem azt mondom hogy a türelmetlenség az egy jó tulajdonság, én is küzdök vele.
2011. nov. 21. 13:56
 23/25 A kérdező kommentje:

13.55-nek: igen, így gondoltam én is. :)

Köszönöm a tanácsod, megfogadom, megpróbáljuk így elterelni a "de én akartam kinyomni a fogkrémet" szitukban a figyelmét a hisztiről.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

2011. nov. 21. 14:00
 24/25 anonim ***** válasza:
2. vagyok,igen értettem,és köszi a lepontozást csak mert nem neked adtam igazat.attól még a véleményem áll.sokkal okosabbak ezek a gyerek mint gondolnák,attól mert apa megvigasztalta,amit te is megtehettél volna,mert azt írtad igy szoktad,de most még se igy csináltad,még nem lettél te a rossz.apa megjegyzése,hozzáfűzése hiányzott,ennyi.ettől még nem kell ennyire a saját igazad verni.Amúgy véleményem szerint igen is van különbség miért hisztizik a gyerek,és a mi viselkedésünk,reagálásunk sokban ront vagy javít a helyzeten.tudni kell kompromisszumot kötni,attól még anya maradsz.most is lepontozhatsz.
2011. nov. 21. 14:03
 25/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy elkönyvelted rögtön, hogy én pontoztalak le.

Akkor most felvilágosítalak, hogy nem én voltam.

Akinek nem értettem egyet a véleményével, nem pontoztam le, hanem haladtam tovább. Akivel egyetértettem, annak zöld kéz ment. Neked is megvan a saját véleményed és a jogod is ehhez, nekem is.

Kösz még egyszer!

2011. nov. 21. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!